orzechy - 16941 przepisów (strona:711/1130)

CIASTKA ZIMTSTERNE 188

waniliowego Sposób przygotowania zimtsterne: Białka przelewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy.  Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. W oddzielnej misce mieszamy cukier puder razem z mielonymi orzechami i ekstraktem waniliowym. Z masy białkowej odkładamy 3-4 łyżki. Do reszty dodajemy sypkie składniki i lekko łączymy.  Gotową masę przekładamy na papier do pieczenia lekko obsypanym cukrem pudrem

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka miodowe (z karobem) 194

miód. Wsypać, mąkę, proszek do pieczenia i karob. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni.  (Ciasto powinno być miękkie i odrobinę lepkie.) Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i opcjonalnie obtoczyć je w cukrach (1 kulka - 1 rodzaj cukru). Kuleczki ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Nie trzeba ich spłaszczać, ponieważ

Di gotuje
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 201

wiele pysznych różności. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się na wołowinę curry w stylu retro, pizzę z salsą verde lub cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i orzechami włoskimi. A może marzy wam się pyszny deser? Co powiecie na tartę rabarbarową, lody z truskawkami lub florentynki migdałowo-wiśniowe? W tej książce każdy znajdzie dla siebie coś pysznego. Polecam

Tetiisheri
Czekoladowy torcik z orzechami 148

kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a na słodycze patrzymy raczej krzywym okiem. Przygotowanie pełnego torciku wyaga trochę czasu. Dzisiaj przed wami wersja uproszczona :) Placuszki przełożone kremem i posypane orzechami oraz kruszonymi malinami. Palce lizać!!! PRZEPIS Placuszki - 3szt 40g mąki orkiszowej 2 białka 1 żółtko kakao Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni

Tetiisheri
Fit ciasto jogurtowe z orzechową nutą 225

ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :)  Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Białe fit czekoladki 160

Czekolada - biała, mleczna, z orzechami, czy smakowa. Kto nie lubi? W internecie znajdziecie wiele przepisów na fit czekoladki. Ja zawsze najpierw szukam najłatwiejszych rozwiązań, a im mniej czasu zajmuje przygotowanie smakołyków, tym lepiej.  Dziś mam dla wam najprostszą wersję białej fit czekolady. Tylko trzy składniki. 5 minut pracy. I gotowe. Przepis na BIAŁE FIT CZEKOLADKI 50 g oleju kokosowego

Tetiisheri
Fit serniczek na jeden raz 160

używam)  Składniki blendujemy / mieszamy i wlewamy do foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni, około 25-30 minut. Serniczek lubi kipieć :) Mi troszkę wypłynął :) Dekorujemy: ulubione owoce / migdały / orzechy / krem a'la nutella Krem a'la nutella to 2 łyżki jogurtu greckiego wymieszane z 1 łyżeczką kakao i 1 łyżeczką stewii :) SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Oleje i ich rola w zdrowej diecie 154

chwili, gdy pojawi się w niej olej lniany. I on jest cennym źródłem kwasów omega-3. W walce ze złym cholesterolem może się z kolei doskonale sprawdzić olej z orzechów włoskich, podczas gdy cennym źródłem przeciwutleniaczy będzie olej z pestek z winogron. A jakie oleje można wykorzystać do smażenia? Tu najlepszym rozwiązaniem będzie olej sezamowy, który również powinien zagościć

Codogara
Ciastka cytrynowo -kokosowe bez glutenu, bez cukru, wegańskie 158

ciastek, ale jakich smacznych :). Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux .     Ciastka cytrynowo -kokosowe bez glutenu bez cukru wegańskie Składniki: Spód: 1 szklanka orzechów włoskich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 80g suszonych daktyli szczypta soli 1 płaska łyżka startej skórki z cytryny 1 łyżka soku z cytryny Wierzch: 2/3 szklanki oleju kokosowego 1/2 szklanki wiórków

Mała Cukierenka
Blok czekoladowy 242

miejsca, tylko dlatego, że każdy zna przepis? Blok czekoladowy 400 g mleka w proszku 250 g masła 1 szklanka cukru 3 – 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka herbatniki, orzechy, rodzynki itp. Masło rozpuścić (podgrzewać na małym ogniu, nie gotować), dodać cukier, kakao i dokładnie wymieszać. Powoli wlać mleko, cały czas mieszając. Ostudzić. Ostudzoną masę wymieszać z mlekiem w proszku

Kocham Czekoladę
Szarlotka z budyniową pianką 157

szczypta soli 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę jabłkową 1.5 kg jabłek kwaskowych 150 g cukru cukier waniliowy garść rodzynek garść orzechów laskowych pół łyżeczki cynamonu Składniki na budyniową piankę budyń śmietankowy (2 małe) 50 g cukru 5 białek szczypta soli   Kruche ciasto: Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy

Kocham Czekoladę
Czekoladowa kostka piernikowa 195

cukru trzcinowego 2 czubate łyżki kakao 1-2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju roślinnego 3 jajka 3/4 słoiczka powideł śliwkowych garść orzechów garść suszonych śliwek garść rodzynków Polewa: 80 g masła 240 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki czyli przesianą mąkę z proszkiem i sodą, cukier, kakao

Kocham Czekoladę
Świąteczny makowiec nutellkowy 158

przepis nawet dla tych osób, które, tak jak ja, nie są fanami makowca, jest obłędny! Składniki: puszka masy makowej 3 jajka łyżka mąki ziemniaczanej, lub budyniu garść rodzynków garść orzechów garść suszonych śliwek łyżka masła 200 g herbatników, lub innych suchych ciastek lub wafelków 4 duże łyżki Nutelli 4 łyżki miodu płynnego Zaczynamy od pokruszenia ciastek na pył. Do rondelka

Kocham Czekoladę
Sernik Malibu 210

łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu   WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek

Kocham Czekoladę
Ciasteczka z masłem orzechowym 237

łączymy za pomocą miksera. Następnie dodajemy mleko, obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 2 centymetrowych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 10 minut

Gotowanie moimi oczami