Rogaliki z makiem i białą czekoladą

Rogaliki z makiem i białą czekoladą

Rogaliki z makiem i białą czekoladą

Pyszne rogaliki z masą makową. Super pomysłem na świąteczne wypieki, polecam. Masa makowa – odłożyć troszeczkę suchego maku do obsypania rogalików (około 1 łyżki)Mak wrzucić do garnuszka zalać gorącą wodą, tyle,żeby mak był przykryty. Gotować na małym ogniu 20 minut, cały czas mieszając, żeby masa się nie przypaliła. Jak woda wyparuje można dodać dodatkowo trochę wody.Następnie przelać przez sitko i zostawić chwilkę, żeby usunąć wodę. Następnie trzykrotnie zmielić przez maszynkę. Masło z miodem roztopić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, czekolada, figa, ziemniaki, polewa, ciasta z masa, orzechy, świąteczne przepisy, ciastka , ciasteczka, pyszne ciasto, pieczone ziemniaki, ciasto z makiem, szybkie ciasto, ciasto z bezami, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, mleko w proszku, gorąca czekolada

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.