ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:70/164)

Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur - najsłynniejsza francuska kanapka. Moja recenzja opiekacza Breville DuraCeramic VST071X 151

towarzystwie sałatki: Składniki na sałatkę: - główka sałaty lodowej - 1 pomidor - 1 zielony ogórek - 50 ml oliwy - pieprz - sok wyciśnięty w polowy cytryny - łyżeczka suszonego koperku - płaska łyżeczka czosnku granulowanego Sałatę siekamy na drobne kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidora także kroimy w plasterki, a następnie na ćwiartki. Warzywa przekładamy do naczynia i łączymy. Oliwę mieszamy  z czosnkiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Chłodnik cukiniowy 144

parne dni, więc proponuję przygotować lekki chłodnik cukiniowy. Ponieważ mamy sezon na cukinię to trzeba to wykorzystać.  Składniki: 1 średnia cukinia 4 małe ogórki gruntowe 400 ml jogurtu naturalnego greckiego 1 łyżka pokrojonego koperku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a następnie obieramy ze skórek. Obrane warzywa ścieramy(...)tarce o dużych oczkach i przekładamy je do miski. Dodajemy jogurt grecki, koperek i czosnek, mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Łączenie smaków FOODPAIRING 290

CYNAMON ANYŻ+CZEKOLADA+SKÓRKA POMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY+SZPARAGI PROSTUCCIO+MELON SZAFRAN+BIAŁA CZEKOLADA Miłego eksperymentowania i Wasze ciekawe połączenia mile widziane

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z Tuńczykiem podana w Cytrynach i Krem z Karczochów z Pomidorami 248

cytryny mogły stać. Ostrym nożykiem wycięłam miąższ cytryn. Miąższ z jednej cytryny posiekałam drobno i włożyłam do malutkiej miseczki. Koperek i natkę pietruszki drobno posiekałam i włożyłam do miseczki, w której znajdował się posiekany miąższ z cytryny. Ogórek umyłam, obrałam, wydrążyłam nasiona, resztę pokroiłam w drobną kostkę i dorzuciłam do pokrojonych jajek. Tuńczyka odsączyłam na sicie, rozdrobniłam go i dorzuciłam

Blondynka Gotuje
Pomidorowe kapeluszniki z kolorową sałatką 165

dzieła! Czego potrzebujemy: - 5 dużych lub 6 małych pomidorów - 3 łyżek kukurydzy konserwowej - 3 łyżek groszku konserwowego - 1 cebula - 1/2 papryki - 1 duży ogórek konserwowy - 5 łyżek majonezu Przyprawy: pieprz, sól, koperek Dokładnie myjemy pomidory, odcinamy górną część (aby stworzyć kapelusik), wydrążamy ze środka miąższ. Cebulę, ogórka, paprykę kroimy w drobną kostkę, umieszczamy w misce. Dodajemy groszek, kukurydzę, majonez

upichcona
Chłodnik pomidorowy. 121

Cold tomato.   Składniki. 0,5 l soku pomidorowego 250 ml jogurtu  250 ml śmietany 18% 1 ogórek świeży 1 pęczek rzodkiewek 3 jajka ugotowane 100 g twarogu wędzonego koperek sól, pieprz Wykonanie. Sok pomidorowy połączyć ze śmietaną i jogurtem. Ogórki pokroić w cienkie półplasterki, a rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Jajka pokroić w małe cząstki. Wszystko dodać(...)soku. Dodać posiekany koperek i pokruszony twaróg. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce

Kulinarny karnet Christophera
najsmaczniejsze placki kalafiorowe z mizerią... 136

kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny grubo mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, jajka 1 sztuka "L", bułka tarta 4 łyżki, mąka tortowa 4-6 łyżek, olej rzepakowy - ile potrzeba, ogórek gruntowy 4 większe, jogurt naturalny 250 ml, cukier 1 łyżka, sól czosnkowa 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, pieprz czarny(...)dokładnie na bardzo rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć nie duże placki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy ogórki obrane zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać wszystko z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym, jogurtem i koperkiem, podawać z plackami kalafiorowymi - placki kalafiorowe są najsmaczniejsze z mizerią zamiast dania mięsnego..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa ogórkowa 112

gulaszu, klopsików czy innych dań a z pozostałego rosołu drugiego dnia robię pomidorową, krupnik bądź właśnie zupę ogórkową. Dzięki zawartości ogórków kiszonych zupa ogórkowa jest kwaskowata, intensywna smaku. Do tego pełna dodatków, ponieważ zawiera ziemniaki, marchewkę, mięso oraz ogórki kiszone. Jeśli nie chcesz dodawać ziemniaków nada się dobrze również ryż, makaron albo ulubiona kasza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle(...)Zagotuj zupę jeszcze kilka minut. Jeśli lubisz zabielane zupy na koniec do zupy dodać śmietankę i zagotować jeszcze chwilkę. Po wyłożeniu zupy na talerz dodaj drobno pokrojony koperek bądź pietruszkę. Jeśli lubisz ogórki kiszone, to polecam wykonanie ich samodzielnie z mojego ulubionego przepisu na ogórki kiszone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa ogórkowa przez Paulina 2020-10-27 Cukinia nadziewana

To Musisz Wiedzieć
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM 177

Tobie powinna posmakować:) Składniki: 1 główka sałaty lodowej lub 1 op. mix-u sałat; 200 g usmażonego fileta z łososia; 100 g paluszków krabowych (rozmrożonych); 2 ogórki konserwowe lub kilka korniszonów; zielony koperek do posypania; 3-4 łyżki pokrojonego szczypiorku; 1 łyżka octu balsamicznego; 1/2 opakowania małego jogurtu naturalnego; 1 łyżka majonezu; rozgnieciony ząbek czosnku; sól i pieprz; Sałatę(...)małe kawałki. Łososia pokroić na większe kawałki, a paluszki krabowe na mniejsze. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie te składniki wraz ze szczypiorkiem ułożyć na sałacie. Całość skropić lekko octem balsamicznym. Jogurt wymieszać z majonezem, czosnkiem, solą i pieprzem. Sosem tym polać sałatę i posypać posiekanym koperkiem. Źródo przepisu: Sałatka z łososiem

In my kitchen
Cukinia faszerowana warzywami z twarożkiem 127

Składniki: * 1 średnia cukinia * 1 duży pomidor * 1 ogórek * twarożek puszysty śmietankowy (250 g) * 3 ząbki czosnku * pęczek koperku * 1 jajko * sól, pieprz * mozarella (125 g) Sposób przyrządzenia : Cukinię myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Solimy i pieprzymy. Pomidora, ogórek kroimy w kostkę. Mieszamy z twarożkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko. Mieszamy. Doprawiamy

Pobite gary Barbary
marynata z ogorkiem na kanapki,obiad 124

ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2 ogórki Wykonanie Po łączyć woda, ocet, cukier, koperek i sól. Miesza ć dobrze,aż do rozpuszczenia soli i cukru. Wymyć ogórki ,usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki .Pokrojone ogórki zalać solanką

w mojej kuchni
Surówka koperkowa w kilka minut 388

Pyszna surówka do każdego posiłku. Skład: duża kiść koperku, kapusta 0,3-0,4 kg, ogórki kiszone 4 szt., rzodkiewki 10 szt.,  czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu. Kapustę, ogórki, cebulę,czosnek, rzodkiewki ucieramy na tarce. Dodajemy sól, pieprz, olej i ocet. Koperek siekamy drobno

chleba naszego
Sałatka 325

Prosto, szybko i smacznie.. makaron  pierś kurczaka sałata papryka konserwowa/świeża ogórki korniszony cebula fioletowa szczypiorek , koperek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz majonez z czosnkiem Kielecki Makaron  ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Pierś z k urczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć

Moje domowe kucharzenie
Chłodnik z botwinką 139

lepszy. W przypadku chłodnika z botwinką najpierw zaskoczył mnie piękny kolor a później smak. Dodatek jajka jest wręcz obowiązkowy. :-) 1 pęczek botwinki 2-3 ogórki gruntowe 1 pęczek rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku  1 litr maślanki sól, pieprz 1. Z botwinki odcinamy łodygi. Liście i buraki gotujemy przez około 10 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą(...)Buraczki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki. Liście drobno kroimy. 2. Ogórki obieramy i wraz z rzodkiewką ścieramy na grubych oczkach tarki. Koperek i szczypior drobno siekamy.  3. Przygotowane warzywa zalewamy maślanką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce minimum 2h. Podajemy z jajkiem

Szefowa kuchni
Chłodnik z czerwonego buraczka 153

Chłodząca, zawierająca mnóstwo witamin zupa na bazie buraczków, kefiru,   zielonego ogórka, pikantnej rzodkiewki i niezwykle aromatycznego koperku, podana z jajkiem na twardo to doskonała propozycja na obiad w upalne dni. Składniki: 500g buraczków 1 zielony ogórek 6 rzodkiewek 3 łyżki posiekanego kopru 2 łyżki mięty 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka soku z limonki 1litr kefiru oliwa sól

Szalona Kuchnia Eweliny