orzechy - 16941 przepisów (strona:694/1130)

Kokosowy pudding chia z jagodami 197

chia, całość i tak wymieszacie, więc nie ma to znaczenia w przypadku smaku, raczej jeśli chodzi o estetykę. Eksperymentujcie ze smakami, łączcie różne owoce, zróbcie kilka warstw. Dodajcie czekoladę, orzechy, ziarna słonecznika - ogranicza Was wyobraźnia, a wszystko i tak będzie smakowało wyśmienicie. Smacznego

Cooking Monster
Piknikowe kulebiaki w nowoczesnym wydaniu 144

masła - 1/2 łyżeczki soli - 2 żółtka - 1 łyżeczka śmietany - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia FARSZ: - 500 g kapusty kiszonej - 2 opakowania pasztetu Wielkopolskiego Profi - 1 duża cebula - szklanka sparzonych orzechów włoskich - sól, pieprz - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 jaka - 2 renklody  ponadto: - 1 jajko do posmarowania kulebiaków przed pieczeniem WYKONANIE: ciasto: Wszystkie składniki umieść w misce i energicznie

SMYKWKUCHNI
Azjatycka sałatka z cieciorką! 176

chili - odrobina octu ryżowego do smaku - 1/2 łyżeczki miodu W/w składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut aby smaki się przegryzły. JASNY SOS AZJATYCKI: - 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich - 1 łyżka oleju sezamowego - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki octu ryżowego - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka miodu - ziarna białego sezamu -  woda do nadania odpowiedniej gęstości

SMYKWKUCHNI
Fit pralinki tiramisu 231

wymieszać z jogurtem, mascarpone, kawą i miodem. Dodać płatki i wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka - dosypać płatków,  lub przeciwnie - dodać więcej jogurtu. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.  Obtaczać w kakao i układać na talerzu. Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
SAŁATKA ZE ŠLIWKAMI 176

żółty ser starty na tarce o dużych oczkach 1 ząbek czosnku 1 słoiczek majonezu 4 duże świeże  śliwki  2 ugotowane jajka pęczek szczypiorku śmietana 12% pokrojone orzechy laskowe lub włoskie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Taką sałatkę robi się na "oko".Na duży talerz do zakąsek ścieramy żółty ser .Na ser wyciskamy ząbek czosnku.Na to nakładamy majonez,na majonez ścieramy ugotowane jajka.Szczypiorek płuczemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z czarną quinoą, owocami i migdałami ziemnymi (orzech tygrysi, cibora jadalna, chufa) 162

cudowny produkt to tak naprawdę suszona bulwa rośliny zwanej ciborą jadalną, może być spożywany przez osoby na diecie bezglutenowej, bez laktozy, przez diabetyków i przez wszystkich uczulonych na orzechy, ponoć karpie bardzo je lubią ;). Więcej o migdałach ziemnych można przeczytać na stronie http://www.orzechy-tygrysie.pl/orzechy-tygrysie-migdaly-ziemne Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy pół główki sałaty rzymskiej 2 garście migdałów ziemnych

Quinoa Raz!
Kurczak, brokuł z masłem orzechowym 193

kurczaka, stąd takie połączenie. Miałam w lodówce kawałek brokuła, stąd - po sprawdzeniu w zakamarkach internetu (tutaj)  - i on wylądował w tej potrawie. Połączenie smaczne i niezwykle aromatyczne - pachnie orzechami. Porcja na 2 osoby. 150 gram makaronu 250 gram brokuła 2 łyżki masła orzechowego 4/5 szklanki mleka 1 łyżka masła 1 mała cebula 1 łyżka sezamu 1/2 fileta z kurczaka

Czerwony Gupik
Musli owsiane 133

Proporcje na dwie małe porcje śniadaniowe. 1/2 szklanki płatków owsianych 30 gram mieszanki studenckiej 2 kawałki suszonych moreli 1 łyżeczka skórki pomarańczowej 1/2 łyżeczki sezamu 1/2 łyżeczki siemienia lnianego Orzechy i morele posiekać na średniej grubości kawałki. Wszystkie składniki przesypać do miseczki i wymieszać. Podawać z mlekiem lub jogurtem. marcelina

Czerwony Gupik
Ciasteczka z ziarnami słonecznika 124

następnie mąkę. Do jednolitej masy wmieszać połowę słonecznika. Przygotowane ciasto włożyć do lodówki do stężenia. Piekarnik nagrzać do 190C. Blaszkę wyłożyć papierem. Z ciasta małą łyżeczką formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je w pozostałym słoneczniku. Rozstawić je bardzo szeroko na blaszce, gdyż rozrosną się w czasie pieczenia. Zapiekać 15-20 minut w temperaturze 190C. Po upieczeniu pozostawić na chwilę

Czerwony Gupik
FERMENTOWANA... OWSIANKA 269

cennych minerałów. Niegdyś fermentowanie zbóż było powszechną praktyką i być może właśnie dlatego nie było takiego problemu z celiakią. Wiele źródeł zaleca fermentować albo przynajmniej moczyć wszelkie strączki, kasze, orzechy, ziarna i płatki przed ich zjedzeniem. Teorie są jednak różne, a ja nie zgłębiałam tematu wnikliwie i nie chcę zajmować żadnego stanowiska. Z całą pewnością mogę jednak powiedzieć, że fermentacja

Kasia Sarna
Chocolate chip cookies. Najłatwiejsze ciasteczka z kawałkami czekolady. 196

lodówki w celu schłodzenia, będzie bardziej zwarta. Szykujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka wykładamy łyżką lub tak jak ja tworzymy w dłoniach (trzeba to robić szybko) kuliki wielkości orzecha (wolę mniejsze ciasteczka) i układamy je na blaszce w dość sporych odstępach – ciasteczka podczas pieczenia „rozpływają się” na boki (taki ich urok). Resztę ciasta wkładamy do lodówki

Słodkie okruszki
Owsiane ciasto marchewkowe, bezglutenowe czyli Słodki Czwartek odc.111 208

ponieważ nie lubię smaku marchewki (poza pieczoną i drobinkami w surówce) ot co! Owsiane ciasto marchewkowe 100 g mąki owsianej, bezglutenowej 120 g płatków owsianych, bezglutenowych 40 g posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej po 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu i soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutnowego) 200 g startej na drobnych oczkach marchewki 2 słodkie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z lodami 124

wychodzi z mody, możemy być pewni że będzie smakował dorosłym i oczywiście dzieciom. Wraz z lodami, naleśniki mogą być serwowane z bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, możemy dodać posiekane orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja

Naleśniki
Co jeść przed treningiem? 131

rośnie zapotrzebowanie na białko. Uzupełniamy je jedząc półtłusty twaróg, jogurty, białe mięso, ryby i owoce morza. W przypadku tłuszczu wybierajmy oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki słonecznika i dyni, które oprócz zdrowego tłuszczu są źródłem witamin i minerałów. Oczywiście kolejną ważną kwestią jest czas ostatniego posiłku. Zaleca się spożywanie posiłku około 2 godziny

Menmagazine
ciasteczka bycze oczy wg s. Anastazji 158

stolnicę. Dodajemy żółtka, cukier puder, masło oraz smalec. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Możemy schłodzić je w lodówce. Następnie odrywamy po małym kawałeczku ciasta, formujemy kuleczki wielkości orzech włoskiego. W każdej robimy dołeczek, napełniamy go marmoladą i wkładamy migdał. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy w odstępach gdyż ciasteczka się trochę rozpłaczą.. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania