chłodnik z botwinki z młodymi ziemniakami i jajkiem

chłodnik z botwinki z młodymi ziemniakami i jajkiem

chłodnik z botwinki z młodymi ziemniakami i jajkiem

Jest jeden plus upałów....można bezkarnie jeść chłodniki! :DSkładniki:2 wiązanki botwiny (liście, łodygi i buraczki) albo 1 l soku z buraków z kartonu np. z Hortexu o nazwie "barszczyk czerwony"zsiadłe mleko albo kefir1 ogórek zielonypęczek rzodkiewekszczypiorekkoperekjajka - ilość wg upodobańmłode ziemniaki - ilość zależna ile chcemy zjeść.Botwinkę myjemy, kroimy z łodygami i buraczkami. Gotujemy w niewielkiej ilości wody. Albo zamiast gotowania botwiny od razu wykorzystujemy sok z buraków.  Ogórki i r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.