Przepis na : deser
Z przepisu wychodzą 3 sztuki.Masa makowa:500 g maku zalej 2 - 3 szklankami mleka. Gotuj około 40 minut. Ostudź.Następnie porządnie odciśnij.Zmiel na małym sicie 3 razy.Do masy makowej:- 100 g rodzynek sparzonych lub namoczonych w rumie- 100 g sparzonych orzechów włoskich- 150 g cukru- 3 łyżki miodu- łyżeczka cynamonu- skórka starta z cytryny i pomarańczy - łyżka masłaOrzechy drobno posiekaj i dodaj do masy. Resztę składników również. Na sam koniec dodasz ubitą pianę z białek, które pozostaną po wyrobieniu ci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne