jabłek, u mnie resztka zamro ż onego zapasu z minionego sezonu 1 ziemniak - duży 1 marchew - średnia 1 pietruszka - średnia 1 żółta papryka - mała kawałek selera - wielkości 2 orzechów włoskich 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz czarny, pieprz cayenne - do smaku plasterki kiełbasy śląskiej - do przybrania na talerzu słomka ptysiową fitness BRZEŚĆ
Grunt to przepis!CZEKOLADOWE PANCAKES polane sosem czekoladowym, z dodatkiem bananów i chrupiących... Artykuł CZEKOLADOWE PANCAKES Z BANANAMI I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgorzkiej) Masło/margarynę zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę i cukier. Całość dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z grubo posiekaną czekoladą. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć (*) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być zapieczone.) Ciasteczka ostudzić na kratce. (*) Piekłam
Di gotujeogniu ok 10 min. Zdjąć z ognia, dodać pozostałe masło i miód. Zmiksować na gładki sos. Kilkanaście listków czosnku niedźwiedziego zmiksować z 2-3 łyżkami oleju i garścią orzechów (dowolny wybór) przyprawić odrobiną soli i pieprzu...... Podałam na sałacie w sosie vinerette............... Smacznego
Gaździnka warzydodajemy dwa rodzaje mąki, całe jajko, dokładnie mieszamy. Podsypujemy blat mąką i wyrabiamy gładkie ziemniaczane ciasto. Odrywamy kawałki, z których robimy kule wielkości około dwóch orzechów włoskich. Ja lubię takie większe, jest w nich więcej farszu:) Wkładamy w środek łyżkę serowego farszu i zawijamy kuleczkę. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 5 minut od czasu wypłynięcia
Zasmakuj Kuchnidzieciństwa: wakacje, a na wakacjach gofry z frużeliną :) A jako, że lato zbliża się wielkimi krokami to polecam bardzo puszyste, orzechowe gofry :) SKŁADNIKI: - 30 g mąki orzechowej (z orzechów arachidowych) - 90 g mąki kukurydzianej - 30 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - szczypta soli - 50 g roztopionego masła - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki brązowego cukru - 1/4 łyżeczki cynamonu
Kuchnia bezglutenowa Loliaromat cytrynowy. Na końcu wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Czekoladę posiekać (nie na drobno!) i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12-15 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione
Di gotujeDziś przedstawiam pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę z mieszanką sałat, szpinakiem, pomarańczami i prażonymi orzeszkami piniowymi, polaną dressingiem pomarańczowym. Świetnie sprawdzi się jako odświeżający dodatek
karmelowyprzygotowaną pianę z białek i cukru dodajemy delikatnie do kokosowej masy, całość mieszamy łyżką lub rózgą po połączenia składników. Z gęstej masy formujemy w dłoniach niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie) około 15-20 minut. Kokosanki powinny się zarumienić. Blachę z kokosankami
Słodkie okruszkiOstatnio oglądając reklamę Nutelli wpadłam na pomysł, by zrobić własną. I choć nie ma w niej orzechów ani cukru jest wyśmienita. Do tego zdrowa. Polecam ją dla każdego, na śniadanie, kolację czy między posiłkowe podjadanie:) Dodałam do niej parę owoców miód i kakao, wypróbujcie:) oczywiście owoce możecie modyfikować dowoli, według uznania. Niektórzy mogą lubić słodkości, inni mniej
Zasmakuj KuchniDodać kakao, odżywkę i miód. Wymieszać. Foremkę silikonową lub plastikową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i rozprowadzić. Schłodzić, aż czekolada stwardnieje. Można dodać także wiórki, rodzynki lub posiekane orzechy. Smacznego
Chocolate Muffin Blogstopniach. (Spód powinien być lekko zarumieniony, ale należy uważać, aby nie przypalił się.) (*) Robiłam serduszka i każda porcja ciasta na takie ciasteczko miała wielkość odrobinę większą od orzecha laskowego
Di gotujeWystarczy jeśli podczas naszych codziennych zakupów b ędziemy wybierać odpowiednie produkty, a w kuchni odpowiednio je łączyć. Zamiast tłustego mi ęsa kupmy te chudsze, zamiast chipsów, migdały lub nieprzetworzone orzechy, zamiast batona, zbożowe ciasteczka. Ważne, aby zmienić nasze nawyki żywieniowe. Kupujmy dużo warzyw, zwracajmy uwag ę na to co wkładamy do koszyka w sklepie. Przeczytajmy z czego składa
Fit&Fast Kitchenszklanki cukru, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 100 g rozpuszczonego masła. 2 garście żórawiny, 2 garście słonecznika, 2 garście sezamu, 2 garście pestek dyni, inne ulubione dodatki np. orzechy, migdały, rodzynki. Przygotowanie Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Masło roztapiamy w rondelku i czekamy aż trochę ostygnie. Do miski z produktami dodajemy dwa jajka, mieszamy i wlewamy masło. Jeśli masa
Fit&Fast Kitchensuchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady 100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie: Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne
Cakes By Kejt