witaminy, zadbania o siebie od wewnątrz. Od kilku tygodni takie napitki pochłaniam przeważnie jako swoje śniadanie i jest mi z tym bardzo dobrze. Jestem szczęśliwa! Do przygotowania 2 porcji napoju potrzebujemy: – opakowanie malin (ok 200g) – 200 ml mleka roślinnego – 1 banana – 2 czubate łyżki płatków jaglanych Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu miksera lub w misce
Szybko Tanio SmacznieDni są coraz zimniejsze, warto więc wieczorem zakopać się pod kocykiem z ulubioną książką i dopieścić zmysły przepyszną kawą Inką ze słodką śmietanką dyniową doprawioną cynamonem
karmelowyJeść dużo warzyw i owoców, które dostarczą nam niezbędnych witamin i minerałów, a dodatkowo trochę nas nawodnią! W okresie zachorowań szczególnie trzeba dbać o regularne picie wody i innych napojów, gdyż wysuszona śluzówka jest bardziej podatna na bakterie i wirusy. Dziś zblendujemy koktajl o genialnym limonkowym kolorze - z jarmużu, mango i kiwi! Mango samo w sobie nigdy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsmak i działanie. Zawsze używam przefiltrowanej wody i polecam robić tak samo. Woda z kranu niestety może zawierać dużą ilość soli mineralnych, co może negatywnie wpłynąć na smak napoju. Czarna herbata powinna być parzona przez 3-5 minut w 98 stopniach, więc po zagotowaniu wody odstawiam ją na około minutę i dopiero zaparzam moją herbatę. Na 200 ml wody
Słodkie okruszkiIstnieje wiele powodów dlaczego warto pić świeże, wyciskane soki. Są częścią zbilansowanej diety oraz wzmacniają zdrowie. Są pełne witamin oraz minerałów dlatego wzmacniają układ odpornościowy. Dobrze
kuchniabellissima.wordpress.comZamiast napojów „chemicznych” polecam zrobić sok naturalny z wykorzystaniem tylko 3 składników
Ugotujmy Cośpigwowca, na który mamy teraz sezon. Nawet nie tyle chodzi o bezpośrednie jego spożywanie (choć ja często dodaje go do syropu z cebuli), o ile dodanie odrobinę do ulubionego napoju. Na przykład do Inki. Z odrobiną syropu i miodu taka kawa naprawdę jest nadal bardzo smaczna. Pigwowiec ma bardzo intensywny smak, jest bardziej aromatyczny niż cytryna (ale syrop nie jest
Poezja Smaków - blog kulinarnydobry wybór. Wszystkie produkty są dobrej jakości i dobrze zapakowane. Galeria herbat oferuje również , bakalie, suszone owoce i zioła do naszych kuchni. Młody jęczmień można dodawać go do napojów, sałatek, jogurtu. Osoby dbające o prawidłowy stan ciała i umysłu powinny sięgać po młody jęczmień by wykorzystać jego naturalne, wspaniałe właściwości. Zielony jęczmień staje się coraz bardziej popularny jako
Gotowanie jest łatweMoja koleżanka Agnieszka od lat częstuje mnie najlepszą lemoniadą. Tak… muszę, to przyznać szczerze, że jej lemoniada jest nawet lepsza od mojej Ja zawsze do
Słodkie okruszkiDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie przepisów z bloga: Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie przepisów z bloga: Czytaj więcej
Ana Mari's worldIdealne na chłodne wieczory – rozgrzewające korzenne kakao zwieńczone porcją słodkiej bitej śmietany i czekoladowymi kropelkami. Przepis w sam raz na jesień lub mroźną zimę. Takie
Słodkie okruszkimiodu lub cukru 4 łyżki soku z cytryny 5 kostek lodu 0.5 szkl. zimnej wody ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Banany obieramy ze skórki,kroimy w kostkę,miksujemy z resztą składników do uzyskania jednolitego napoju,rozlewamy do szklanek.Podajemy z kostkami lodu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikardamonu Przyprawy zmielić w młynku do kawy lub utłuc w moździerzu. Można też użyć już zmielonych. Wsypać do słoiczka, wymieszać. Stosować do kawy, kakao lub herbaty zalewając przyprawy gorącym napojem. Ja używam szczypty (na końcu noża) do filiżanki i 1/4 łyżeczki do kubka. Na razie mamy piękną, ciepłą pogodę, ale powietrze pachnie już jesienią. Pewnie te z Was, które wychodzą
Posadzone i zjedzonePogoda cudowna, humory dopisują, bo mamy weekend, wrześniowy, ale bardzo upalny. W poszukiwaniu orzeźwienia sięgamy po przeróżne chłodzące napoje. Moim numerem jeden w tym czasie jest koktajl z jeżyn, których zapach mam zawsze zamrożony. Dzisiaj przygotowałam taki z dodatkiem musli i nasion chia. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Koktajl jeżynowy z musli i chia Składniki: 1 l maślanki
Moja smaczna kuchnia