muffiny - 8873 przepisów (strona:9/592)

Muffinki z musli 132

Ekspresowe muffinki z płatkami mus li smakują wyjątkowo dobrze. Skł a dniki: Suche: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 szklanki musli Mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 6 łyżek oleju dowolny aromat do ciast - u mnie śmietankow y Sposób przygotowania: 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z brzoskwiniami 134

Niezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne! Składniki: Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli   Mokre:   2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju kilka kropel olejku śmietankowego   2-3 brzoskwinie (świeże lub z puszki) Sposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Muffinki czekoladowe z wiśniami 109

Bardzo fajne wilgotne muffinki. Przepis znalazłam na blogu, który już nie istnieje, ale podaję ze swoimi zmianami. Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 kostki masła 2 czubate łyżki dżemu wiśniowego 2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu) 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 jajka 1 niepełna szklanka mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: 1. Masło

Kuchnia domowa Ani
643. Muffina z czekoladą. 131

Jabłkowa muffina z gorzką czekoladą*; truskawki, kawa orzechowa z mlekiem *w środku i na zewnątrz Nie lubię mżawki

More food, love and dreams
Pomarańczowe muffinki 107

papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem  i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe

Aga w kuchni
Muffinki - mini szarlotki 166

Kociołka. Tym razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Marty , Oli , Martyny , Wiosenki , Sióstr Zalewskich , Małgośki , Karoliny , Patryka i Joanny . Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki .  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku

Pasja Smaku
Muffinki czekoladowe 336

Mocno czekoladowe muffinki, alternatywa dla czekolady, a efekt taki sam - poprawa humoru gwarantowana :D po prostu niebo w gębie :) Składniki:  Suche: - 250 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 175 g cukru - 0,5 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 2 łyżki nutelli Mokre: - 250 ml mleka - 100 g rozpuszczonego masła - aromat waniliowy - 1 jajko Przygotowanie: Składniki wymieszać w osobnych

Malinowo w kuchni
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 136

wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia.  W tym  czasie ubijamy śmietanę,  pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 126

momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki pierniczkowe 146

Wprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut (   w tym 20 minut pieczenia

Kolizje Smaków
Muffinki tęczowe 117

Mój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na   serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej

Kolizje Smaków
Muffinki z kremem jeżynowym 216

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki

Ala piecze i gotuje
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 106

ubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni.  Smacznego Kochani

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 192

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Muffinki z suszonymi morelami 124

naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli). Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste.  Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 128

kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki

Ze smakiem i z pasją
Muffinki bananowe z granolą 140

Muffinki idealne na śniadanie, no może na drugie śniadanie. Niezwykle wilgotne, ale z chrupiącą skórką. Zniknęły w tempie błyskawicznym i wiem, że powtórzę je jeszcze nie raz. Tylko następnym razem zrobię je w wersji pełnoziarnistej. Będzie jeszcze zdrowiej. Przepis pochodzi z bloga Foolproof living . Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Sto kolorów kuchni
Muffinki z jagodami 250

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku
Muffinki keksowe 159

kolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre

Pasja Smaku
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 199

masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche. Powinno wyjść dokładnie

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 213

jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI SNICKERS 1338

Pyszne muffinki o smaku snickersa. Pojawiają się u mnie w domu już dobre kilka lat i za każdym razem znikają ze stołu w takim samym tempie-chwila i już ich nie ma! Przepis kiedyś znalazłam na stronie internetowej albo w gazecie. Niestety było to tak dawno, że nie pamiętam gdzie dokładnie, także z góry przepraszam jeśli to przepis kogoś

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z MALINAMI 165

mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła

Smaczne Zdrowe
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 167

Sezon rabarbarowy już się zaczął.Polecam Wam pyszne muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką.Po prostu są pyszne. Składniki: 2,5 szk mąka pszenna 3/4 szk cukier 2 szt jajka 0,5 szk olej 1 szk  mleko 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencja waniliowa 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 szk rabarbar krojony 2 łyżki cukier Kruszonka kokosowa

Ala piecze i gotuje
Muffinki piwne z precelkami 118

jedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo . Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki bananowo-dyniowe z nutella 137

mąż ja artystycznie wyciął na dekoracje przed dom na Halloween, wiec pewnie jeszcze coś się z tej dyni pojawi. A na razie zapraszam was na dyniowe muffinki z dodatkiem bananów i nutelli. Myślę, ze takie połączenie niejednego smakosza słodkich wypieków zadowoli. Przepis z którego korzystałam zmieniłam o dodatek nutelli i otoczkę z cukru. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piernikowe muffinki z polewą cytrynową 137

Propozycja dla dzieci, które niekoniecznie w święta lubią jeść piernik za to na pewno lubią jeść muffinki, a dzięki dodatkowi przyprawy do piernika chętnie je zjedzą, pozostając w klimacie świątecznym. Porcja na ok 22 szt. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z tuńczykiem 163

Wytrawne muffinki to prosta i szybka przekąska, nie tylko na karnawałową imprezę ale na przyjęcie niepodziewanych gości, gdy mamy mniej niż 30 minut na upichcenie czegokolwiek. Nie dość, że robi się je szybko z produktów, które najczęściej są w domu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki mandarynkowe z ricottą 151

Muffinki z rana jak.. sposób najlepiej rozpocząć sobotni poranek... a ze dzisiaj Dzień Kobiet więc myślę że niejednemu mężczyźnie, gdyby się postarał wyszłaby taka niespodzianka by upiec te proste babeczki dla swojej kobiety. Wiec jeszcze zdążycie. I dodam że są pyszne, jak na razi najlepsze jakie zrobiłam. Polecam. Źródło . Dodaje wpis do akcji u Domi Muffinkowe zimowisko . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drugie śniadanie z Fitellą #6 Muffinki truskawkowe z musli 104

Cześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejny pomysł na kreatywne drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella! Tym razem padło na muffinki z truskawkami, w końcu sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami. Zapraszam! Poprzednie pomysły znajdziecie tutaj : #1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym #3 Ciasteczka musli #4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Muffinki z brzoskwiniami i rozmarynem 78

Jeśli to właśnie nasz blog zostanie zwycięzcą, wybierzemy (w obu przypadkach) po 3 osoby sposród osób, które dodały zdjęcia. Zasady konkursu : Zapoznaj się z przepisem, zrób potrzebne zakupy. Upiecz muffinki i zrób im zdjęcie. Kliknij w przycisk Cook'd, zaloguj się do aplikacji, dodaj zdjęcie. Czas masz do 22.09.2013, do godziny 23:59. Pamiętaj, aby Twoje zdjęcie było kreatywne

Pora coś zjeść
Muffinki z budyniem i wiórkami kokosowymi 109

lekko je ubijamy, dodajemy przestudzony budyń, masło oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wodę gazowaną. Wszystko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, bądź do papilotek. Wierzch muffinek posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C przez ok 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Gryczane muffiny o smaku szarlotki czyli Slodki Czwartek odc.59 112

postaci. W formie muffinkowej również. Tym ciastkom oprzeć się nie mogłam szczególnie, że łączą moje ulubione smaki i mąkę gryczana, tak lubiana przez nas ostatnio. Przepis znaleziony TU. Gryczane muffiny o smaku szarlotki ciasto: 150 g mąki gryczanej 100 g mąki pszennej (myślę, że można zamienić ja na gryczaną i będą równie smaczne ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny z cukinią aromatyzowane tymiankiem i rozmarynem 119

czosnkiem solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy wyciśnięta z wody cukinię. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 25 - 30 minut. muffinki cukiniowe

Bon Appetit Małgorzaty
Brokułowe muffiny z salsą z liczi 132

solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę, ser. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 30 minut. składniki na Salsę z liczi: 4 liczi kilka pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli szczypiorek oliwa

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny z warzywami 212

produktów firmy  IGLOTEX   oraz do oddawania głosów w konkursie na moje danie - już niedługo podeślę linka do głosowania. Sponsor dla głosujących przewidział nagrody więc kochani do dzieła :) Muffiny z warzywami Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 4 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

slodkababeczkaks
Amerykańskie muffiny 112

suche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni. Amerykańskie muffiny

Czarnawisienka
DYNIOWE MUFFINY 297

cukru brązowego   - jabłko   - 4 jajka   - 3/4 szklanki oleju   + spora szczypta:     - cynamonu     - imbiru     - przyprawy korzennej        Wykonanie: Muffiny powinno robić się w dwóch miskach. Podzielić składniki na suche i mokre. Ja jednak postanowiłem zrobić wszystko w jednej :) Zaczynajmy. Obraną i pozbawioną pestek dynię trzemy na najmniejszych oczkach

COOKUJ
MUFFINKI WG NIGELLI LAWSON 120

jest z małych słabostek. I jawnie się do tego przyznaje. Z resztą oglądając jej programy zawsze miałam wrażenie jakby mówiła o mnie. Tak więc wczoraj skorzystałam z przepisu na muffinki, które wręcz epatowały eksplozją czekolady. Czytaj więcej

Moje Pyszne Siódme Niebo
CZEKOLADOWE MUFFINY WYPEŁNIONE BUDYNIEM I BITĄ ŚMIETANĄ 314

budynie bardzo energicznie mieszając by nie zrobiły się grudki. Ściągamy z gazu i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, najlepiej do zimnej wody z lodem. Zajmijmy się teraz najważniejszym mianowicie  muffinami. Olej mieszamy z maślanką, jajkiem, cukrem trzcinowym i z wanilią. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kakao. Mieszamy i przesiewamy całość do naszych mokrych składników. Teraz dodajemy rozgniecionego

COOKUJ
Muffinki czekoladowe 125

mieszamy. Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 objętości. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeni polewamy muffinki polewą czekoladową.    Do muffinek idelanie pasuje herbatka Granny's Finest Teekanne

Aga w kuchni
Muffinki jogurtowe z konfiturą malinową 102

mąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
3bit, muffinki z colą i schab 170

czasu do czasu pokażę Wam, które przepisy doczekały się nowych ujęć.  Nie są to oczywiście wszystkie zdjęcia, które zamieniłam, a jedynie te z ostatnich miesięcy. 3bit   Muffinki z colą   Rolada śmietankowo - truskawkowa   Schab z morelą

Sto kolorów kuchni
Muffinki z malinami! 116

PRZEPIS NA MUFFINKI Z MALINAMI! pozdrawiam i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Fasolowe muffinki z jabłkiem i cynamonem 122

pieczenia, sodę i łyżeczkę cynamonu. Dodajemy białko i delikatnie łączymy łyżką, pod koniec dodajemy jabłko, łączymy. Napełniamy foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Wartość kaloryczna jednej muffinki: 48 kcal Białko: 2,4 g Tłuszcze: 0,8 g Węglowodany

Feel Eat
Fasolowe muffinki z jagodami 110

Kolejne muffinki z fasoli! Niech Was nie przeraża to warzywo - jest zupełnie niewyczuwalne! Babeczki są pyszne! Przy okazji wykorzystałam trochę jagód z zamrażarki. Super opcja żeby zaspokoić ochotę na coś słodkiego :) Potrzebujemy na 6 muffinek: 120 g fasoli 5 łyżek mrożonych jagód jajko łyżka cukru + łyżeczka cukru do jagód (trzcinowego) ekstrakt waniliowy - około 0,5 łyżeczki 0,5 łyżeczki

Feel Eat
Muffinki proteinowe z jeżynami 181

czasie której szlajałam się po najpiękniejszym mieście w naszym kraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki

sama złodycz
Muffinki z jabłkami i cynamonem 76

Pyszne, wilgotne i delikatnie cynamonowe muffinki. Najlepiej smakują z kwaśnymi jabłkami, ale i ze słodkimi będą bardzo dobre. Jabłek spokojnie można pokroić jeszcze więcej, a miłośnicy cynamonowych smaków mogą dodać całą łyżeczkę przyprawy, a nie pół. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Jogurtowe muffinki ze śliwkami, gruszkami i kruszonką 89

Dziś z pewną młodą pomocniczką upiekłyśmy pyszne muffinki. I wyszły FAJNE!!:) Serio! Są wilgotne w środku, a do tego ze słodziutką kruszonką. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki z makiem 111

Święta trzeba upiec piernik? Czemu nie babeczki? Polecam takie właśnie z makiem! Z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Więc jeśli nie masz czasu na makowce i pierniki, to muffinki będą świetną, szybką alternatywą, bo piecze się je tak "rach-ciach i już" - bez mikserów, zagniatania, wyrastania itp. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki Oreo z kremem (cupcake Oreo) 100

jeśli tytuł miałby być precyzyjny, musiałabym napisać, że są to czekoladowe muffinki na spodzie z ciasteczka Oreo z kremem z dodatkiem Oreo i dekoracją z Oreo :) Czyli trzy razy Oreo:) Choć nie mam pojęcia skąd fenomen tych ciastek się bierze. Nie powiem, są niezłe, ale żeby zaraz taki szał? ;) Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Niebiańskie migdałowe muffinki z kremem kawowym 83

mój hiszpański utknął na poziomie podstawowym, ale z tego co rozumiem oznacza to placek lub ciasto z nieba :) I coś w tym jest, bo migdały nadają niesamowity smak wypiekom... Muffinki są mięciutkie i smakują zupełnie inaczej niż takie klasyczne przygotowywane z samej mąki:) Do tego krem kawowy, który po prostu uwielbiam... z fusami z kawy, co może troszkę dziwić

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki czekoladowe 116

Dawno nie robiłam muffinek, a właściwie to do tej pory robiłam raczej babeczki niż muffinki. Poszperałam w necie i trafiłam na przepis Sylci . Spodobał mi się, składniki miałam, więc przystąpiłam do rzeczy i za niecałą godzinkę delektowałam się pysznymi muffinkami:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM. Uśmiech Pana Rabarbara. 224

Przechadzam się alejkami na ogrodzie. Oglądam, nasłuchuję, wypatruję. I widzę Go. Szanowny Pan Rabarbar uśmiecha się do mnie. Zapraszam więc Go na babeczkę. OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM. (autorski? Hm... zmodyfikowany, to na pewno;) 1 szklanka mąki 1 szklanka otrąb 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka + 0,5 szklanki cukru 2 jajka 75g roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

W kuchni Karmel-itki
Muffinki kawowe 293

wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy płatki owsiane. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 jej wysokości. Radziłabym piec muffinki w formie teflonowej muffinkowej ;) bo mi niestety w tak zwanych papilotkach ciasto rozpływało się i ciężko było utrzymac piękny kształt babeczek ;) Myślę , że jedną z przyczyn mogła byc mniejsza ilosc

Słodkości i nie tylko