Latem często nie mam ochoty na jedzenie. Wolę przygotować owocowy koktajl, który nasyci i jednocześnie orzeźwi w czasie upałów. W doborze owoców panuje, użytych do tego napoju, panuje rozkoszna dowolność. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandrySzaleństwo na punkcie piwa imbirowego w mojej rodzinie trwa. Dzisiejszy przepis został wypróbowany przez mojego brata. Na przygotowanie napoju trzeba przeznaczyć kilka dni. Jeżeli nie macie czasu polecam wersję ekspresową, którą przyrządziłam parę dni temu: KLIK . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandrytrochę truskawek na potem. Trochę zamoziłam do wypieków. Zrobiłam też dżemik i taki kompocik jak robi moja mama. Wystarczy potem rozcieńczyć go z wodą i już mamy gotowy truskawkowy napój zimową porą. Można przecież taki kompot ugotować z mrożonych truskawek ale mrożenie według mnie nieco zmienia smak truskawek. Ten ze słoiczka pachnie jak świeże truskawki:) składniki: 2 kg truskawek
Monia miesza i gotujeźródło: fanpage Sielsko Anielsko Apetito, ul. Zana 32B Do wyboru jest kilka propozycji śniadaniowych, m.in.: parówki, jajecznica czy omlet. Ceny wahają się od 5,50 do 11 zł. Napoje płatne dodatkowo. Otwarte od poniedziałku do piątku od 9:00. źródło: fanpage Apetito Giuseppe, ul.Hipoteczna 3 Restauracja zaprasza na robocze śniadania od 9:00. Niestety informacji na stronie(...)Łukasz Słotwiński Cafe Velo, ul. Chopina 9/7 Lokal zaprasza na śniadania. Do wyboru jest: owsianka, musli z jogurtem naturalnym, miodem i orzechami, kanapki oraz zestawy śniadaniowe. Z napojów do wyboru kawy, herbata i koktajle. Niestety nie uzyskałam informacji o cenach. Otwarte od 8:00! źródło: fanpage Cafe Velo
Pasja Smakuzwiedzać :) Wspaniałe miasto, mili ludzie i najwspanialsza czekolada do picia jaką miałam okazję wypić... A trochę ich już w życiu spróbowałam... W Cafe Faktoria - Manufaktura czekolady podano nam napój bogów... gęstą, aksamitną czekoladę. Pyszności... Na samą myśl o niej moje kubki smakowe wariują!!! Pisząc o Kazimierzu nie można nie wspomnieć o drożdżowym Koguciku. Podobno dawno, dawno
Miksturownikjesienną pogodę wybieram: Krem uniwersalny Tender Care z Oriflame. W tej chwili dostępny jest w różnych wersjach smakowych. Ulubiony jesienny lakier do paznokci? W kolorze nude. Ulubiony jesienny napój? Zielona herbata z pomarańczą lub opuncją. Ulubiony jesienny zapach/świeca/perfumy? Zapach mocno cynamonowej szarlotki i mroźnego powietrza o poranku i suchych liści... Ulubiony szal/chusta
Miksturownikpasji powstało przedsiębiorstwo , które raczy nas wspaniałymi produktami. Miód nektarowo-spadziowy - o wspaniałym bursztynowym kolorze i delikatnym smaku - to dla mnie produkt uniwersalny, pasujący do wielu potraw i napoi. Dziś przygotowałam na jego bazie - żeberka. Żeberka w miodzie - przepis Porcja żeberek Do marynaty: 3 łyżki płynnego miodu nektarowo-spadziowego Sądecki Bartnik 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki
kolorowotorcikowoPoranna "podró z" do Eti opii Kawa, napój bez którego trudno wyobrazić sobie dzień... Stawia na nogi, pobudza, otwiera umysł - u mnie często zaspane oczęta :D Najlepsza jest ta świeżo palona i mielona tuż przed zaparzeniem. Dziś uraczyłam się właśnie taką kawą. Ethiopia Sidamo Etiopia Wśród tych kaw etiopskich wyróżnia się subtelną, najwyższej jakości aksamitną delikatnością podkreśloną
kolorowotorcikowoPrzepis - porcja na 6 szt. 1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem ) 1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA 150 g białego sera 4 łyżki cukru łyżeczka żelatyny 70 ml wody galaretka ewentualnie owoce , np. jagody Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Część galaretki wlać do foremek - odstawić do zastygnięcia. Żelatynę zalać wodą - odstawić. Do napoju
kolorowotorcikowoKONKURS z marką PREMIUM ROSA Przy współpracy z firmą Premium Rosa przygotowałam dla Was konkurs. Zadanie nie będzie trudne. Co należy zrobić: 1. Przyślij przepis na letni napój z wykorzystaniem produktu Premium Rosa. Tu daję Wam wolną rękę, czy to będzie kawa mrożona, herbata, lemoniada czy koktajl - szalejcie :) Swoje propozycje wraz ze zdjęciem i karteczką "konkurs
kolorowotorcikowoSkładniki: 2 szkl. ryżu do sushi 3/4 szkl. napoju ryżowego Alpro lub chudego mleka dowolne owoce - u mnie wiśnie i borówki 4-5 łyżek tartych orzechów np BackMit 2 łyżki cukru brązowego cukier biały Ryż ugotować w napoju ryżowym - odstawić do wystygnięcia. Owoce delikatnie pognieść - odsączyć nadmiar soku - dosłodzić. Orzechy połączyć z brązowym cukrem. Na macie bambusowej kłaść ryż, porcję
kolorowotorcikowomuffinek: 1 szkl. mąki owsianej 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1/4 szkl. oleju rzepakowego 200 ml napoju ryżowego Alpro 2 banany średniej wielkości 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki wody ( lub zamiennie 2 całe jaja ) Wykonanie: Na sam początek przygotowujemy mąki. Żeby uzyskać szybko(...)banany, dodajemy papkę z siemienia lnianego oraz cukier - dokładnie miksujemy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy olej. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche, na przemian z napojem ryżowym. Ciasta nie miksujemy zbyt dokładnie. Blachę do pieczenia muffnek ( na 12 sztuk ) wykładamy papilotkami, każdą wypełniamy ciastem do wysokości około 3/4 wysokości. Pieczemy w 170 stopniach C przez
kolorowotorcikowoszczekanie psów. Chciałbyś, by ten sen trwał wiecznie. W klimacie iście wakacyjnym ( w końcu dziś mamy pierwszy dzień lata ! ), zapraszam Was na wspaniałego drinka, który idealnie spełni się jako napój podawany na spotkaniu z przyjaciółmi, a także umili czas w samotności. Melonowe Mojito. Inspiracja pochodzi z portalu, dla którego prowadzę dział kulinarny - Elegancka.pl MELONOWE MOJITO. /zainspirowany TYM przepisem
W kuchni Karmel-itkibędzie zamrozić też trochę truskawek. Zaraz też muszę się zabrać za koperek póki jest młody. Znalazłam jeszcze pudełeczko mrożonych śliwek. Postanowiłam więc zrobić pyszny orzeźwiający kompocik. Wyszedł wspaniały orzeźwiający napój o wspaniałym kolorze i smaku. Gdy będzie sezon na śliwki na pewno znowu go przygotuje używając mrożonych truskawek. składniki: 500 g truskawek 500 g mrożonych śliwek (ja miałam węgierki
Monia miesza i gotuje