śniadanie, zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego", czy po prostu jaka smaczna przekąska. Spróbujecie? (10 sztuk) 10 kromki chleba tostowego 10 łyżek kremu czekoladowego (u mnie z miodem i orzechami) Do panierowania: 2 jajka + 2 łyżki mleka bułka tarta 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia Kromki chleba tostowego (*) należy rozwałkować. Na każdym kawałku rozsmarować
Di gotujeDzisiaj przepis na bardzo prosty chlebek bananowy. Kolejny pomysł na zdrowe śniadanie. Jest to przepis podstawowy, oczywiście możecie do ciasta dodać np. orzechy, rodzynki czy czekoladę, będzie jeszcze smaczniejszy :) PROTEINOWY CHLEBEK BANANOWY Składniki: - 3 banany (350g) - 2 całe jajka + 2 białka - 60g mąki ryżowej - 60g odżywki białkowej (u mnie WPC o smaku białej czekolady) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Banany
Zgrabne Gotowaniekilkunastu minutach. Tak naprawdę każdy pomysł na koktajl jest dobry i każdy może wymyślić własną mieszankę. Aby nasze koktajle były bardziej pożywne możemy dodać otręby, płatki owsiane, zmiksowane orzechy lub płatki migdałowe. Już wkrótce na blogu umieszczę przepis na śniadaniowy, bardziej pożywny koktajl. Składniki na 1 koktajl : 1 mały ogórek gruntowy, 3 małe jabuszka (mogą być kwaśne) 1/2 szkl jeżyn
Banana Smilesmąka pszenna - 40 dag margaryna- 20 dag cukier puder - 2 łyżki żółtka - 2 szt zimna woda - 2 łyżki MASA: masa makowa - 30 dag orzechy włoskie - 1 łyżka rodzynki - 3 łyżki miód 1 łyżka DO DEKORACJI: czekolada mleczna 10 dag cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie
Camilla w kuchniPróbowaliście już podobną? Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml wody 3 łyżki 100% soku jabłkowego (Natureway) 1 łyżeczka błonnika jabłkowego (Natureway) dodatki: jagody goji (Natureway), rodzynki, orzechy włoskie, cynamon Przygotowanie: Do garnka wlej wodę, sok jabłkowy i wsyp płatki owsiane. Wszystko dokładnie wymieszaj. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj do momenty uzyskania gęstej konsystencji. Pod koniec
Zdrowie na języku :Psię serwatka. Potrwa to 4-5 dni. Po tym czasie serek powinien mieć dość gęstą konsystencję. Następnie serek doprawiamy solą, pieprzem (lub innymi ulubionymi przyprawami) i lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Serek trochę będzie nam się lepił do dłoni, dlatego należy je nasmarować oliwą z oliwek. Gotowe kulki wstawić do lodówki na jeden dzień, ułożone na papierowym ręczniku
Jadło i czytadłoWiecie już jak bardzo lubię jagody, a jeśli chodzi o migdały... jest podobnie :) Zwłaszcza teraz kiedy staram się unikać wszelkich orzechów, to nadrabiam właśnie migdałami. Wyobraźcie sobie teraz jak smakują takie pyszne, lekko cieplutkie jeszcze drożdżowe bułeczki z jagodowym środkiem, kuknij na przepis, a następnie upiec je w swoim domu i delektuj się smakiem. Składniki: Na 6-7 bułeczek Ciasto
Kuchnia w czekoladzieotrąb pszennych 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szl cukru pudru 3 żółtka 250 g masła szczypta soli Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu aż powstanie jednolite ciasto, Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy 15 min w temp 200 st. najlepiej smakują z mlekiem
Gotowanie jest łatweLeszcz to pyszna, słodkowodna ryba. Nadaje się do smażenia, wędzenia i marynowania. Dzisiaj pomysł na leszcza pieczonego, nadzianego pastą z rukoli, serka Arla Apetina i orzechów. Rybka wyszła rewelacyjna, chrupiąca z zewnątrz, soczysta w środku z nadzieniem smakuje przepysznie. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioliniej ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni. Sprawdzić ciasto patyczkiem. Po upieczeniu ciasta podgrzać pozostałą masę kakaową (1/5) i polać nią ciasto jak polewą. Można posypać orzechami, kokosem lub zostawić bez posypki. Blacha: keksówka o długości ok. 30cm
Mania Wypiekanianaleśników. Jest ona płaska, dzięki czemu wygodniej je przewracać, czy podrzucać. Na naleśnikach układać porcję masy serowej, zwijać w rulon. Na wierzchu ułożyć trochę masy. Posypałam naleśniki zmiksowanymi, karmelizowanymi orzechami laskowymi i ozdobiłam czerwonymi porzeczkami. Takie naleśniki można podać na śniadanie, podwieczorek, kolację... Naleśniki można przygotować używając przepisu na czekoladowe ciasto na naleśniki . *u mnie domowy przecier z czarnej
królestwo garówśrodku lata są zachwycające. Dziś niezła gratka dla wielbicieli kalafiora - pasta do smarowania pieczywa. Proponowaną pastę z kalafiora, można jeść z pieczywem, z dodatkiem pestek dynii, posiekanego szczypiorku, podprażonych orzechów lub migdałów. Kalafiora krótko gotuję, następnie podpiekam w piekarniku. Uzyskuje się wówczas lekko orzechowy smak. Można również przygotować kalafiora gotując go na parze. Składniki: mała główka z kalafiora szalotka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!liści bazylii 1/3 ząbek czosnku 25 g orzeszków pinii 10 g tartego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy bazylię oraz orzechy pinii. Następnie dodajemy starty parmezan, oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz czosnek. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem, do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekońcu wsypać kakao oraz mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia. Owoce lekko pokruszyć i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć (ciastka sporo rosną w górę) i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut
Di gotujełyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g sera z wiaderka na sernik, 4 łyżeczki żelatyny, 1-2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada nadziewana "Złoty Orzech" Goplana Dodatkowo: galaretka owoce leśne, kuleczki czekoladowe, jagody, biszkopty podłużne, herbata do nasączenia WYKONANIE Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę
słodki bratek