Problemy ze wstaniem z łóżka i brak motywacji. Nic nam się nie chce i najchętniej cały dzień spędzilibyśmy w bezpiecznej norze z kołdry. Postaraj się jak
Fitsweet.meMeksyku nasiona chia często są dodawane do napojów. Oprócz tego, że zmieniają ich konsystencję, przede wszystkim wzbogacają je o cenne składniki odżywcze. W tych małych ziarenkach zamknięte są kwasy omega, błonnik, białko, przeciwutleniacze. Nierozsądnym byłoby z tego nie skorzystać ;) Lemoniada jest bardzo smaczna. Można do niej dodać świeże owoce, takie jak borówki, maliny, porzeczki czy truskawki. Wiele przepisów bazuje
zadanie-gotowaniekońcu nadchodzi długo wyczekiwane ciepło. Wiosna postanowiła w tym roku trochę się z nami podroczyć. Niebawem będziemy szukać napoju by ugasić pragnienie podczas upału. Taki domowy,orzeźwiający kompot będzie idealny pod warunkiem,że mocno go schłodzimy i dodamy do niego kilka kostek lodu. Rabarbar i mięta to doskonałe połączenie. 0k. 1,5 kg łodyg rabarbaru
Kolorowa kuchnia Elkiplastiku co ułatwia transport a szczelna pokrywka chroni zawartość przed rozlaniem. Doskonale sprawdzi się także przy wietrznej pogodzie. Podwójne ścianki na długo utrzymają stałą temperaturę. Smacznego życzy Kategoria: Napoje , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , nalewka , pigwa , Tarka i Miarka , z alkoholem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyroboty lemoniadę. Lemoniada nie tylko nas ochłodzi ale też orzeźwi i dodatkowo dostarczy sporo witaminy C. Zrobicie ją w klika chwil a smak bez porównania z jakimkolwiek kupnym napojem. Zróbcie,skosztujcie a zakochacie się w niej od pierwszego łyka. Dodam jeszcze,że lemoniady można robić z różnych owoców z dodatkiem rozmaitych ziół. Na następne lemoniady zapraszam wkrótce
Kolorowa kuchnia ElkiZrobiło się naprawdę słonecznie, co u mnie wiąże się z napojami zastępującymi codzienną herbatę i będącymi jednocześnie lekkimi posiłkami. W ogródku rabarbar rośnie jak szalony, więc z czego zrobić pierwszy wiosenny koktajl w tym roku? Ano z rabarbaru właśnie oraz mięty i melisy, które rosną tuż obok. Ze względu na te zioła, które mają działanie uspokajające, polecam koktajl na sobotnie
Weekendy w domu i ogrodziemarketów, z niecierpliwością czekam na pojawienie się pierwszych sztuk na półkach Kompot z rabarbaru jest niezawodny podczas letnich upałów. Lekko kwaskowaty, idealnie gasi pragnienie, a jeśli wolicie odrobinę słodsze napoje, po prostu dodajcie więcej cukru do kompotu Składniki na kompot: 1,5 litra gorącej wody 800g rabarbaru 3 łyżki cukru Przygotowanie kompotu: Rabarbar myjemy, pozbawiamy liści i kroimy
NiePieprz.plHej! Ostatnio bardzo modne stały się różnego rodzaju koktajle. Są bardzo smaczne i możemy je sobie popijać przez cały dzień. Ponieważ o koktajlu zdrowia już pisałam
Tylko pysznieuzyskamy przyjemną słodycz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do 5 minut, aż rabarbar się „rozklei”. Zawartość garnka możemy przelać przez sito, aby oddzielić włókna rabarbaru od napoju, jednak osobiście preferuję wersję „nieoczyszczoną”. Dodatkowy błonnik w diecie to nic złego. Świetnie smakuje na ciepło oraz na zimno. Smacznego Do zimnego kompotu możemy dodać liście mięty. Kompot
Gar ZdrowiaZbliża się czas, w którym z dużo większą przyjemnością i dużo większą częstotliwością sięgamy po zimne soki, napoje i koktajle. Te kupowane w sklepach jak dobrze wiemy zawierają nie tylko mnóstwo cukru, ale i konserwantów, które pomagają w tym, by taki soczek stał na półce przez kilka a czasami nawet kilkanaście miesięcy. A tymczasem czy może być coś lepszego niż
Ostra na Słodkojuż szykuję dla Was kolejne smakowite przepisy. Dla kogo: dla fanów wszystkiego co pomarańczowe dla tych, którzy szukają słońca w pochmurny dzień dla lubiących owocowe napoje Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 1 cytryna kostki lodu Wykonanie tradycyjne: Odsączyć brzoskwinie z syropu. Do miski włożyć, brzoskwinie, obrane pomarańcze (podzielone na mniejsze cząstki) i cytrynę (bez pestek). Zmiksować
Mania Wypiekaniazajrzeliśmy do Cocorico Caffe e. Tam wypiłam ową herbatę, którą Wam polecam. Szczególnie jeżeli jesteście zźiębnięci, przeziębieni i potrzebujecie czegoś co Was rozgrzeje i postawi do pionu! Do przygotowania napoju potrzebujemy: zieloną herbatę wrzątek 3 plastry cytryny 1 łyżeczkę miodu (lub więcej) gałązkę rozmarynu Zieloną herbatę zaparzamy w gorącej wodzie (ja swoją tytkę trzymałam krótko) i dodajemy do niej miód
Szybko Tanio Smaczniekoktajlami z nią lub wymiennie z chia. I dziś przyszła mi ochota na koktajl na bazie kaszy jaglanej, o której też dawno tu nie było. Składniki (na ok. litr napoju): "Mleko" jaglane 200 ml kaszy jaglanej wrzątek Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do kaszy wlać 800 ml zimnej wody. Zagotować,zmniejszyć moc palnika i gotować
Weekendy w domu i ogrodzietylko bardzo zdrowe, ale również smaczne. Koktajle owocowe dostarczą nam dużo cennego błonnika oraz stanowią bogate źródło antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia oraz chronią przed różnymi chorobami. Tego typu napoje pomogą zaspokoić apetyt oraz dostarczyć energii. Koktajle owocowe to świetny sposób na dostarczenie wymaganej dawki owoców i warzyw w ciągu dnia. Warto wypróbować koktajl bananowy z kakao i nasionami Chia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mleka, mamy równie pyszną piankę z masełka i kokoska i to bez laktozy i bardzo szybko. Smakuje lepiej niż latte w sieciowej kawiarni. Mało kto wie, że pierwowzorem tego napoju była herbata z masłem pita w Mongolii. W tym przepisie wracam więc do korzeni i zamiast kawy będzie przepyszna herbata. Składniki: 2 łyżeczki masła klarowanego łyżeczka oleju kokosowego szklanka
Ugotowane pozamiatane