Banalnie prosty przepis na domowe kotlety w serowej panierce. Idealnie smakują z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i startym ogórkiem. 2 filety z piersi kurczaka Sól Pieprz 300 g żółtego sera Gouda 6 jajek 2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Ser ścieramy na bardzo
VioletoweKucharzeniemyję, obieram z szypułek i kroję na plastry. Serek przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam rozetki. Łososia kroję na paski. Owijam nimi rozetki z sera. Układam truskawki, plastry ogórka. Dekoruję pieprzem, koperkiem, chili, listkami melisy. Dodaję po kawałku mozzarelli
wesoła kuchniagzikiem 2 porcje Składniki: 4 duże ziemniaki 3-4 łyżki oliwy z oliwek kawałek masła 250 g sera białego 3-4 łyżki śmietany pęczek rzodkiewki 2 ogórki gruntowe pęczek koperku pieprz sól Ziemniaki porządnie myjemy i szorujemy pozostawiając je w mundurkach. Doprawiamy je oliwą, solą i pieprzem. Każdego ziemniaka owijamy osobno folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego
PatiGotujedrugi dzień, odsmażona na patelni. Idealnym dodatkiem do baby jest maczka grzybowa lub twarożek ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Ja podałam ją z sosem jogurtowo-majonezowym z czosnkiem, koperkiem i zielonym ogórkiem startym na tarce. Baba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpacka Inne przepisy kuchni podkarpackiej znajdziecie TUTAJ
Trzeci talerzlodówce i nawet po kilku dniach świetnie smakowała jako dodatek do obiadu:-) Składniki: 4-5 średnich ziemniaków - najlepiej sałatkowych, na pewno nie mączystych 2 spore ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona pęczek koperku ewentualnie kilka gałązek świeżej kolendry dobry majonez - ok 3 łyżek pieprz, sól Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w sporą kostkę. Najlepiej(...)ugotować je dzień wcześniej i zostawić w mundurkach do wystygnięcia do następnego dnia. Cebulkę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę. Koperek i kolendrę również posiekać. Całość wymieszać dodając odrobinę pieprzu. Majonez dodałam przed samym podaniem, ponieważ po jakimś czasie ziemniaki wchłaniają majonez. Dopiero po wymieszaniu ziemniaków z majonezem posoliłam. Wcześniej lepiej nie solić bo majonez jest dosyć
Ze smakiem bez glutenusame placki . Skład był ciągle ten sam czyli mąka i woda a dodatki zależały od tego co kto z kuchni matce podwędził , najczęściej był to szczypiorek,natka, koperek,zdarzał się ogórek ,rzodkiewki . Właśnie taki placek był pierwszym moim daniem samodzielnie zrobionym . Polegało to na tym że każdego dnia ktoś inny trzymał miske z mąką i wyrabiał ciasto , potem każdy
Eli Gotowaniemłodymi ziemniakami SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 kromki chleba z amarantusem (może być bułka kajzerka) 1 jajko sól, pieprz, bułka tarta, olej ogórki gruntowe świeży koperek jogurt naturalny sól pieprz młode ziemniaki Mój mąż czekał na te kotlety prawie 6 lat:P Chleb bez skórki zalać wodą, odstawić do namoczenia na około 10 minut
MarciochaKucharzyBlueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do … Przeczytaj cały artykuł Post Tzatziki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerProdukty: 1 ogórek 1 łyżka koperku 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju sól
Ugotujmy CośProdukty: 1 kostka białego chudego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 ogórka 2 łyzki koperku 2 ząbki czosnku sól,pieprz Wykonanie
Ugotujmy Coścałość posypałam rzeżuchą. Składniki: 150 g wędliny, np. drobiowej 0,5 kg serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewki 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/2 długiego ogórka sól, pieprz suszony lub świeży koperek Do miski przelać serek wiejski. Warzywa umyć. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa dodać do serka wiejskiego. Całość
Ugotowaćdrobniutką kosteczkę. Mieszamy w misce wszystkie pokrojone składniki ze serkiem oraz kiełkami, przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Nadziewamy kapelusze pieczarek układamy na ogórku posypujemy posiekanym koperkiem lub prażonym słonecznikiem. Smacznego
kgwjanczewododać troszkę bułki tartej. Sos szklanka jogurtu 1 mała łyżeczka soku z cytryny 1 mały ząbek czosnku 1 mała ły żeczka cukru sól, pieprz do smaku opcjonalnie: koperek , drobno posiekany ogórek.. Przygotowanie: Tuńczyka odcedzić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki : jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawy , czosnek. Formować kotleciki
Gaździnka warzyogóreczki na zimę, przepyszne, lekko słodkawe Składniki:3 kg małych ogórków gruntowychmarchewkoperek świeży zielone piórkazalewa: 2litry wody,2 szkl cukru2 łyżki soli1 szkl.octu16 łyżek keczupuWykonanie:Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek.Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzowac
Z Majeczką w kuchnidodatkiem serka wiejskiego. Zjedzona wraz ze świeżą bułeczką będzie stanowić syte śniadanie lub pożywny lunch.Inspiracja: klik Składniki: ½ czerwonej papryki 1 pomidor 1 czerwona cebula Pęczek szczypiorku lub koperku 1 długi ogórek 200g serka wiejskiego 5 dużych rzodkiewek Sól Pieprz Przygotowanie: Ogórka obrać, pokroić wraz z papryką, czerwoną cebulą i rzodkiewką w kostkę. Pomidora sparzyć, pokroić drobno, szczypiorek posiekać. Dodać
Fabryka pomysłów