ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:59/164)

Mascarponowy Twarożek 119

śmietanką czy jogurtem. Samo mascarpone sprawia, że jest niezwykle kremowy. Składniki: 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki 1 cebula szalotka pęczek koperku sól pieprz 250 g serka mascarpone Przygotowanie: Ogórka, papryki i szalotkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Idealnie smakuje

Taste Therapy
Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem 141

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSkładniki:  opakowanie sera Capri  czerwona papryka  zielony ogórek  1/2 pęczka rzodkiewki  2-3 ząbki czosnku  1/2 pęczka koperku  sól i pieprz do smaku  papryka czerwona słodka(...)proszku  kilka łyżeczek jogurtu naturalnego  Przygotowanie:  Ser rozdrabniamy widelcem w misce, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: paprykę dodatkowo oczyszczamy z gniazd nasiennych, zielony ogórek obieramy ze skóry i rzodkiewki, posiekany koperek i czosnek, paprykę słodką w proszku i doprawiamy.  Ddodajemy jogurt naturalny i mieszamy i wkładamy na kwadrans do lodówki. Podajemy z chrupkim pieczywem Wasa sport

Moja smaczna kuchnia
Śląska sałatka śledziowa - Hekele 221

łyżeczki musztardy francuskiej 1 cienka dymka ze szczypiorkiem koperek pieprz czarny mielony Wykonanie: płaty śledziowe lekko wymoczyć, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem  śledzie, jajko i ogórki pokroić w niewielka kostkę szczypiorek i koperek drobno posiekać składniki sałatki wymieszać z musztardą i przyprawić do smaku pieprzem sałatkę podawać schłodzoną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka śledziowa 2 157

SKŁADNIKI: ok. 0,5 kg matiasów 5 szt. dużych pieczarek 2  szt. marchwi ok. 4 szt. ogórka kiszonego ok. 3 szt. dużych ziemniaków pół pęczka koperku 5 łyżek majonezu sól, pieprz KROK 1: śledzie najlepiej namoczyć w zimnej wodzie ok 0,5 h aby "oddały" nadmiar soli... następnie odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia(...)pieczarki pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małej ilości oleju, przestudzić i dodać do warzyw oraz śledzi w naczyniu... KROK 4 ogórki pokroić w kostkę, odsączyć nadmiar wody, dodać do naczynia z pozostałymi składnikami... koperek drobno pokroić, wsypać do sałatki... dodać soli oraz pieprzu według uznania (śledzie i ogórki są dosyć słone!).. dodać majonez i wymieszać dokładnie wszystkie

smacznieinatemat
Chłodnik litewski z ziemniakami. Regionalne Smaki. Czerwiec 177

drobną kostkę) 2,5 szkl. wody (do gotowania buraków) 2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego 2 szkl. maślanki naturalnej 4 ogórki gruntowe 6 rzodkiewek  kilka młodych, ugotowanych ziemniaków + smażona cebulka lub swarki z boczku 1/4 szkl. siekanego koperku 1 ząbek czosnku lub 2 łyżki siekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki soli + 1 płaska łyżeczka cukru do gotowania buraków sól(...)będą miękkie. Wystudzić ugotowane buraki wraz z wodą, w której się gotowały.  Jogurt, maślankę, buraki i wodę z ich gotowania, wymieszać. Dodać rzodkiewkę i ogórki pokrojone w kostkę oraz posiekany koperek i czosnek drobno pokrojony. Chłodnik przyprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby się schłodził. Chłodną zupę podać z ugotowanymi

Codziennik Kuchenny
Sałatka kebabowa przepis 290

Sałatka kebabowa składniki: dwie piersi z kurczaka, kukurydza, 2 czerwone papryki, kapusta pekińska, czerwona fasola z puszki, pęczek koperku, 2 czerwone cebule, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, przyprawa do kebabu. Sos czosnkowy: jeden mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, pęczek kopru 2 ząbki czosnku. Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy(...)kostkę. Smażymy na oleju posypując przyprawą kebab (ja daje dość dużo przyprawy). Kapustę pekińska szatkujemy. Koperek drobno kroimy.  Przygotowujemy sos: jogurt łączymy z koperkiem, majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy do smaku. Sałatkę układamy warstwowo: - pół pekińskiej - pęczek kopru - 2 łyżki ketchupu - ogórki konserwowe - 2 czerwone cebule - usmażona pierś z kurczaka - drugie pół pekińskiej - sos czosnkowy

Pani domowa
Sałatka z młodych ziemniaków 150

Składniki: • 1 kg młodych ziemniaków • 2 duże zielone ogórki • pęczek szczypiorku • pęczek koperku Sos: • 1/2 szklanki białego octu winnego • 1/2 szklanki wody • 2 łyżeczki rosołku lub bulionu w proszku • 2 łyżeczki cukru, sól, pieprz • 3 szalotki Wykonanie: • Ziemniaki ugotować, pokroić w plasterki. Składniki sosu zagotować(...)pokrojoną drobno szalotką. • Zalać gorącym ziemniaki, delikatnie wymieszać i poczekać aż wchłoną sos. • Wymieszać z ogórkiem pokrojonym w kostkę i posiekaną zieleniną. Schłodzić w lodówce. • Podawać z kwaśną śmietaną

To co kocham
Obiad w sosie własnym 179

przygotowane jedzonko, na pewno wydobędzie max smaku i żadna witaminka się  nie zmarnuje.  Składniki -żebrka mięsne – ilość to zależy od apetytu -młode ziemniaki -marchewka -dużo koperku -zielona sałata, pomidor, ogórek , itd. -jogurt naturalny -sól, pieprz,oliwa z oliwek, czosnek -liść kapusty- genialny  Najpierw żeberka solimy, dajemy oliwę z oliwek,sporo czosnku,piperz i przyprawy wg.gustu i smaku

Z Kuchni Do Kuchni
Chłodnik litewski 194

dużo czasu w kuchni ;) A zaoszczędzony czas proponuję spędzić w cieniu z dobrą książką i szklanką zimnej lemoniady ;) Składniki: pęczek botwinki pęczek rzodkiewki 1 duży ogórek 1 litr maślanki naturalnej duży jogurt naturalny pęczek koperku pół pęczka szczypiorku sól, pieprz szczypta kwasku cytrynowego koncentrat do barszczu * jajka na twardo do podania Botwinkę myjemy.  Buraki obieramy i kroimy na mniejsze(...)Następnie dodajemy pokrojone łodygi i liście botwinki, dolewamy wody, tak aby wszystko było zanurzone w wodzie. Gotujemy 5 minut ze szczyptą kwasku cytrynowego. Studzimy. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w kostkę, siekamy szczypior i koperek. Wszystko dodajemy do schłodzonej botwinki. Następnie wlewamy jogurt i maślankę. Jeśli kolor jest za mało intensywny dodajemy koncentrat (ale nie jest to konieczne*) Doprawiamy solą

Czerwona Porzeczka
Chłodnik litewski 177

przygotowań! Składniki: 1 pęczek botwinki, umytej, drobno posiekanej 1 litr kefiru 5 łyżek koncentratu z buraczków 2 świeże ogórki, obrane, pokrojone w drobną kostkę  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1/2 cytryny 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 płaska łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: jajka ugotowane na twardo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA(...)minut. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.  2. W garnku mieszamy botwinkę wraz z wodą w której się gotowała, kefir, koncentrat z buraczków, ogórki, czosnek, sok z cytryny, koperek i szczypiorek. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.  3. Chłodnik przelewamy na talerze, podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego

My Culinary Art
DIPY DO WARZYW LUB MIĘSA - 3 PROPOZYCJE 244

słoność sera, tego sosu już nie solę. DIP CZOSNKOWO - OGÓRKOWY: 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu posiekany koperek kilka listków mięty pieprz ziołowy sól Ogórki obrać, zetrzeć na tarce na oczkach, czosnek przepuścić przez praskę, dodać jogurt, majonez, drobno posiekane listki mięty i posiekany koperek. Doprawić do smaku. DIP POMIDOROWO-PAPRYKOWY

Walijskie Pichcenie
Sałatka brydżowa 148

cebula czerwona 1 szt · papryka 2 szt · kostka rosołowa · koperek siekany · sól  Ryż ugotować na sypko w rosole z kostki, odsączyć. Paprykę, cebulę i ogórek drobno pokroić, wymieszać z tuńczykiem, ryżem i koperkiem, ew. doprawić solą

Camilla w kuchni
Bułki z kurczakiem i surówką 203

paseczki. Posypujemy przyprawą kebab-gyros i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę (1 mała lub połowa dużej). Ogórki kroimy w półplasterki, koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Pomidor kroimy na plasterki. Mięso smażymy

Smaki Na Talerzu
Klops z papryką i ziołami 207

pieprzsuszony lub świeży koperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć w wodzie lub mleku, a potem odcisnąć.2. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju.3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać warzywa, jajka, bułkę, koperek, majeranek, doprawić solą i pieprzem.4. Mięso wyłożyć do posmarowanych olejem dwóch aluminiowych keksówek (10x24 cm każda).5. Na wierzch ułożyć igiełki świeżego rozmarynu.6

Kuchnia domowa Ani
kurczak panierowany na sałacie 115

ząbek czosnku 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz , wegeta do panierowania: 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka olej do smażenia sos 1 wężowy ogórek 3 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego mały pęczek koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz  dodatkowo : ziemniaki Sposób wykonania: Sos: Ogórka obrałam starkowałam na tarce o największych oczkach, czosnek przepuściłam przez praskę, a koperek pokroiłam

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania