Przygotuj więc smaczną i lekką sałatkę z paluszków o smaku krabów. Składniki: 250 g surimi - paluszków o smaku krabów 1 puszka kukurydzy 1 zielony ogórek - świeży 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek - kilka gałązek sól, pieprz 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany Przygotowanie: Kukurydzę odsącz z zalewy (na sitku) i wrzuć do miski. Paluszki krabowe, ogórka i cebulę pokrój
Alutka-Gotujekażdy dodaje ich wedle uznania. Mogę powiedzieć, że ja dodałam szczyptę soli, łyżkę pieprzu oraz około 1/2 opakowania oregano (uwielbiam zioła!). Można opcjonalnie dodać pokrojony w plastry ogórek konserwowy i posiekany koperek. Pasuje idealnie
Karola gotujefermentowanie w przetworach mlecznych np. w maślance. Znałam już wcześniej pyszny czosnek niedźwiedzi w formie fermentowanych łodyg. Bardzo dobrze wyglądają przepisy na botwinę i dynię w maślance, ogórki z miodem i koperkiem czy polskie kimczi. Miałabym wielką ochotę na kiszone głąby kapusty, bo to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama nazywała je “ananasami” i zawsze zostawiała
Ugotowane pozamiataneTZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy i obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach, odcedzamy sok. Koperek i miętę siekamy. Wszystkie składniki
MenmagazineTZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy i obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach, odcedzamy sok. Koperek i miętę siekamy. Wszystkie składniki
Menmagazinewzględu na zawartość soczewicy jest bardziej wartościowa i pożywna. Składniki 1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy 1 mała puszka kukurydzy złocistej firmy Bonduelle 1/2 kapusty pekińskiej 1-2 ogórki kiszone natka pietruszki koperek ocet jabłkowy … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySałatka z pieczarek marynowanych, jajek, ogórka kiszonego i świeżego koperku ma lekko kwaśny smak. Bardzo łatwo i szybko można ją przygotować. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnesól, pieprz- do smaku Sos tzatziki: Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie dokładnie odcisnąć z soku. W miseczce połączyć jogurt naturalny z ogórkami, sprasowanym czosnkiem, posiekanym koperkiem, oliwą, solą oraz pieprzem. Przygotowanie: Paluszki rybne przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Tortillę lekko podgrzać na patelni lub w mikrofali. Przygotowanym sosem posmarować tortillę pozostawiając 1/3 część
Kraina Miodem Płynącamąką z obu stron i smażyć na ostrym ogniu po 3-4 min z każdej strony. Podać z młodymi ziemniaczkami z wody, polanymi tłuszczem i posypanymi koperkiem, oraz mizerią z ogórka z cebulą i rzeżuchą ogrodową, doprawioną śmietaną
Gotowanie jest łatweswoje jak ja lub kupujecie od kogoś sprawdzonego,zaufanego.Druga sprawa to nieuszkodzone słoiki,dobre,niezardzewiałe zakrętki.Trzecie to przepis,po który zapraszam do mnie. Składniki: ogórki(dowolna ilość) czosnek korzeń chrzanu koperek liście z wiśni,porzeczki Zalewa: 1 l wody łyżka soli kamiennej Ogórki dokładnie umyć,koper i liście też.Chrzan i czosnek
Niespełnione zdolności kulinarnetakże nie trzeba go jakoś specjalnie pilnować. Polecamy na letni obiad :). Serwuj ze schłodzoną surówką z jogurtem lub śmietaną, np.: - mizeria z kukurydzą , - surówka z sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem, - mizeria z rzodkiewką Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandryserwuję rzadko :( Jest to moja ulubiona wersja, z ogromną ilością cebuli duszonej w cydrze jabłkowym, który nadaje lekko słodkawego smaku i aromatu jabłka, podana z ziemniakami posypanymi koperkiem i- obowiązkowo- z ogórkiem kiszonym, mniam! :) A sama wątróbka jest delikatnie pikantna w smaku, krucha i miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed smażeniem, gdyż będzie gumowata! Polecam, gdyż
Kraina Miodem Płynącałososia to mieszanka trzech gatunków ryżu, doprawiona i zapieczona. Na każdym postumenciku umieściłam rodzaj gniazda z wędzonego łososia, do środka którego wlałam sos tatarski. Całość wykończyłam ogórkiem konserwowym i świeżym koperkiem Mąż był zachwycony, a i mnie też przypadła do smaku. Prosta do zrobienia. Ja wykorzystałam tu mieszankę trzech gatunków ryżu: dzikiego, parboiled i pełnoziarnistego, ale z powodzeniem mogą
Wiem co jem