Makowiec

Makowiec

Makowiec

Przepis na : deser

Z przepisu wychodzą 3 sztuki.Masa makowa:500 g maku zalej 2 - 3 szklankami mleka. Gotuj około 40 minut. Ostudź.Następnie porządnie odciśnij.Zmiel na małym sicie 3 razy.Do masy makowej:- 100 g rodzynek sparzonych lub namoczonych w rumie- 100 g sparzonych orzechów włoskich- 150 g cukru- 3 łyżki miodu- łyżeczka cynamonu- skórka starta z cytryny i pomarańczy - łyżka masłaOrzechy drobno posiekaj i dodaj do masy. Resztę składników również. Na sam koniec dodasz ubitą pianę z białek, które pozostaną po wyrobieniu ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makowce, ciasto, jajko, roladki, mak, pomarańcze, orzechy włoskie, orzechy, miód, włoska, ciasto z białek , deser, desery, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z makiem, lekkie ciasto, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.