orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:71/257)

Best brownie ever :) :) :) 121

orzechowo-czekoladowej, jaką jest przedstawiane dzisiaj brownie orzechowe. W naszym domu od wiosny to ulubiony deser, przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla", odrobinkę tylko go zmodyfikowaliśmy, oryginalnie jest z orzechami włoskimi, ta wersja też jest pyszna, ale po próbie z laskowymi, przygotowujemy właśnie orzechy laskowe z pistacjami i wówczas mamy best brownie ever! Paweł Małecki gotowe ciasto proponuje posypać kakao

I tu będę miała takie te
Twarożek z orzechami i suszoną żurawiną 208

jogurtem i żurawiną 5. Twarożek z orzechami, śliwką, żurawiną i słonecznkiem 6. Czekoladowy omlet serowy z twarożkiem, migdałami i żurawiną Składniki: 4 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego garść orzechów włoskich kilka suszonych żurawin Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem na gładką pastę. Dodać orzechy i żurawiny. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Mazurek orzechowy 197

roztopionego miodu z sodą i mlekiem wyrobić ciasto. Podzielić go na 2 części. Jedną część rozwałkować i upiec ( 15 minut w 180 stopniach ). Masa orzechowa : 20 -25 dkg orzechów włoskich 5 dkg cukru 6 dkg margaryny 1 łyżka miodu prawdziwego Grubo pokrojone orzechy wymieszać z margaryną i cukrem na ciepłej płycie kuchennej, dodać miód i lekko zrumienić. Ciepłą masę wylać

kuchcikownia
Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe 302

łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 140 g cukru brązowego 50 g złocistego cukru kryształu 250 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 4 jajka 3 jabłka 100 g orzechów włoskich Jabłka myjemy, nie obieramy tylko ze skórka ścieramy na grubych oczkach tarki. Orzechy siekamy na kawałki. Mąkę, cynamon, sodę, cukier umieszczamy w misie miksera. Mieszamy łyżką. Dodajemy olej i jajka

Made By Mom And Son
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 161

domu :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 30 g drożdży 100 g margaryny 0,5 szklanki cukru 50 ml mleka +krem czekoladowy (lub rozpuszczona czekolada), 0,5 szklanki orzechów włoskich W ciepłym mleku rozpuszczamy 2 łyżki cukru i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia. Orzechy mielimy na proszek w blenderze. Można też pociąć je nożem na drobne kawałki, ale zajmie to znacznie

Ciastkozercy
"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową 229

Prosty pomysł na ciasteczka z makiem i orzechami z ciasta francuskiego   SKŁADNIKI 1płat ciasta francuskiego 350g masy makowej z bakaliami 100g orzechów włoskich 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jajko PRZYGOTOWANIE Rozwijamy ciasto francuskie. Obrane orzechy siekamy, mieszamy z masą makową i dodajemy skórkę pomarańczową. Tak uzyskaną masą smarujemy całe ciasto. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy roladę

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie 277

Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski!Zdecydowanie do powtórzenia!SKŁADNIKI: ( na 2 porcje )- makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe ) – 100 g – śmietana 30% – 125 ml – śmietana – 18% – 125 ml – białe wino – 100 ml – żółtko(...)polędwiczki. Posypujemy solą , pieprzem i chilli. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Ubijamy 125 ml śmietanki 30%. Dodajemy 2 żółtka. Mieszamy. Orzechy ( mogą byc dowolne ) drobno kroimy. Zalewamy winem. Gotujemy. Dodajemy śmietankę 18%. Chwilkę grzejemy. Doprawiamy solą , pieprzem i gałką. Dorzucamy drobniutko posiekany koperek. Dodajemy śmietanę ubitą z żółtkami. Mieszamy. Odstawiamy

Ostra na Słodko
Gruszka z szynką na liściach szpinaku 164

liściach szpinaku z sosem balsamicznym, to klasyczna przekąska włoskiej kuchni. Prosta i smaczna jak wszystko w tej kuchni. Sos balsamiczny podajemy osobno w buteleczce. W tym przepisie w stylu włoskim, wykorzystałam produkty z hurtownia-oliwy niefiltrowaną oliwę z oliwek i sól gruboziarnistą . Mam też dla Was rabat 25% na zakupy w hurtowni do 25% wartości koszyka. Zniżka nie obejmuje produktów(...)Gruszka z szynką na liściach szpinaku z sosem balsamicznym jest godna polecenia. Polecam.   Przekąska dla 2 osób: Składniki: • 1 gruszka • plasterki szynki westfalskiej • 1/4 opakowania szpinaku • kapary marynowane • orzechy włoskie w miodowej zalewie Sos balsamiczny, podajemy w oddzielnym naczyniu • 1 łyżka octu balsamicznego i 1 łyżka miodu • 3 łyżki oliwy z oliwek • odrobina włoskiej gruboziarnistej soli Mieszamy ocet

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny pełnoziarniste z jabłkami ( na jogurcie naturalnym ) 214

kubkiem mleka lub świeżego soku.   Składniki: ( na 12 muffinek ) 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich lub laskowych, mogą być też migdały 1/4 szklanki oleju ( ja dodałam olej z orzechów laskowych, ale może być też dobry olej rzepakowy )  1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka

kolorowotorcikowo
Wafle z masą orzechową 146

Wafle z masą orzechową Składniki: - paczka wafli suchych okrągłych - 200g margaryny - 2/3 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - mały cukier waniliowy - 1 czubata łyżka naturalnego kakao - 1 1/4 szklanki tartych orzechów włoskich Przygotowanie:   Gotuję mleko, margarynę wraz z cukrem i kakao. Gdy się zagotują, dodaję orzechy. Pozostawiam taką masę na małym ogniu na około 10 minut, co jakiś czas mieszam

Kuchnia co dnia
Domowa nutella z jabłkami do słoików 146

domową nutellę z dodatkiem jabłek ! idealna do kanapek, naleśników, deserów... Składniki: 2 kg jabłek 60 dag cukru 3 cukry waniliowe 2 budynie czekoladowe 10 dag kakao 10 dag orzechów włoskich 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego Wykonanie: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, orzechy zmielić lub drobno posiekać i połączyć wszystkie składniki. Smażyć na wolny ogniu ciągle mieszając, aż składniki

Tradycyjna Kuchnia
Kruche rogaliki dyniowe 167

Ciasto można też wyrobić w malakserze. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 45 minut. Nadzienie (można użyć nutelli) 100 g pasty sezamowej tahini z kakao 100 g orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni brązowy cukier puder do smaku 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Orzechy zmielić na pastę, wymieszać z tahini. Dodać ekstrakt waniliowy, cukier do smaku, wymieszać.Wstawić

Pełny talerz
Sałatka z brokułami, kukurydzą i orzechami 240

mnie dużo mniej, ponieważ wykorzystałam resztę z obiadu) 1 puszka kukurydzy 10 gramów rodzynek 1-2 łyżki majonezu  lub 1 łyżka majonezu i 1 jogurtu naturalnego 4 orzechy włoskie Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Przygotowujemy orzechy krojąc je na małe kawałki Kukurydzę odcedzamy i wszystkie składniki przekładamy do salaterki Dodajemy majonez

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Aksamitna skórka, bezowy kożuszek i czarne futerko. 214

minut, do momentu, aż beza lekko się zrumieni. Podawać z lodami orzechowymi.  LODY ORZECHOWE  200 g słodzonego mleka kondensowanego 300 g śmietany kremówki mielone orzechy włoskie (nie ważyłam, dosypywałam do masy do smaku)  Mleko łączę ze śmietaną, dodaję zmielone orzechy, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki na lody. Dalej postępuję zgodnie z instrukcją producenta.  * inspiracją

KUCHARNIA
Co jeszcze kryje pudełko? II rozdział 204

przedświąteczny czas!     CIASTECZKA ORZECHOWE NA OPŁATKU  350 g cukru pudru 5 białek 2 łyżki kakao 2-3 łyżki soku z cytryny 350 g mielonych orzechów włoskich  okrągłe opłatki do pieczenia ciastek  Cukier z białkami ucierać do białości, dodać zmielone orzechy, sok z cytryny i kakao. Dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do szprycy i wyciskać

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania