zwiedzać :) Wspaniałe miasto, mili ludzie i najwspanialsza czekolada do picia jaką miałam okazję wypić... A trochę ich już w życiu spróbowałam... W Cafe Faktoria - Manufaktura czekolady podano nam napój bogów... gęstą, aksamitną czekoladę. Pyszności... Na samą myśl o niej moje kubki smakowe wariują!!! Pisząc o Kazimierzu nie można nie wspomnieć o drożdżowym Koguciku. Podobno dawno, dawno
Miksturownikjesienną pogodę wybieram: Krem uniwersalny Tender Care z Oriflame. W tej chwili dostępny jest w różnych wersjach smakowych. Ulubiony jesienny lakier do paznokci? W kolorze nude. Ulubiony jesienny napój? Zielona herbata z pomarańczą lub opuncją. Ulubiony jesienny zapach/świeca/perfumy? Zapach mocno cynamonowej szarlotki i mroźnego powietrza o poranku i suchych liści... Ulubiony szal/chusta
Miksturownikpasji powstało przedsiębiorstwo , które raczy nas wspaniałymi produktami. Miód nektarowo-spadziowy - o wspaniałym bursztynowym kolorze i delikatnym smaku - to dla mnie produkt uniwersalny, pasujący do wielu potraw i napoi. Dziś przygotowałam na jego bazie - żeberka. Żeberka w miodzie - przepis Porcja żeberek Do marynaty: 3 łyżki płynnego miodu nektarowo-spadziowego Sądecki Bartnik 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki
kolorowotorcikowoPoranna "podró z" do Eti opii Kawa, napój bez którego trudno wyobrazić sobie dzień... Stawia na nogi, pobudza, otwiera umysł - u mnie często zaspane oczęta :D Najlepsza jest ta świeżo palona i mielona tuż przed zaparzeniem. Dziś uraczyłam się właśnie taką kawą. Ethiopia Sidamo Etiopia Wśród tych kaw etiopskich wyróżnia się subtelną, najwyższej jakości aksamitną delikatnością podkreśloną
kolorowotorcikowoPrzepis - porcja na 6 szt. 1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem ) 1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA 150 g białego sera 4 łyżki cukru łyżeczka żelatyny 70 ml wody galaretka ewentualnie owoce , np. jagody Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Część galaretki wlać do foremek - odstawić do zastygnięcia. Żelatynę zalać wodą - odstawić. Do napoju
kolorowotorcikowoKONKURS z marką PREMIUM ROSA Przy współpracy z firmą Premium Rosa przygotowałam dla Was konkurs. Zadanie nie będzie trudne. Co należy zrobić: 1. Przyślij przepis na letni napój z wykorzystaniem produktu Premium Rosa. Tu daję Wam wolną rękę, czy to będzie kawa mrożona, herbata, lemoniada czy koktajl - szalejcie :) Swoje propozycje wraz ze zdjęciem i karteczką "konkurs
kolorowotorcikowoSkładniki: 2 szkl. ryżu do sushi 3/4 szkl. napoju ryżowego Alpro lub chudego mleka dowolne owoce - u mnie wiśnie i borówki 4-5 łyżek tartych orzechów np BackMit 2 łyżki cukru brązowego cukier biały Ryż ugotować w napoju ryżowym - odstawić do wystygnięcia. Owoce delikatnie pognieść - odsączyć nadmiar soku - dosłodzić. Orzechy połączyć z brązowym cukrem. Na macie bambusowej kłaść ryż, porcję
kolorowotorcikowomuffinek: 1 szkl. mąki owsianej 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1/4 szkl. oleju rzepakowego 200 ml napoju ryżowego Alpro 2 banany średniej wielkości 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki wody ( lub zamiennie 2 całe jaja ) Wykonanie: Na sam początek przygotowujemy mąki. Żeby uzyskać szybko(...)banany, dodajemy papkę z siemienia lnianego oraz cukier - dokładnie miksujemy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy olej. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche, na przemian z napojem ryżowym. Ciasta nie miksujemy zbyt dokładnie. Blachę do pieczenia muffnek ( na 12 sztuk ) wykładamy papilotkami, każdą wypełniamy ciastem do wysokości około 3/4 wysokości. Pieczemy w 170 stopniach C przez
kolorowotorcikowoszczekanie psów. Chciałbyś, by ten sen trwał wiecznie. W klimacie iście wakacyjnym ( w końcu dziś mamy pierwszy dzień lata ! ), zapraszam Was na wspaniałego drinka, który idealnie spełni się jako napój podawany na spotkaniu z przyjaciółmi, a także umili czas w samotności. Melonowe Mojito. Inspiracja pochodzi z portalu, dla którego prowadzę dział kulinarny - Elegancka.pl MELONOWE MOJITO. /zainspirowany TYM przepisem
W kuchni Karmel-itkibędzie zamrozić też trochę truskawek. Zaraz też muszę się zabrać za koperek póki jest młody. Znalazłam jeszcze pudełeczko mrożonych śliwek. Postanowiłam więc zrobić pyszny orzeźwiający kompocik. Wyszedł wspaniały orzeźwiający napój o wspaniałym kolorze i smaku. Gdy będzie sezon na śliwki na pewno znowu go przygotuje używając mrożonych truskawek. składniki: 500 g truskawek 500 g mrożonych śliwek (ja miałam węgierki
Monia miesza i gotujesuche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych. Jest tylko mineralna woda gazowana. v Wytrawne białe /czerwone wino-jest, trochę piwa też, poza tym soki owocowe, te z 30% owoców, sprawdziłam). Napoje wysokoprocentowe są, przeważnie: “damskie
Mia Cucina Sofietawspomaga odporność organizmu. Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie, - jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka, - jako polewa do lodów i deserów - do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek Wartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal, - białko: 1,16-1,18g, - węglowodany 62 g, - tłuszcz 0,2-0,6g PROSZEK(...)zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. nie zawiera żadnych alergenów. Zastosowanie: Używany do wypieku ciast, ciasteczek, jako zamiennik kakao, jako dodatek do lodów i polew do lodów, w napojach mlecznych i nie mlecznych, w przekąskach. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Symfonia Smakówwodę to wygodne akcesorium dla wszystkich użytkowników dzbanków filtrujących i nie tylko. Wystarczy nalać wodę z filtra Dafi do karafki, dodać do niej cytrynę, mięte czy sok i orzeźwiający napój gotowy. Sprawdza sie na pikniku, grillu jak i na obiadowym stole. Zalet ą jest je cena bo naprawdę niska. Będzie świetnym niezobowiązującym prezentem
Bernika - moj kulinarny pamietnikplasterki lub utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej) i zamrozić- będzie dodatkiem do zupy jarzynowej). Z nadmiaru jędrnych możemy zrobić rzodkiewkowo-serową pastę do chleba, dip z jogurtem , napój z maślanką itp. Rzodkiewki po takim ,, odmłodzeniu" są zupełnie takie same jak te z pierwszego sortu. * Do woreczków w których mrożę rzodkiewkę wyciskam sok z pół plasterka cytryny i wkładam
Buniabaje w kuchni