Żołądki bardzo dobrze oczyszczam i wypłukuje , w garnku żołądki zalewam wodą i gotuje żołądki około 2 godzin na bardzo małym ogniu ,po upływie tego czasu sprawdzam czy żołądki są miękkie jeżeli tak dodaje starte warzywa na tarce o drobnych oczkach ,posiekaną porę ,pietruszkę i koper . Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i dodaje do zupy ,wszystko gotuje do miękkości
Mój SmakKiedy nadchodzi sezon paprykowy jest to obowiązkowa pozycja do przygotowania przeze mnie, bo domownicy kategorycznie domagają sie tej zupy. Ma głęboki smak i piękny kolor. Cieszy więc nie tylko podniebienie, ale i oko. Podaję ją z domowymi grzankami, najlepiej z żytniego pieczywa lub po porostu ze świeżą pełnoziarnistą bagietką. - 4-5 czerwonych(...)bulionu warzywnego - 1 łyżka ocetu balsamicznego - pół łyżeczki wędzonej papryki - szczypta chilli - łyżeczka brązowego cukru lub syropu z agawy - sól i pieprz do smaku Papryki kroję na pół, oczyszczam z gniazd nasiennych i układam na papierze do pieczenia skórką w stronę blachy. Skrapiam delikatnie oliwą i oprószam tymiankeim. Dorzucam nieobrane ząbki czosnku i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Simple Dishoczywiście nie znaczy, że nie możecie z nim podać naszej zupy, ale nie jest to w najmniejszym stopniu konieczne. Biała zupa rybna 2016-12-23 13:49:20 Biała zupa rybna wg bardzo oryginalnego przepisu. Łatwa w przygotowaniu i o wyjątkowym smaku, choć łączy niewyszukane, szeroko dostępne składniki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 500g karpia w kilku kawałkach(...)Marchewkę obieramy i kroimy w grube kilkucentymetrowej długości słupki. Cebulę obieramy i kroimy wzdłużenie w „ósemki”. Seler i pora dzielimy na mniejsze kawałki, z czosnku usuwamy łupinki. Rybę dokładnie oczyszczamy, w tym z łusek, i opłukujemy. Do garnka wlewamy 2,5 litra wody i zaczynamy podgrzewać. Wkładamy warzywa, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz oraz ok. 1 łyżeczki soli
Kulinarna Pokusanaciowy myjemy i kroimy również w plasterki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę, marchewkę oraz selera naciowego. Smażymy około 5 min. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy kawałki kurczaka. Smażymy około 3-4 min., aż zetnie się białko. Do garnka z warzywami dodajemy podsmażonego kurczaka(...)czasie, dodajemy pomidory z puszki oraz kukurydzę i groszek. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 min. Zupę nalewamy na talerz i posypujemy świeżymi listkami kolendry
Kuchnia MagdaLenyChłodnik z botwinką.Składniki dla 4-6 osób:pęczek botwinki lub kilka młodych buraczków;1 l maślanki lub kefiru;ogórek świeży,pęczek szczypiorku;pęczek koperku;pęczek
MiksturownikWSZYSCY POLACY ZNAJĄ TĄ ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo 1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam(...)seler 2 liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa SPOSÓB: Drób myjemy i oczyszczamy z błonek ,piór Potrzebujemy większego garnka. Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera chcemy by nasz
Viola cooks with passionsmaku. Zupa ma mało kalorii, a mimo to człowiek po jej zjedzeniu jest syty. Składniki: 8 upieczonych lub ugotowanych buraków (ok. 1 kg wagi po obraniu) 3 jabłka (koniecznie kwaśne) włoszczyzna 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek twarożek grani (20 dag) cytryna sól, pieprz 2 pęczki natki pietruszki Sposób przygotowania: Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy
Pobite gary BarbaryUwielbiam fasolkę szparagową , kiedy przyrządzam ją w domu znika z talerzy w takim tempie że ho ho . Bardzo lubimy fasolkę w każdej postaci , ja osobiście uwielbiam najbardziej w zupie i z bułeczką z ziołami . Teraz mamy sezon w pełni na fasolkę więc trzeba korzystać i zapraszam do spróbowania fasolki w takiej odsłonie jak proponuję na zdjęciu smakuje super(...)pęczek natki pietruszki sól pieprz czarny Wykonanie Fasolkę oczyszczam , dokładnie płuczę pod bieżącą wodą i gotuje z dodatkiem soli do miękkości .Kiedy fasolka nam się ugotuję , na rozgrzaną patelnie rozpuszczam łyżkę masła i dodaje czosnek starty na tarce i posiekaną
Mój Smakkwaśne zupy. Zimną często robię kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu, nie tylko tym co muszą dbać o linię. Składniki: główka młodej kapusty 0,5 l. przecieru pomidorowego 2 cebule włoszczyzna 7 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz słodka papryka cukier pęczek koperku Sposób przygotowania: Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy
Pobite gary Barbarydzień oczyszczania :) Czuję się bardzo dobrze, 2 i 3 dnia bolała mnie głowa ale myślę, że to wina wiatru. Jeśli nie śledzicie wydarzenia na FB podam Wam co do tej pory jadłam :) Dzień 1 Przez cały dzień jako przekąska jabłka, oprócz tego: Surówka -1 czerwona papryka, -3 pomidory, -1 szalotka, - 2 ogórki kiszone, - 1/2 cykorii, - sól. Zupa cebulowa Ugotować
Co na wege obiad?zimna zupa na gorące dni. Aby chłodnik był bardziej sycący podałam go z makaronem Lubella Mini Rurki 5 warzyw. Polecam Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Mini 5 warzyw pęczek botwinki łyżka soku z cytryny szczypta cukru 1 średnia cukinia 4 małe ogórki gruntowe 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka pokrojonego koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Botwinkę oczyszczamy, myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePaprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w paski Marchewkę kroimy w paski. Filet kroimy w kostkę lub paski. Całość mieszamy z sosem. Podajemy z podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Sos Składniki mieszamy na gładki sos 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/salatka-z-brokula/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnku