ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:54/164)

Chłodnik z rzodkiewką i bobem 179

firmy  KRAKUS ,  za co ślicznie dziękuję. Składniki : koncentrat barszcz - 4 łyżki kefir - 3 szkl śmietana - 1 szkl rzodkiewka -1 pęczek jajka - 2 szt ogórek świeży - 1 szt bób - 1 szkl koperek świeży sól i pieprz Przygotowanie : Wymieszać kefir ze śmietaną i koncentratem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce

Kuchnia Danusi
Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie 111

faszerowanymi ogórkami. Wyszły pyszne! Składniki: 3 szklarniowe ogórki, 20 dag mięsa mielonego, 1 czerstwa bułka, 1 jajo, ½ szklanki śmietany, sól do smaku, pieprz, koperek, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka masła. Wykonanie: Ogórki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć nasiona.  Mięso mielone zmieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, lekko przyprawić do smaku, dokładnie(...)ogórki. Masło stopić, ułożyć na nim ogórki, podlać niewielką ilością osolonej wody i gotować około 25 minut na wolnym ogniu.  Następnie zalać ogórki śmietaną z mąką, doprawić, zagotować i posypać koperkiem

Tradycyjna Kuchnia
Kolorowa sałatka z tortellini 1720

pyszna sałatka z tortellini z dodatkiem koperku. Kolorowe warzywka fajnie się komponują i smakowo i wizualnie. składniki: 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 długi ogórek 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 3 łyżki posiekanego koperku majonez świeżo zmielony pieprz Tortellini ugotować i osączyć. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić

Monia miesza i gotuje
Ogórki koperkowo-ziołowe do słoików 377

blogu :) Może ktoś się skusi na fajną łagodną sałatkę z ogórków? Polecam. Przepis dostałam od kuzynki, którą serdecznie pozdrawiam i wiem, że tu zagląda :) Składniki: 5 kg ogórków 6 dużych cebul 4 łyżki soli Dodatkowo:  1,5 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 4 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżki mielonego pieprzu(...)opakowania sosu koperkowo-ziołowego 6 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Ogórki i cebulę obrać, ogórki pokroić w plasterki, a cebulę w półtalarki. Warzywa posolić, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie odlać wodę (nie będzie już potrzebna). 2. Do ogórków wsypać cukier, dodać ocet, koperek, olej, pieprz i sos koperkowo-ziołowy (proszek). Całość wymieszać

Kuchnia domowa Ani
Pasta z ogórkiem i twarogiem + film 198

wędliną. Pachnąca pasta z ogórkiem i twarogiem to moja wiosenna propozycja. Polecam , smakuje pysznie. składniki na 2 porcje 25 dag twarogu 3 łyżki śmietany średniej wielkości ogórek 3 łyżki posiekanej zieleniny ( koperek lub szczypiorek ) ząbek czosnku sól pieprz czarny przepis Ogórek i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek można przecisną przez praskę . Zieleninę drobno siekamy. Twaróg rozdrabniamy, dodajemy

Smakowite Dania
chłodnik ze świeżych ogórków 527

składniki: 2 średniej wielkości ogórki gruntowe 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka koperku 1 /2 pęczka szczypiorku 200 ml śmietany, schłodzonej 300 ml kwaśnego mleka lub kefiru, schłodzonego sól wykonanie: Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek i koperek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą. Możemy podać z ugotowanymi młodymi

Domowy Smak Jedzenia
Cukinio, jakaż ty nadziana! 209

naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do rozgrzanego pieca.  Zapiekałam przez około godziny w 180 stopniach. Podałam z sosem tzatziki.   SOS TZATZIKI. (kuchnia grecka;) 2 zielone ogórki 1 grecki jogurt naturalny łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz  Ogórki obrała, pokroiłam w cienkie plasterki (w oryginale ogórki tarte są na grubych oczkach). Czosnek przepuściłam przez

W kuchni Karmel-itki
Koktajl ogórkowy na kefirze 164

dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a potem ścieramy tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ten koktajl przygotowałam z 1/2 litra  schłodzonego w lodówce domowego kefiru, 3 ogórków gruntowych, 1 łyżeczki siekanego koperku. Doprawiłam całość pikantnym sosem piri piri, solą i ognistą mieszanką przypraw. Można koktajle przygotowywać z różnych warzyw, można dodać buraka, koktajl warzywny nabierze wtedy fantastycznego,  koloru fuksji

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 564

zdjęcia. Składniki 200 g kaszy bulgur 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej (500 g) 5 ogórków konserwowych 1 cebula 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w drobne kawałki. Kukurydzę oraz fasolkę odcedzić na sicie. Ogórki, cebulę pokroić(...)drobną kostkę.Paprykę pokroić w paski. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem. Ponownie wymieszać i schłodzić. sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem 2290

420g po odsączeniu z zalewy) 5 jajek (ok. 300g po ugotowaniu na twardo) 1 puszka kukurydzy (285g po odsączeniu) 1 duży por (ok. 120g) 3 duże ogórki kiszone (ok. 300g) pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy (ok. 30g) 3 łyżki majonezu (ok. 100g) sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki i ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać(...)pokroić w plasterki. Przelać wrzątkiem, a następnie osuszyć. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać musztardę i majonez. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.   Waga B T W Bł. Kcal Sałatka z pieczarkami i porem

Kulinarne Przeboje
Sałatka z żółtego sera i rzodkiewek 152

Składniki: 20 dag żółtego sera 1 pęczek rzodkiewek 1 krótki ogórek 4 jajka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Ser żółty oraz obrane jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki. Obranego ogórka kroimy w kostkę a rzodkiewkę w plastry. Wystudzone jajka kroimy

Qchnia po prostu
Surówka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym 203

pekińska kojarzy się z zimowymi surówkami. Zapraszam na pomysł na dodatek do obiadu. Polecam! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 2-3 łodygi selera naciowego 2 ogórki gruntowe sól, pieprz siekany koperek 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: 1. Warzywa obrać. Kapustę pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórki pokroić w kostkę(...)selera naciowego w talarki. 2. Warzywa połączyć, dodać majonez, jogurt, siekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
PASTA Z TUŃCZYKA 179

ładniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym2 ogórki konserwowe1 ogórek kiszony2 jajkałyżka majonezułyżeczka musztardy sarepskiejkoperekWykonanie:Tuńczyka odcedzamy, dusimy widelcem lub rozdrabniamy blenderem. Ogórki i jajka kroimy na drobną kostkę, dodajemy musztardę, pieprz, majonez i koperek. Mieszamy, chłodzimy w lodówce min. 1h, żeby składniki się przegryzły.Z wieloziarnistą bułeczką - pychotka

Walijskie Pichcenie
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem 368

ziemniaków i ogórków kiszonych, która świetnie komponuje się jako dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 10-12 średnich ugotowanych ziemniaków (gotuję w łupinach) 5-6 ogórków kiszonych 1 cebula dymka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ugotowane ziemniaki ostudzić i obrać z łupin. Pokroić w kostkę(...)Ogórki kiszone pokroić w kostkę. 3. Cebulę i koperek drobno posiekać. 4. Wszystko wymieszać, dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku. 5. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!!! Źródło: Fabryka pomysłów UDANEJ MAJÓWKI

Kuchnia domowa Ani
Zupa ogórkowa z pęczakiem 96

kiszone 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 4 ziemniaki 50 g pęczaku 1,2 l bulionu cielęcego 2 łyżeczki masła klarowanego 1/2 szklanki kwasu z ogórków kiszonych (opcjonalnie) 1 pęczek koperku sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew obieramy, kroimy w półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy(...)półplasterki, podsmażamy 2-3 min na maśle ( 1 łyżeczka ), dodajemy do zupy i gotujemy 10 min. Opcjonalnie można dodać ½ szklanki kwasu z ogórków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy gorącą z posiekanym koperkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania