naczyń nie należy zakręcać gdyż potrafi eksplodować. Przechowujemy w lodówce do kilku dni. Przy dłuższym staniu jest bardziej gorzki więc radzę wypić szybko. Kategoria: Drinki i inne , Napoje Tagged: antygrypina , cytryna , czosnek , domowe na grypę , grapefruit , imbir , woda
Mam apetyt na ...żyrafka. Ilość wody zależy od tego jak bardzo gęsty chcemy mieć koktajl, dlatego wodę najlepiej dodawać etapami. Smacznego i na zdrowie :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Napoje i koktajle Tagged: jabłka , jarmuż , pomarańcze
https:KKuchniaMniamNiezastąpiona nie tylko latem- mamy ją w lodówce niemal cały rok. Z wodą gazowaną smakuje lepiej od wielu znanych napojów (np tych z siódemką w nazwie ;) ), a z wodą "z procentami" jako genialny drink. No dobrze, ma trochę cukru w składzie. Ale to jedyny minus. Trochę słodyczy potrzebuje każdy ;) Składniki 450 g cukru 1 szklanka wody
OliveandThymeCzym dla Was pachnie jesień? Mokrą ziemią, mgłą i dymem. Ciepłym kocem, dobrą książką. Niezliczoną ilością gier planszowych. Cytrusami. I przyprawami. Cynamonem, goździkami, anyżem, wanilią... Niewiele pijemy napojów innych niż woda. Dla naszych dzieciaczków w praktyce nie istnieją inne płyny, które zaspokoją ich pragnienie. Podobnie dla nas. Jesień jednakże, potem zima, są szczególnym czasem. Nawet dla mnie, kawoszki, dzień musi
OliveandThymeWróciłaś przemarznięta z pracy, zakupów, spaceru. A może szalałaś dobrych kilka godzin na stoku ? Czy też znowu spóźnił się autobus i
kolorowotorcikowoGęsta, bardzo aromatyczna i... zielona! Taka jest właśnie kokosowa matcha latte :) Pewnie większość z Was słyszała o tym magicznym zielonym proszku dodawanym do napojów i deserów. Czym właściwie jest matcha? To nic innego, jak sproszkowana zielona herbata! Ogromna skarbnica antyoksydantów, które skutecznie zapobiegają rozwojowi nowotworów i chorób układu krążenia, wspomagają odchudzanie, a także pomagają się zrelaksować Osobiście cenię
Spektrum Smakubyło żadnych grudek. Dokładnie wymieszać i ..... podawać. Po wierzchu posypać kardamonem lub cynamonem albo chilli. Smacznego! A kiedy już jesteście rozgrzani do czerwoności po tak pysznym napoju chodźcie z nami lepić śniegowego Bałwanka! Udanych zabaw w śniegu ;-) A po powrocie do domu nie zapomnijcie o pysznym domowym kakao! Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Koktajl bananowy jest lubiany nie tylko przez dzieci, ale wielu dorosłych także z chęcią napiłoby się tak przygotowanego napoju. Oprócz pysznego smaku, taki koktajl ma wiele zdrowotnych właściwości. Może być również stosowany przez osoby będące na diecie. Banany zawierają w sobie duże ilości składników mineralnych i odżywczych. Zawierają w sobie duże pokłady potasu , w związku z tym powinny być spożywane
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przyrządź espresso. Podgrzej migdałowe mleko wraz z migdałowym masłem. Zmiksuj jajka na puszysto. Śmiało wlej gorące płyny cały czas miksując białka. Smacznego! Shake, smoothie czy koktajle to moje ulubione napoje. Przyrządzam je również z owocami i warzywami, najczęściej z jogurtem lub mlekiem pochodzenia roślinnego. Lubię je miksować z awokado. Są wtedy gęstsze i o wiele dłużej zaspokajają głód. Czekoladowe smoothie
codojedzeniabananem i cukrem trzcinowym. Do szklaneczek wsypać kawę zbożową, zalać wrzątkiem do połowy. Na wierzch łyżką nałożyć mleko bananowe, na szklaneczki ułożyć patyczki z bananami. Banany można wrzucić do napoju, wymieszać (kawa będzie słodsza), albo wyjadać wprost z patyczka :) Ot taka przyjemność :) Smacznego
coolinarnyZima to okres obniżonej odporności i znacznie częściej dopadają nas różne infekcje i przeziębienia. Chciałbym Wam zaproponować kolejny koktajl idealny na ten czas – wzmacniający naszą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niestety większość z Was nie przepada za szpinakiem. A należy wspomnieć, że jest on zdrowy i pełny, jakże ważnych pierwiastków potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zetknęliście się z kurkumą to bardzo polecam ją włączyć do waszego codziennego jadłospisu. Kurkuma ma ogromne właściwości zdrowotne, a przy tym jest dosyć neutralna w smaku. Nadaje potrawom i napojom intensywny żółty kolor. Używam jej niemal codziennie. Świetna przyprawa nie tylko do gotowania ale i pieczenia. Na wytrawnie i na słodko. Gorąca czekolada z kurkumą to jest to! Superfood! Czekolada
codojedzeniawstępie Wam powiem, że ciągu dwóch miesięcy zdążyłam się już uzależnić od tego napoju 🙂 Pomysł nań klarował mi się w czasie, kiedy nasz piec się zbuntował i przestał grzać (pamiętacie?). Wtedy głównym
gotować!cały czas zachowywać stały poziom ciepła i dlatego niemal natychmiast reaguje na gwałtowne obniżenie temperatury. Skutek jest taki, że pocimy się jeszcze bardziej, co wzmaga nasze pragnienie. Łyk zimnego napoju jest, więc jedynie chwilową ulgą. Z herbatą sprawa wygląda nieco inaczej. Zamiast obniżać temperaturę organizmu, podnosi ją, co w rezultacie skutkuje uczuciem chłodu. Nie wszystko jest jednak takie proste, złudzenie
Słodki Kompromis