Niemieckie pierniczki Lebkuchen

Niemieckie pierniczki Lebkuchen

Niemieckie pierniczki Lebkuchen

  Składniki na pierniki mąka pszenna, 250g mielone migdały, 85g przyprawa do piernika, 3 łyżeczki miód, 200ml soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka masło, 85g skórka pomarańczowa kandyzowana, 1/2 szkl Składniki na lukier cukier puder, 150g sok z cytryny, 3 łyżki woda gorąca, 2 łyżki Przygotowanie W garnuszku rozpuszczamy masło wraz z miodem, odstawiamy do wystudzenia. Miodu ma być 200 ml, a nie 200gram. W misce mieszamy mąkę, proszek, sodę, przyprawę do pierników, migdały i skó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.