czasem z dodatkiem oleju lnianego. Tym razem przygotowałam smoothie grejpfrutowe z dodatkiem banana i jabłka. Charakterystyczny posmak goryczy został tu złagodzony słodszym towarzystwem. Możecie tworzyć dowolne konfiguracje, przygotowanie takiego napoju zajmuje zaledwie chwilę. Od dłuższego czasu moje myśli krążą wokół wyciskarki wolnoobrotowej. Przyzwyczajam się do ceny :) W końcu ją zaakceptuję i stanę się szczęśliwą posiadaczką wyżej opisanej :) Wtedy na pewno
zadanie-gotowaniePodczas świątecznych spotkań z rodziną i znajomymi, podajemy kawę. Proponuję urozmaicić ją smakiem migdałowego likieru amaretto. Taka kawa na pewno zasmakuje paniom, a może i panowie
Codzienna kuchnia niecodziennaLipiec i sierpień to najlepsze,jak dla mnie, miesiące pod względem robienia koktajli. Obfitują w świeże, soczyste, aromatyczne owoce z których można wyczarować niesamowite napoje. O żadnej innej porze roku koktajle nie smakują tak jak teraz. Na krzaczkach zaczerwieniły się już porzeczki i maliny, więc u mnie w szklance miks tych pysznych owoców. KOKTAJL MALINOWO-PORZECZKOWY Składniki: 1-2 banany
Bon appetit mon amienajwiększe upały często poszukujemy idealnego sposobu na schłodzenie. Często sięgamy po różne napoje czy mrożone koktajle. Moja propozycja na dzisiaj to przepis dla wszystkich kawoholików - mrożona kawa z musem gruszkowym. Składniki: warstwa 1: 2 dojrzałe banany 100 ml mocnej kawy (najlepiej espresso) 1/3 szklanki naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka sypkiej czekolady 1 łyżka miodu (opcjonalnie) warstwa
Bon appetit mon amieWenezuela, Indie,Tajlandia,Sri Lanca,Kuba i Tanzania...to stamtąd Beata przywiozła wspaniałe zdjęcia i przepisy na proste ,ale wspaniałe soki i koktajle. Bez problemu można sporządzać te cudowne napoje na polskich warzywach i owocach, a tropikalne są ogólnodostępne wszędzie w co lepszych marketach. Książka zawiera ponad 70 połączeń owoców i warzyw, z których Beata wyczarowała wspaniałe i pełnowartościowe soki
Z Kuchni Do KuchniZabiegana ostatnio jestem strasznie. Momentami czuję się tak, jakby doba skróciła się i to dość mocno. Są jednak pewne rzeczy, na które zawsze muszę znaleźć czas
Codzienna kuchnia niecodziennaSpotkałam się z zarzutem, że mleko kokosowe nie smakuje jak mleko. To prawda. Nie smakuje i nigdy nie będzie smakować jak mleko zwierzęce, ale jest wartościowym napojem, a jego największą zaletą jest ułatwienie życia osobom, które mleka zwierzęcego, z takich czy innych powodów, spożywać nie mogą. Nie tak tłuste jak kupne w puszce czy kartonie, ale równie smaczne, łatwe
Kuchenne zapiski Edytymały banan 250 ml mleka 1 łyżka chia 1 łyżka miodu 1 łyżka utartej czekolady, u mnie 70% kakao Wszystkie składniki na koktajl zmiksuj w blenderze. Dla smakoszy zimnych napojów proponuję wrzucić kilka kostek lodu i zmiksować razem ze składnikami na koktajl. Koktajl będzie wtedy zimny, a konsystencją będzie przypominał milkshake. Nasiona chia są nie tylko bardzo bogate w odżywcze
codojedzeniapochodzi z Wysp Karaibskich i Ameryki Środkowej. Komercyjnie najczęściej produkuje się skoncentrowany sok, który nadaje się do mrożenia lub przetwarzania na suchy proszek. Skoncentrowany sok doje się do różnych napojów, zwiększając ich wartość odżywczą. Dziś zrobiłam koktajl- bogaty i pobudzający. Doda nam sił i energii- wypróbowałam na sobie! Składniki 4 łyżki ekologicznego soku z aceroli Symbio 2 banany
Z Kuchni Do Kuchniszklanek) - litr wody mineralnej, - 10 malin (ok. 50g), - listki mięty, - kilka kostek lodu. Sposób przygotowania 1. Do dzbanka wlewamy wodę, wrzucamy maliny, listki mięty i kostki lodu. Szklanka napoju to tylko 3 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachcytryny Wykonanie: Do szklanki wkładamy tymianek i zalewamy gorąca (nie wrzącą!) wodą. Przykrywamy i zaparzamy przez 5 minut. Następnie przecedzamy płyn i dodajemy resztę składników. Jeśli lubicie słodsze napoje, dodajcie więcej miodu. Smacznego głodomorki
Smakuj życie!DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Dobrze jest zacząć dzień od napoju, który spłucze resztki snu, wprawi nas w dobre samopoczucie i orzeźwi. Spora porcja lekkiego smaku nie pozbawiona błonnika i witamin. Receptura banalnie prosta, efekt wyśmienity. 1/2 ogórka (o tej porze tylko szklarniowe niestety) 2 kawałki (laski) selera naciowego 1 zielone... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuanyże gwieździste 2 plasterki pomarańczy + do serwowania PRZYGOTOWANIE: Wino, wiśniówkę i przyprawy włożyć do garnka, podgrzewać na umiarkowanym ogniu do około 70-80 stopni. Nie zagotowywać gdyż utracimy z napoju aromat jak i procenty. Gotować na minimalnym ogniu przez około 10 minut. Przelać przez sitko do kieliszków, podawać z plasterkami świeżej pomarańczy
Pyry na Gazsłodka, alkoholowa rozgrzewka...? Nie ma lepszego leku na przeziębienie niż grzany miód... wypity przed snem potrafi postawić na nogi. Polecam! Ten jak i inne przepisy na rozgrzewające napoje alkoholowe znajdziecie w nowym, zimowym numerze Magazynu Aromat Grzany miód pitny Butelka miodu pitnego Łyżeczka goździków 2-3 laski cynamonu Pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej Ćwierć łyżeczki młotkowanego pieprzy czarnego
sierotka maRysia w kuchnirozpoczęcie dnia lub drugie śniadanie. Można pić do woli. To propozycja, która opiera się na składnikach dozwolonych na cukrowym detoksie, ale tym którzy na nim nie są, a wolą napoje lekko słodkie proponuję dodać nieco miodu, brązowego cukru lub... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcu