jest z małych słabostek. I jawnie się do tego przyznaje. Z resztą oglądając jej programy zawsze miałam wrażenie jakby mówiła o mnie. Tak więc wczoraj skorzystałam z przepisu na muffinki, które wręcz epatowały eksplozją czekolady. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebomieszamy. Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 objętości. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeni polewamy muffinki polewą czekoladową. Do muffinek idelanie pasuje herbatka Granny's Finest Teekanne
Aga w kuchnimąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Aga w kuchniPRZEPIS NA MUFFINKI Z MALINAMI! pozdrawiam i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIczasie której szlajałam się po najpiękniejszym mieście w naszym kraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki
sama złodyczDawno nie robiłam muffinek, a właściwie to do tej pory robiłam raczej babeczki niż muffinki. Poszperałam w necie i trafiłam na przepis Sylci . Spodobał mi się, składniki miałam, więc przystąpiłam do rzeczy i za niecałą godzinkę delektowałam się pysznymi muffinkami:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPrzechadzam się alejkami na ogrodzie. Oglądam, nasłuchuję, wypatruję. I widzę Go. Szanowny Pan Rabarbar uśmiecha się do mnie. Zapraszam więc Go na babeczkę. OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM. (autorski? Hm... zmodyfikowany, to na pewno;) 1 szklanka mąki 1 szklanka otrąb 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka + 0,5 szklanki cukru 2 jajka 75g roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
W kuchni Karmel-itkiwsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy płatki owsiane. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 jej wysokości. Radziłabym piec muffinki w formie teflonowej muffinkowej ;) bo mi niestety w tak zwanych papilotkach ciasto rozpływało się i ciężko było utrzymac piękny kształt babeczek ;) Myślę , że jedną z przyczyn mogła byc mniejsza ilosc
Słodkości i nie tylkoObudziłam się rano z myślą upieczenia czegoś słodkiego. Przejrzałam lodówkę oraz szafki i padło na muffiny z dodatkiem bakalii i marchewki. Od dawna miałam ochotę na ciasto marchewkowe, więc spełniłam swoją zachciankę trochę inaczej. Moje babeczki wyszły mało słodkie, więc łasuchom radzę zwiększyć porcję cukru do 2/3 lub 1 szklanki. Idealnie pasują do porannej kawusi, szczególnie, że robi się
Fabryka pomysłówWenus, dlatego dedykuję te babeczki wszystkim samcom, którzy ubóstwiają tego batona. Pomysł również zrodził się dzięki facetowi – mój A. uwielbia tę słodkość i przyszło mi do głowy, aby upiec muffinki o tym właśnie smaku. Babeczki wyszły smaczne, choć wg moich smakoszy można by dodać więcej marsa. Przepis dołączam do akcji batonikowe wypieki. Normal 0 21 false false false
Fabryka pomysłówMuffiny Orzechowe… Jeśli szukasz pomysłu mój drogi czytelniku — podglądaczu na szybkie, smaczne i zdrowe śniadanie lub przekąskę na wynos, muffiny są idealnym rozwiązaniem. Są one bogate w białko i błonnik, a jednocześnie są naturalnie bezglutenowe. Muffiny, zwane także babeczkami, to ciasteczka o wilgotnej i puszystej konsystencji, które pochodzą z Anglii. Początkowo były one wypiekane w małych foremkach i podawane(...)podwieczorek z herbatą. Pierwsze przepisy na muffiny pojawiły się w książkach kucharskich już w XVIII wieku, ale to przepisy z XIX wieku określiły muffiny, takie, jakie znamy dzisiaj — wilgotne i puszyste ciastka o różnych smakach i kształtach. Aby przygotować muffiny bogate w białko i błonnik, możesz dodać do ciasta np. jaja, jogurt, orzechy, ziarna chia lub płatki owsiane
RafalCookJeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych ciast z jabłkami, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać tarte jabłka Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami o obłędnym szalotkowym smaku! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – jogurtowe muffiny z borówkami – muffiny malinowe – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe – blok czekoladowy – muffinki
nietylkopasta.plróżnych postaciach. Ale od czasu do czasu potrzebuję jakiejś odskoczni… Wtedy serwuję sobie na przykład jogurt kokosowy z orzechami lub – tak jak dzisiaj – śniadaniowe keto muffiny z granolą. Sama granola jest także zresztą świetnym dodatkiem do jogurtu . Zwłaszcza taka keto. Nie jest przy tym jakaś szczególnie skomplikowana w przygotowaniu… Keto muffiny z granolą na dobry początek(...)dnia Skąd pomysł akurat na śniadanie akurat w takiej formie…? W związku ze światowym dniem muffina postanowiłam umilić sobie poranek keto muffinem. Do tego kawa z mlekiem kokosowym i mogę zaczynać dzień! Nie ma chyba lepszego sposobu na dobry poniedziałek… Pewnie niektórzy z Was zastanawiają się jak ja mogę mówić o śniadaniu , skoro godzina raczej zaawansowana i moje
Modern Cave GirlSuper łatwe, zdrowe, warzywne muffiny bez mąki i ze śladową ilością miodu. Jeśli nigdy nie robiłaś/łeś muffinów, nie umiesz piec, nie lubisz, ale chętnie zjesz muffina – ten przepis jest dla Ciebie! Czas : 30 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 10 małych muffinków, lub 5 dużych Muffiny bez mąki W Niedzielnym Kucharzu co do zasady zajmujemy się gotowaniem(...)niechętnie, gdyż nie potrafimy, nie lubimy słodkich wypieków i nie przepadamy za słodkościami. Jeśli już pieczemy to wtedy, gdy wpadnie nam w ręce jakiś łatwy przepis. Tak było z muffinami z fasoli bez mąki, które są tak proste do zrobienia, że analfabeta w dziedzinie ciastkarstwa poradzi sobie nie gorzej niż zawodowy cukiernik! Wystarczy garść składników, pierwszy lepszy mikser (może być
Niedzielny kucharzMarty, zmieniłam jedynie czekoladową polewę upraszczając ją i formę ozdoby. Wyszło naprawdę przepysznie, bardzo delikatnie i z idealnym lekko wilgotnym ciastem. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z malinami – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe Przygotowanie : 50 minut(...)ozdoby PRZYGOTOWANIE: Do zmielonego siemienia lnianego wlej ciepłą wodę i odstaw na kilka minut. W tym czasie nastaw piekarnik i rozgrzej go do 150 st. Do formy na muffiny włóż papierowe papilotki, ja zawsze daję po 2 do jednej formy, dzięki temu papilotki nie nasiąkają tak ciastem i nie zmieniają koloru. Do miski dodaj siemię lniane, olej, puree z buraka
nietylkopasta.pl