muffiny - 9030 przepisów (strona:2/602)

Wspólne pieczenie i muffiny z gruszkami 192

bardzo, cudowna soczystość i w ogóle całokształt - są wyjątkowe, i nie potrafię im się oprzeć. Sama jestem zdziwiona, z czym skończyłam. Nie ma warstw, kremów, kontrastów. Są zwykłe muffiny z kruszonką, ot, takie niepozorne maleństwa. Nie dajcie się jednak zwieść! Ich smak jest zupełnie wyjątkowy i gwarantuję - nikt nie będzie w stanie poprzestać na jednej. Zobaczyłam je na blogu Rozgardiasz(...)spróbować jeszcze ciepłych. Są niesamowicie wilgotne, ale nie zakalcowate, soczyste od gruszek, ze słodką, chrupiącą kruszonką i wyraźnym, ale nie dominującym smakiem imbiru. Smakują rewelacyjnie. To chyba najlepsze muffiny, jakie zdarzyło mi się upiec. C. i jego koledzy z pracy potwierdzili moją opinię, więc polecam je Wam gorąco. Razem ze mną gruszki do swoich kuchni zaprosiły również Zuzia , Lejdi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny z czerwonymi porzeczkami 166

Muffiny są przepyszne, można je przygotowywać również z innymi owocami. Z tego przepisu wychodzi 12 muffinMuffiny z czerwonymi porzeczkami                                          SKŁADNIKI: jajka -4 szt mąka -22 dag cukier -15 dag masło klarowne -22 dag proszek do pieczenia(...)miski, dodać cukier dokładnie utrzeć. Następnie ucierając dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Przesiać mąkę do ciasta, ucierając na wolnych obrotach. Formę do muffin wysmarować tłuszczem, napełniać ciastem foremki do 2/3 wysokości. Porzeczki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Posypać porzeczkami wierzch muffinek. Formę z ciastem ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika, piec

Kuchnia Danusi
Muffinki dyniowe z powidłami śliwkowymi! 187

Kolejne obłędne moje wariactwo, uwielbiam rozkoszne śniadania we dwoje, z pysznościami na stole. Dzisiaj królują obłędne dyniowo-owsiane muffinki z nadzieniem śliwkowym od marki Łowicz. Przepyszne, rozpływające się w ustach babeczki, zachwycą Was smakiem, pobudzą kolorem i zachwycą śliwkowym wnętrzem. Dadzą całą masę energii na długi, słoneczny, jesienny dzień! Dżem dobry, pobudka! ;-) SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni Hokkaido(...)puree z dyni zmiksuj blenderem z jajkami, dodaj masę owsianą, składniki skrupulatnie wymieszaj - wypełniaj foremki do muffinek, napełnij foremkę do połowy dodaj łyżeczkę dżemu i następnie przykryj resztą masy - muffinki pieczemy 40 minut w temp 180 stopni C Bardzo polecam ten przepis, idealny pomysł na niedzielne długie śniadanie, sprawdzi się na romantyczny początek dnia tylko we dwoje, bądź szalone

SMYKWKUCHNI
Muffiny z truskawkami, rabarbarem i czekoladą 185

Uwielbiam muffiny ! Nie tylko ze względu na bardzo prosty przepis, ale też  dlatego, że możemy do nich dać co nam się tylko podoba, a i tak zawsze będą pyszne :-) Dziś boski tercet: truskawki, rabarbar i czekolada ! Muffiny z truskawkami, rabarbarem i czekoladą Składniki na około 15 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cuku 2 łyżeczki proszku(...)plasterki 15 truskawek cukier puder do posypania Wykonanie: Czekoladę kruszymy na drobne kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki, oprócz truskawek. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Papilotki lub formę na muffiny napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzch każdej babeczki lekko wciskamy jedną truskawkę. Muffiny pieczemy około 25-30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Muffiny melonowe 84

muffiny , które można jeść na każdej diecie. Nie mają w sobie glutenu, laktozy, jajek, cukru ani tłuszczu zwierzęcego. Zarówno ciasto na muffiny jak i krem, którym je udekorowałam przygotowałam z dodatkiem melona. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny melonowe Składniki na muffiny melonowe. 300 ml zmiksowanego melona 1 łyżka soku z cytryny(...)erytrytolu Masa melonowa: 12 dkg erytrytolu 120 ml puree z melona 20 dkg masła kokosowego lub masła wegańskiego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej (pełne) 100 ml wody Jak zrobić muffiny z melonem. Muffiny: do miski wsypać erytrytol, dodać sól oraz olej. Miksować przez 3-4 minuty najlepiej robotem elektrycznym. Kolejno dodać puree z melona wraz z sokiem z cytryny

MeCooks
Muffiny marchwiowe z orzechami i miodem 59

pierwsze - szybko. Po drugie - zdrowo. Po trzecie - obiecałam :) Kolejny raz do muffin stosuję mąkę razową, żeby wpakować do nich jak najwięcej witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i cynku. Mąka tortowa faktycznie lepiej wyrasta, ale jest bezwartościowa pod względem odżywczym. Jeśli ja mam wybierać, to zdecydowanie wybieram zdrowszą wersję! :) Dlaczego muffiny? Muffiny są po prostu ultraszybkie w przygotowaniu(...)największy plus. Do tego to idealna przekąska, drugie śniadanie, deser, przystawka. Jeśli chodzi o stosowane dodatki - NIE MA REGUŁ! Wystarczająco dużo, żeby mnie przekonać :) Czego potrzebuję, żeby upiec muffiny? Blacha. Pierwsza blacha do muffin jest czymś, co odmieniło moją kuchnię i, co za tym idzie, znaczną część mojego życia :) Ja używam zwykłych, metalowych w różnych rozmiarach (6 dużych, 12 średnich

Gary Bez dna
MUFFINKI Z BOUNTY 196

Przepis na bardzo podobne muffinki pokazałam parę dni temu na swoim blogu ( czekoladowe muffinki z ricottą ). Muffinki na bazie ricotty są moimi ulubionymi. Jeżeli nie przepadacie za smakiem kokosu, możecie bounty zamienić, np. na snickersa. Takie muffinki też będą super smakować (lepiej nie wspominajmy o kcal ;)). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Pyszne muffinki jagodowe 175

Jeśli macie ochotę na coś szybkiego i pysznego to zróbcie te muffinki, naprawdę są dobre. Jeśli nie macie jagód to możecie użyc borówki albo aronię. Składniki na ok. 12 muffinek 30 dag jagód 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła 2/3 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek(...)proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypac do masy maślanej. Dodac mleko , wymieszac ciasto mikserem. Dodac jagody( jeśli chcecie mozna kilka zostawic do dekoracji:. Delikatnie wymieszac łyżką.  Formę na muffinki wyłożyc papierowymi foremkami. Napełnic ciastem do 2/3 wysokości foremki. Wstawic do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 C. Piec ok. 25 minut. Serka waniliowego użyłam do wyłożenia na wierzch babeczki. Rada: Można

Słodkości i nie tylko
Muffinki z mirabelkami 115

Mirabelki już się prawie kończą... Ostatnio wykorzystuję je głównie do gotowania kompotu no i zrobiłam też takie muffinki. Polecam!  Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 szklanki cukru 2 jajka roztrzepane 1/2 szklanki oleju 300 g jogurtu naturalnego kilka pokrojonych na ćwiartki czerwonych mirabelek Sposób przygotowania: 1. W jednej misce mieszamy suche(...)drugiej misce mieszamy mokre składniki (jogurt, jajka, olej). 3. Mokre i suche wymieszać ze sobą, dodać pokrojone mirabelki i jeszcze raz wymieszać. 4. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 2/3 ich wysokości (użyłam sylikonowych). 5. Muffinki pieczemy przez 15-20 minut w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Muffiny cassis z różanym pudrem 185

Muffiny z czarnymi porzeczkami macerowanymi w alkoholu z laską wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :). Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np.  Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis) .   W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które(...)jajo, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, sok i skórka otarta z jednej cytryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, różany cukier puder (przepis) lub cukier z wanilią do posypania muffin.        Przygotowanie: Porzeczki odsączyć na sicie. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wymieszać mokre składniki (oliwę, mleko, jajo, wanilię, sok i skórkę otartą z cytryny). Wymieszać suche składniki

SzczyptaSmaQ
Dlaczego uważam, że Duńczycy są szczęśliwym narodem. I muffiny z jeżynami i nie tylko 130

zmartwień. Oczywiście wniosek wyciągnięty został z przymrużeniem oka, ale... Wazon, no! Dla tych, co muszą obejść się smakiem nie tylko jeśli chodzi o limitowane wazy, mam dzisiaj naprawdę wyjątkowe muffiny. Jak to muffiny - banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Za to dobór kilku specjalnych składników sprawia, że smakują bardzo ciekawie.  Połączyłam w nich własnoręcznie zebrane, lekko kwaskowate jeżyny(...)wyjątkowego, oryginalnego smaku. Nas ratowały w drodze powrotnej z Kopenhagi, gdy już się można było odprężyć, i nagle człowiek poczuł, jaki jest głodny. Wszystkim degustatorom bardzo smakowało. Kardamonowe muffiny z białą czekoladą i jeżynami Składniki: (na 12 sztuk) suche: 340 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru trzcinowego 4 ziarenka kardamonu mokre

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z colą 175

Ostatnio koleżanka dała mi przepis (dzięki Aga!) na pyszny muffinki z coca colą. Są pyszne, czekoladowe i bardzo wilgotne! Przepis wart wypróbowania :) Składniki:   1 szklanka mąki, 4 łyżki kakao , 2 łyżeczki sody , 1 szklanka cukru , 2 jajka, 1 szklanka coca coli , 150 g margaryny, 100 g konfitury wiśniowej Przygotowanie:      Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku. Następnie odstawiamy(...)coca coli. W osobnej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, sodę oraz kakao. Miksujemy mokre składniki i stopniowo dosypujemy suche składniki. Ciasto ma konsystencję dosyć lejącą. Do blachy na muffinki wkładamy papierowe papilotki, wlewamy ciasto ok. 1/4 objętości. Następnie wkładamy po 2 łyżeczki konfitury wiśniowej i dolewamy do 3/4 objętości ciasta. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy

Aga w kuchni
Marchewkowe muffinki 135

Lubicie marchewkę? A marchewkowe wypieki? Te muffinki robiłam kilka razy... raz chciałam przedobrzyć i dodałam więcej marchewki (myślałam wtedy, że będą bardziej marchewkowe :)) i wyszedł zakalec... dlatego podaję Wam idealne proporcję składników tak by wyszły idealne muffinki :) Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki, 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, oleju więcej niż 0,5 szklanki, ale mniej niż(...)mieszając. Przesypujemy powoli suche składniki do mokrych i mieszamy. Na końcu dodajemy marchewkę. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do papilotek 3/4 objętości. Dobrze jest umieścić papilotki w blaszce na muffinki. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
MUFFINKI Z BRZOSKWINIAMI 227

Kuszące wyglądem, obłędnie pachnące brzoskwiniami, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki. Składniki na 14 muffinek 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2 brzoskwinie  PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Brzoskwinie sparzyć w gorącej wodzie, zdjąć skórkę, pokroić(...)Papilotki napełnić 2 łyżkami ciasta, na wierzchu  nałożyć 4-5 kostek brzoskwiń. Piec w nagrzanym piekarniku  w temp. 180 C przez ok. 25 -30 min.  Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem. * Moje muffinki pieczone były w „papilotkach” przygotowanych własnoręcznie z foli aluminiowej, dlatego też odbiegają nieco od tradycyjnego wyglądu.:) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
MUFFINKI Z NUTELLĄ NA MĄCE ORKISZOWEJ 225

Lubicie nutelle albo muffinki z nutellą? Jeśli tak, to mam dla was coś idealnego na sobotnie popołudnie(i nie tylko). Muffinki te są dosyć słodkie, więc pewnie nie każdemu przypadną do gustu. Ale moje 2 córki są smakoszami nutelli, a zwłaszcza ta najmłodsza, wiec zajadały się, aż im się uszy trzęsły. Ja akurat dodałam do nich niezbyt ciepłą nutellę(...)cukier, wodę i ekstrakt waniliowy. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych mieszając, aż do całkowitego połączenia(mają być grudki). Wykładamy ciastem (troszkę mniej jak 3/4) papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po łyżeczce nutelli i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C. przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Wytrawne muffinki 209

Wytrawne drożdżowe muffinki to pyszna propozycja na imprezę, piknik, jako przekąska, czy drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodaniu oliwy i semoliny muffinki są puszyste, sprężyste i wyjątkowo długo zachowują świeżość. Jako dodatek wykorzystałam żółty ser, oliwki i suchą kiełbasę. Wy możecie dodać Wasze ulubione smaki: paprykę, zeszklony boczek, czy cebulkę, szynkę, grzybki, kosteczki ugotowanego na parze (al dente ) ziemniaka(...)podwoiło objętość. Papierowe foremki do muffinek smarujemy rozpuszczoną  margaryną, umieszczamy w formie muffinkowej i wypełniamy je ciastem. Pozostawiamy do wyrośniecia ok 20 min. Przed włożeniem do piekarnika muffinki smarujemy roztopionym masłem i posypujemy sezamem. Pieczemy ok. 25/30 minut

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowe muffinki 271

Muffinki z czekoladowymi groszkami w środku. Ciasto na bazie jogurtu naturalnego, dlatego muffinki są sprężyste, a zarazem wilgotne. Polecam do wypróbowania:)  Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 120 g masła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Do miski wsypać(...)pieczenia. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, jogurt, jajka. Połączyć zawartość obu misek, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, cisto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy około 20-25 minut. Smacznego

Zabawa smakiem

Proponowane wyszukiwania