Proteinowy shake espresso to moje ostatnie odkrycie. Przyrządzam go na bazie świeżych jaj. Ponieważ lubię poranną kawę wymyśliłam więc proteinowy shake espresso. Jakoś białko w proszku za mną nie przemawia. Zresztą jajko jest tak zdrowe i bogate w odżywcze składniki, że można je jeść codziennie. Oprócz białka jajka zawierają witaminy, minerały i zdrowe tłuszcze. Są pożywne i smaczne. Jem jajka codziennie i czuję się świetnie. Proteinowy shake espresso nie tylko pobudza mózg ale również porządnie zaspokaja gł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania