Kurczak orzechowy – nadziewany
Kurczak orzechowy – nadziewany
Nawet nie wiem jak narodził się pomysł na tego kurczaka. Pewnie jak zwykle - był kurczak, były orzechy i było mięso mielone. I tak powstało to danie. Oprócz oczywistego dania obiadowego mamy również coś innego do kanapek. Najtrudniejszą chyba rzeczą jest wyluzowanie kurczaka, ale po pierwszym wyluzowanym kurczaku, każdy kolejny będzie łatwizną. Składniki: 1 kurczak 500 gram mięsa mielonego ( woł-wp ) 1 ½ szklanki orzechów włoskich 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Sól Pieprz Mielona słodka papryka 1 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, kurczak, mięso mielone, orzechy, mięso, dania obiadowe, papryka, jajko, kanapki, kanapka, orzechy włoskie, pierś, piersi, dania mięsne, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak z papryką , kurczak po włosku, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka, jajka z farszem, pieczeń z mięsa mielonego, dania na gorąco, mięsa pieczone, dania z piersi kurczaka, dania bez mięsa, bez pieczenia
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz