Składniki: pomidory koktajlowe ogórek zielony 1 duża cebula 1 główka sałaty lodowej zielone oliwki ser grecki oliwa z oliwek - suszona bazylia, suszone oregano, posiekany czosnek ocet balsamiczny Smacznego
ClauditteMissCookingPolsoja -Słoneczne Pola od Ziarenkowo-mieszanka prażonych ziarenek -na sałatkę- to co macie w domu-ja dałam ogórek,sałatę lodową,pomidora,suszone pomidory,koperek,czerwoną i żółtą paprykę, zielone i czarne oliwki, ser tofu -sól morska, oliwa z oliwek,ocet winny 6% z czerwonego wina Wrzuć na wodę kiełbaski,międzyczasie przygotuj sałatkę.Pokrojone sładniki wymieszaj razem delikatnie i dodaj soli
Z Kuchni Do Kuchnikurczaka kilka plastrów suszonych pomidorów szklanka pokrojonego świeżego ananasa 2 małe pomidory 1 ogórek 1 mała czerwona cebula 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1/2 łyżki oleju 1/4 przyprawy do kurczaka Na sos 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 3-4 posiekane listki bazylii odrobina majeranku i, tymianku WYKONANIE(...)wrzucamy kawałki kurczaka . Smażymy do momentu, aż odparuje woda. Dodajemy łyżkę miodu i dalej na małym ogniu smaży, aż kurczak stanie się szklisty. Dodajemy do sałatki. Pomidora i ogórka kroimy w dużą kostkę.Migdały podprażamy na suchej patelni. dodajemy do sałatki. Z podanych składników przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę przed podaniem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli
W kuchennym oknie Ewywykrzywia twarzy po pierwszym kęsie. Składniki : Zalewa (na ok. 8 słoików 650 ml) 1 szklanka octu 10% 6 szklanek wody 4 łyżki cukru 1 łyżka soli 8 ziaren ziela angielskiego kilkanaście ziaren pieprzu Dodatki do słoika małe zgrabne ogórki zielony koper z zawiązkami nasion ząbek czosnku kawałek (ok. 3 cm) chrzanu kilkanaście ziaren białej gorczycy odrobina chili w proszku
Weekendy w domu i ogrodziewody 1 szkl. mąki 1 jajko vegeta Sos: 1 słoik koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżki octu 2 łyżki cukru sól 0,5 szkl. oleju 1 szkl. wody Składniki sałatki: 1 kg filetów 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 4 cebule ok 40 dkg. pieczarek (opcjonalnie) Filety solę i kroję w dość małe kawałki
Co w głowie piszczyktóre powiedzą mi, czy chcecie, żebym pisała wstępy. Krótko: botwinka jest moim smakiem lata podobnie jak ogórki małosolne . B otwinka porcja dla 2 osób: pęczek botwinki marchewka mała pietruszka mały por kawałek selera 2-3 ziemniaki sol 1-2 łyżki octu spirytusowego śmietana 18% 1 litr wody 1. Włoszczyznę obieramy i gotujemy w 1 litrze wody
Perfect home lifejest bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem! SKŁADNIKI: 1 czerwona papryka mała 4 małe ogórki kiszone kawałek białej części pora 4 plasterki sera żółtego 2 łyżki masła klarowanego 4 plasterki szynki lub kiełbasy sól, pieprz, vegeta, kilka kropel octu winnego, kilka kropel maggi . WYKONANIE: Rozpuścić masło, warzywa pokroić w słupki, przyprawić , blanszować około 20 min., dodać
Kuchnia Beatystrąka papryki świeżej lub konserwowej, kilka plasterków ogórka świeżego /może być konserwowy lub kiszony/, odrobina papryki mielonej lub curry, 1 łyżka zieleniny /natki pietruszki, własnych wyhodowanych zielonych kiełków – bez ziarna, drobniutko pokruszona suszona zielenina/, Posypka zielona , Posypka biała. Wykonanie : wymoczone płaty /moczyć w wodzie z octem, ilość octu zależy od gustu smakowego - przez(...)położyć pół obranego jajka lub ¼, zależy od wielkości płatu – na jajko wsypać odrobinę mielonej papryki lub curry – owinąć śledziem – spiąć wykałaczką – na końcu wykałaczki na wierzchu śledzia wpiąć plasterek ogórka i kawałek papryki. Śledzie układać na półmisku wyłożonym majonezem i posypanym natką pietruszki lub innej zieleniny. Podawać : jeśli to Wigilia to jako jedna z potraw, jeśli
Tradycyjna kuchnia inaczejzdrową przekąskę na różne okazje. Cud miód! Składniki: 1 główka sałaty masłowej 3 pomidory malinowe 1 ogórek wężowy 1 kulka mozzarelli 1/2 pęczka rzodkiewki garść młodej pokrzywy-same listki pęczek cienkiego szczypiorku Sos; 3 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka musztardy delikatesowej 2 łyżeczki cukru sól morska do smaku szczypta bazylii Sposób przygotowania: Warzywa
Wanilia i KardamonA to druga propozycja na wykorzystanie większych ogórków. Ogórki, trochę papryki, cebuli i sałatka nabiera całkiem nowego smaku. Zbliża się jesień a potem zima
Ewa w kuchnicałkowitego sfermentowania. Zjadano tylko rybę, a sfermentowany ryż wyrzucano.Przez następne lata danie ewoluowało, okres fermentacji ulegał skróceniu (od miesiąca do kilku dni), zaczęto spożywać również ryż i stosować ocet ryżowy do jego zakwaszania. Tak przygotowane danie było gotowe do jedzenia już następnego dnia. Jedną z ostatnich form ewolucji sushi był Hako-sushi. Były to cienkie plastry świeżej ryby ułożone(...)opcjonalnie) sos sojowy ( ja zawsze stosuje z firmy woh hup) awokado (musi być miękkie) ogórek zielony około 80 g wędzonego łososia około 100 g paluszków krabowych 10 krewetek tygrysich (mogą być mrożone) majonez serek Philadelphia 1/2papryki czerwonej kawior (opcjonalnie) sezam Zaprawa do ryżu: 7 łyżek octu ryżowego 4 płaskie łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu sojowego Akcesoria: mata bambusowa
Mania Gotowanialodówki. Pozwoli to w znacznym stopniu zniwelować słoność ryby. Rano filety zamarynujemy – gotujemy wodę z łyżeczką ziaren gorczycy, potłuczonymi kulkami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, cukrem, pieprzem i octem pod przykryciem, na małym ogniu przez 5-8 minut. Zalewę całkowicie studzimy i zalewamy nią pokrojone na mniejsze kawałki śledzie. Wkładamy do lodówki i wieczorem kończymy przygotowanie. Po minimum 8-10 godzinach(...)przypraw. ZALEWA do zakwaszenia 50ml octu spirytusowego 10% 250ml wody 1 łyżeczka ziaren gorczycy 2 liście laurowe 2-3 ziela angielskie, potłuczone 2-3 czubate łyżki cukru ½ łyżeczki czarnego lub kolorowego pieprzu ziarnistego POZOSTAŁE SKŁADNIKI 4-5 dużych filetów śledziowych 2-3 średnie cebule – biała i czerwona dla koloru 2 średnie ogórki kiszone 1 czubata łyżeczka suszonego majeranku
Karo in the Kitchenogóle. Sos do sałatek szczerze polecam. Najbardziej lubię jego dodatek do sezonowych warzyw: sałaty, ogórka, pomidora, rzodkiewki. Można dodać trochę startego sera, pokrojonej w paski szynki. Na zdjęciu akurat w towarzystwie kotleta mielonego i warzyw. Do samego sosu można użyć octu balsamicznego (jego kolor będzie wtedy ciemniejszy) albo soku z cytryny zamiast octu jabłkowego. A jeśli zamiast jogurtu
bistro mamałyżka vegety. Ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju 3 duże cebule, 5 dużych ogórków konserwowych, 1 średni słoik papryki konserwowej - wszystko to pokroić w kostkę, dodać 2 szklanki wody, ¼ szklanki oleju, 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki cukru, 3 łyżki octu, 1 mały przecier pomidorowy. Całość zagotować. Układać warstwami ryby, warzywa a na końcu zalać zalewą
Jadło i czytadłobardzo odświeżającą sałatkę. Magia tkwi w prostocie. Trzy składniki z winegretem i bum na języku. Przygotujcie -ogórek zielony bez gniazda pokrojony wzdłuż na cztery części, a potem w kostkę -pół awokado, pokrojonego w kostkę -orzechy brazylijskie zgniecione w moździerzu -łyżka oliwy, łyżeczka octu cydrowego, sól i pieprz Wszystko łączymy w jednym naczyniu i podajemy na grzance posypanej parmezanem
BaRepas