muffiny - 8734 przepisów (strona:10/583)

Muffiny z warzywami 177

produktów firmy  IGLOTEX   oraz do oddawania głosów w konkursie na moje danie - już niedługo podeślę linka do głosowania. Sponsor dla głosujących przewidział nagrody więc kochani do dzieła :) Muffiny z warzywami Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 4 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

slodkababeczkaks
Amerykańskie muffiny 78

suche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni. Amerykańskie muffiny

Czarnawisienka
DYNIOWE MUFFINY 271

cukru brązowego   - jabłko   - 4 jajka   - 3/4 szklanki oleju   + spora szczypta:     - cynamonu     - imbiru     - przyprawy korzennej        Wykonanie: Muffiny powinno robić się w dwóch miskach. Podzielić składniki na suche i mokre. Ja jednak postanowiłem zrobić wszystko w jednej :) Zaczynajmy. Obraną i pozbawioną pestek dynię trzemy na najmniejszych oczkach

COOKUJ
MUFFINKI WG NIGELLI LAWSON 104

jest z małych słabostek. I jawnie się do tego przyznaje. Z resztą oglądając jej programy zawsze miałam wrażenie jakby mówiła o mnie. Tak więc wczoraj skorzystałam z przepisu na muffinki, które wręcz epatowały eksplozją czekolady. Czytaj więcej

Moje Pyszne Siódme Niebo
CZEKOLADOWE MUFFINY WYPEŁNIONE BUDYNIEM I BITĄ ŚMIETANĄ 293

budynie bardzo energicznie mieszając by nie zrobiły się grudki. Ściągamy z gazu i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, najlepiej do zimnej wody z lodem. Zajmijmy się teraz najważniejszym mianowicie  muffinami. Olej mieszamy z maślanką, jajkiem, cukrem trzcinowym i z wanilią. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kakao. Mieszamy i przesiewamy całość do naszych mokrych składników. Teraz dodajemy rozgniecionego

COOKUJ
Muffinki czekoladowe 75

mieszamy. Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 objętości. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeni polewamy muffinki polewą czekoladową.    Do muffinek idelanie pasuje herbatka Granny's Finest Teekanne

Aga w kuchni
Muffinki jogurtowe z konfiturą malinową 58

mąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
3bit, muffinki z colą i schab 142

czasu do czasu pokażę Wam, które przepisy doczekały się nowych ujęć.  Nie są to oczywiście wszystkie zdjęcia, które zamieniłam, a jedynie te z ostatnich miesięcy. 3bit   Muffinki z colą   Rolada śmietankowo - truskawkowa   Schab z morelą

Sto kolorów kuchni
Muffinki z malinami! 88

PRZEPIS NA MUFFINKI Z MALINAMI! pozdrawiam i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Fasolowe muffinki z jabłkiem i cynamonem 110

pieczenia, sodę i łyżeczkę cynamonu. Dodajemy białko i delikatnie łączymy łyżką, pod koniec dodajemy jabłko, łączymy. Napełniamy foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Wartość kaloryczna jednej muffinki: 48 kcal Białko: 2,4 g Tłuszcze: 0,8 g Węglowodany

Feel Eat
Fasolowe muffinki z jagodami 73

Kolejne muffinki z fasoli! Niech Was nie przeraża to warzywo - jest zupełnie niewyczuwalne! Babeczki są pyszne! Przy okazji wykorzystałam trochę jagód z zamrażarki. Super opcja żeby zaspokoić ochotę na coś słodkiego :) Potrzebujemy na 6 muffinek: 120 g fasoli 5 łyżek mrożonych jagód jajko łyżka cukru + łyżeczka cukru do jagód (trzcinowego) ekstrakt waniliowy - około 0,5 łyżeczki 0,5 łyżeczki

Feel Eat
Muffinki proteinowe z jeżynami 146

czasie której szlajałam się po najpiękniejszym mieście w naszym kraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki

sama złodycz
Muffinki z jabłkami i cynamonem 64

Pyszne, wilgotne i delikatnie cynamonowe muffinki. Najlepiej smakują z kwaśnymi jabłkami, ale i ze słodkimi będą bardzo dobre. Jabłek spokojnie można pokroić jeszcze więcej, a miłośnicy cynamonowych smaków mogą dodać całą łyżeczkę przyprawy, a nie pół. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Jogurtowe muffinki ze śliwkami, gruszkami i kruszonką 71

Dziś z pewną młodą pomocniczką upiekłyśmy pyszne muffinki. I wyszły FAJNE!!:) Serio! Są wilgotne w środku, a do tego ze słodziutką kruszonką. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki z makiem 89

Święta trzeba upiec piernik? Czemu nie babeczki? Polecam takie właśnie z makiem! Z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Więc jeśli nie masz czasu na makowce i pierniki, to muffinki będą świetną, szybką alternatywą, bo piecze się je tak "rach-ciach i już" - bez mikserów, zagniatania, wyrastania itp. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków