Lubię pić kawe zbożową. Często łączę ją z połową łyżeczki rozpuszczalnej i dodaję dwa rodzaje mleka. Taką wersję piję codzinnie do śniadania. Jednak w zimowym czasie dopadł mnie świąteczny nastrój i zaczęłam przygotowywać inną wersję. Z początku myślałam, że ta kolorowa kawa będzie zachwycać tylko najmłodszych. Szybko jednak się okazało, że byłam w błędzie bo chętnie piją ją i mali i duzi więc nie ma dla niej żadnych ograniczeń wiekowych. Tak podana kawa zbożowa nie tylko ładnie wygląda, ale również bardzo d... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.