napój - 7060 przepisów (strona:137/471)

Proteinowy shake espresso 179

Przyrządź espresso. Podgrzej migdałowe mleko wraz z migdałowym masłem. Zmiksuj jajka na puszysto. Śmiało wlej gorące płyny cały czas miksując białka. Smacznego! Shake, smoothie czy koktajle to moje ulubione napoje. Przyrządzam je również z owocami i warzywami, najczęściej z jogurtem lub mlekiem pochodzenia roślinnego. Lubię je miksować z awokado. Są wtedy gęstsze i o wiele dłużej zaspokajają głód. Czekoladowe smoothie

codojedzenia
Zdrowy koktajl z kiwi 233

Zima to okres obniżonej odporności i znacznie częściej dopadają nas różne infekcje i przeziębienia. Chciałbym Wam zaproponować kolejny koktajl idealny na ten czas – wzmacniający naszą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowy koktajl ze szpinaku 200

Niestety większość z Was nie przepada za szpinakiem. A należy wspomnieć, że jest on zdrowy i pełny, jakże ważnych pierwiastków potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekolada superfood rozgrzewająca 129

zetknęliście się z kurkumą to bardzo polecam ją włączyć do waszego codziennego jadłospisu. Kurkuma ma ogromne właściwości zdrowotne, a przy tym jest dosyć neutralna w smaku. Nadaje potrawom i napojom intensywny żółty kolor. Używam jej niemal codziennie. Świetna przyprawa nie tylko do gotowania ale i pieczenia. Na wytrawnie i na słodko. Gorąca czekolada z kurkumą to jest to! Superfood! Czekolada

codojedzenia
Sok pomarańczowo-korzenny do herbaty 166

wstępie Wam powiem, że ciągu dwóch miesięcy zdążyłam się już uzależnić od tego napoju 🙂 Pomysł nań klarował mi się w czasie, kiedy nasz piec się zbuntował i przestał grzać (pamiętacie?). Wtedy głównym

gotować!
Mango smoothie 152

cały czas zachowywać stały poziom ciepła i dlatego niemal natychmiast reaguje na gwałtowne obniżenie temperatury. Skutek jest taki, że pocimy się jeszcze bardziej, co wzmaga nasze pragnienie. Łyk zimnego napoju jest, więc jedynie chwilową ulgą. Z herbatą sprawa wygląda nieco inaczej. Zamiast obniżać temperaturę organizmu, podnosi ją, co w rezultacie skutkuje uczuciem chłodu. Nie wszystko jest jednak takie proste, złudzenie

Słodki Kompromis
Mrożona kawa miętowa 166

Mięta w napojach sprawdza się doskonale, gasi pragnienie, odświeża, nadaje poczucie świeżości, jednak połączenie jej z kawą to absolutny strzał w dziesiątkę, jest tak dobra, że wypijecie ją w mig. Taka kawa doskonale sprawdzi się nie tylko w świąteczny wieczór, po obfitym posiłku, ale na stałe może wkroczyć do Waszego kawowego menu. Latem, czy zimą, dla ochłody czy odświeżenia podniebienia

Słodki Kompromis
Piernikowa kawa latte 203

   Nie macie jeszcze dość piernikowo-świąteznych smaków? To dobrze, bo i po co. Cała zima to doby czas na aromatyczne przyprawy. Ale, jeśli postanowienie

kolorowotorcikowo
Inka waniliowa z cynamonem / Vanillla cinnamon chicory coffee 267

Dziś zapraszam po przepis na pyszną Inkę waniliową z cynamonem, kardamonem i gałką muszkatołową, która rozgrzeje nawet największe zmarzluchy w te chłodne dni. To pyszne i

karmelowy
Likier korzenny 192

Dziś do grona  domowych napojów alkoholowych  dołączą aromatyczny likier korzenny. Zrobiłam go na bazie  syropu korzennego , który przygotowałam parę dni temu. Do świąt jeszcze kilka dni, więc zdążycie go jeszcze zrobić. Będzie pyszny jako dodatek do świątecznej kawy. Likier korzenny Czas przygotowania: 50 minut + 7 dni Składniki: 350 ml wody 1/3 szklanki cukru trzcinowego

Kulinarne przygody Gatity
Zimowa Inka z chia i karobem 226

kiedy tylko dowiedziałam się o istnieniu Inki z orkiszem, bardzo się ucieszyłam i od tej pory gości na stałe w moim domu. Tym razem prezentuję trochę inną wersję klasycznego napoju. Bardzo energetyczny kubek pełen nasionek chia, urozmaicony karobem i pyszną warstwą ulubionej kawy zbożowej z korzenną nutą :) Zimowa Inka z chia i karobem 2 torebki kawy zbożowej Inka z orkiszem

FitKot
Zakwas z buraków 380

Zakwas z buraków jest podstawą do zrobienia barszczu czerwonego na wigilię. Znakomicie nadaje się też do picia, jest doskonałym naturalnym napojem wzmacniającym odporność. Same buraki mają mnóstwo wartości odżywczych i picie zakwasu przyniesie nam same korzyści. Ukiszone buraczki można wykorzystać do sałatki, carpaccio lub do położenia na kanapkę. 1,5 kg. buraczków ćwikłowych 1 główka czosnku garść ziela angielskiego garść

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Grzane wino 233

Pomarańczę i cytrynę przelewamy wrzątkiem. Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy cytrusy w taki sposób, aby uzyskać paski skórki. Wbijamy w nie goździki (dzięki temu nie będą pływać w napoju i nie będziemy musieli ich wyławiać). Wrzucamy do garnka cukier, cynamon, ziele angielskie nabite goździkami paski skórki pomarańczowej i cytrynowej. Następnie wyciskamy do środka sok z pomarańczy, wlewamy wino

Poezja smaku
ZIMOWA KAWA ZBOŻOWA 251

Lubię pić kawe zbożową. Często łączę ją z połową łyżeczki rozpuszczalnej i dodaję dwa rodzaje mleka. Taką wersję piję codzinnie do śniadania. Jednak w zimowym czasie

kuchniabellissima.wordpress.com