muffiny - 8570 przepisów (strona:7/572)

Muffiny pączkowe z cukrem cynamonowym 52

Składniki: MUFFINY: 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej; 1 szklanka białego cukru; 2/3 szklanki miękkiej margaryny (w temperaturze pokojowej); 2 duże jaja (klasy L); 1 szklanka mleka. CUKIER CYNAMONOWY: 1 i 1/2 szklanki białego cukru; 3 łyżeczki cynamonu; 230 g masła.  DODATKOWO: Blacha do muffinek; Tłuszcz do wysmarowania(...)blachy. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżeczka = 5 ml   Sposób przygotowania: MUFFINY: Do dużej miski wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól oraz startą gałkę muszkatołową i wymieszać. Odstawić na bok. Do drugiej miski (u mnie misa od miksera) wrzucić miękką margarynę. Dodać cukier (1 szklankę) i wymieszać mikserem (przy pomocy mieszadła/mieszadeł), aż do połączenia

Gospodyni Miejska
Tostowe muffinki z przepiorczymi jajkami i szpinakiem-Czym kusza perlicze jajka? 59

salatek,wykorzystac jako przystawke np. z lososiem,piec na toscie chlebowym lub uzyc jako dodatku do tradycyjnego zurku. Wykorzystalam te fikusne jajeczka do przygotowania pysznego wiosennego sniadania.Zrobilam mianowicie tostowe muffinki,ktore daja ogromne pole do popisu,bo mozna je wypelnic czym dusza zapragnie.Moje nadzialam szpinakiem i przepiorczymi jajeczkami.Zapraszam do przepisu. Skladniki na 6 muffinkowych tostow: 6 kromek tostowego pieczywa pelnoziarnistego(...)jajek od przepiorki sol,pieprz szpinak 6 plasterkow bekonu lub boczku 1 zabek czosnku,galka muszkatalowa maslo do wysmarowania foremki szczypiorek Wykonanie: przygotowac foremke na muffinki i wysmarowyac maslem 6 dolkow szpinak wlozyc do garnuszka (uzylam mrozonego) i na malym ogniu rozmrozic.Dodac posiekany zabek czosnku,posolic,oproszyc pieprzem i galka muszkatalowa .Jesli uzywasz swiezego (tylko male listki lub  baby

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki tofi z orzechami 69

Przepis na muffinki postanowiłam odświeżyć. Zobaczcie co z tego wyszło!   Muffinki tofi z orzechami potrzebujemy: - 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej - 1 opakowanie proszku do pieczenia - 3 łyżki kakao - 1 szklanka cukru pudru - 1 gorzką czekoladę - 1 szklankę mleka (dałam 1.5%) - 1 jajko - 1/3 szklanki oleju słonecznikowego nadzienie: - puszka masy krówkowej/toffee - orzeszki, migdały, orzechy włoskie Krówkę podrzewamy w kąpieli

Szybko Tanio Smacznie
MUFFINY JABŁKOWE 228

Świetny przepis na idealne w smaku muffiny z dodatkiem jabłka. Polecamy zrobić z podwójnej porcji, gdyż szybko zostają zjedzone.              Czas:   40 min      Ilość porcji:   12      Poziom trudności:   łatwe       Składniki(...)pieczenia, sodę, cynamon, mieszamy. Teraz dosypujemy mąkę zwykłą i razową i bardzo dokładnie mieszamy.  Jabłka kroimy na małą kostkę dodajemy do naszego ciasta. Mieszamy. Przygotowujemy foremki do muffin i nakładamy do nich ciasto (najlepiej jedną łyżką nabrać ciasto, a drugą zgarniać nadmiar)  Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego

COOKUJ
MUFFINY CZEKOLADOWE Z BANANAMI 333

Świetny przepis na idealne w smaku muffiny z bananami. Są wspaniałe i pulchne w smaku a banany świetnie pasują do nich.              Czas:   40 min      Ilość porcji:   12      Poziom trudności:   łatwe       Składniki(...)pieczenia, sodę, cynamon, mieszamy. Teraz dosypujemy mąkę  i bardzo dokładnie mieszamy.  Banany obieramy i rozgniatamy widelcem lub blendujemy, dodajemy do naszego ciasta. Mieszamy. Przygotowujemy foremki do muffin i nakładamy do nich ciasto (najlepiej jedną łyżką nabrać ciasto, a drugą zgarniać nadmiar)  Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego

COOKUJ
Muffiny dyniowe z kremem bananowym - dyniowe babeczki 111

kolejny dynia hokkaido, moja ulubiona odmiana!!!!  Tym razem muffiny lub babeczki z dynią,nadziane kremem czekoladowo bananowym, przypadną Wam do gustu. Spróbujcie bo warto:)  Robi się szybciutko i tak samo znikają ;) dyniowe babeczki 20 dag startej dyni hokkaido 1 i ½ szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli pełna łyżeczka przyprawy

Takie tam pichcenie
Muffinki czekoladowo- kokosowe 58

Muffinki czekoladowo- kokosowe SKŁADNIKI: jajko -1 szt mąka -1 szkl mleko -0,5 szkl szczypta soli proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki cukier-0,5 szkl olej -1 kieliszek POLEWA polewa gotowa -1 opak wiórki kokosowe do obsypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując(...)Foremki układać na blasze, każdą foremkę napełnić do połowy ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 185 stop. przez 25 minut . Z tych składników wychodzi 12 muffinek. Po upieczeniu muffinki ostudzić. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej,zanurzać wie rzchy muffinek w polewie, obsypać wiórkami kokosowymi. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
muffiny z marchewką 104

Jesień to czas w którym króluje marchewka , ale ile można jej jeść w tradycyjnych surówkach . Muffiny to moje ulubione babeczki , więc i tym razem postanowiłam coś z nich wykombinować. Dziękuje za foteczki mojemu prywatnemu fotografowi :* ***MUFFINY Z MARCHEWKĄ *** - szklanka cukru -1,5 szklanki mąki -0.5 łyżeczki soli -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżeczka cynamonu -0.5 łyżeczki sody oczyszczonej

ciemna strona patelni
Czekoladowe muffinki z bananami 96

Pyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu" Składniki na 12 sztuk: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 100 g cukru brązowego 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami. Banany obrać i rozdrobnić

wyzwania kuchenne
Muffinki z konfiturą wiśniową na urodziny 93

drugiej miseczki wsypać składniki sypie i wymieszać Do utartej masy jajecznej dodać zmieszane składniki sypkie oraz stopniowo olej i ocet - ucierać Do papierowych papilotek ułożonych w formie na muffinki nakładać łyżkę ciasta , a na ciasto nałożyć łyżeczkę konfitury, a na to ponownie łyżkę ciasta Pieczemy w temp. 180 stopni C do zrumienienia babeczek, trwa to około 30 min. Ozdabiamy według(...)uznania :) Przepis na muffinki pochodzi od p.Marioli Grzędy jaki nadesłała na konkurs "Dodaj oleju rzepakowego do blogosfery"  Konkurs był jakiś czas temu na moim blogu

Proste Potrawy
Muffinki "Leśny mech" 842

Wszyscy na pewno znają ciasto szpinakowe Leśny Mech ;)  Ja postanowiłam zrobić muffinki . Po wpisaniu zagadnienia w wyszukiwarkę wyskoczył mi przepis z bloga Mama poleca, testuje, pyta i ten właśnie wykorzystałam, trochę go modyfikując. Nie bójcie się ciasta ze szpinakiem, ponieważ w ogóle go w nim nie czuć.  Muffinki są pyszne, wilgotne, z niespodzianką w środku. Porcja

Czerwona Porzeczka
Muffinki z truskawkami i kruszonką 60

Błyskawiczne mięciutkie muffinki pachnące truskawkami i słodką kruszonką. Smakują wybornie - zwłaszcza jeszcze lekko ciepłe np. jako słodkie śniadanie ze szklanką mleka :) Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 50 g masła szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko skórka z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilkanaście truskawek na kruszonkę: 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru(...)łyżki masła Truskawki pokroić na połówki. Masło roztopić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W formie na muffinki ułożyć papilotki. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier. Do drugiej miski wbić jajko, dodać jogurt, skórkę z cytryny. Przemieszać. Przelać do miski ze suchymi składnikami i delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. W osobnej misce rozetrzeć palcami

wyzwania kuchenne
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 267

Dziś w mojej kuchni szaleństwo wypieków! Po raz pierwszy odważyłam się zrobić muffinki! Niby wszystko prosto i łatwo, ale w internecie znaleźć można wiele różniących się

PastelFood
Muffinki z nutellą 147

intensywnie czekoladowe, bo kryją w sobie duuużo czekoladowego kremu, przez to są przesłodkie, ale warte grzechu! Składniki: spód: pokruszone kakaowe ciastka 50g posiekanej mlecznej czekolady 1-2 łyzki masła muffinki: 1/2 szklanki + 1 kopiasta łyżka mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50g rozpuszczonego masła 1 jajko 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/2 łyżeczka ekstraktu(...)200g czekolady mlecznej + 100g śmietanki 30% posiekany kitkat na wierzch Przygotowanie: Spód: Ciasteczka i czekoladę umieszczamy w malakserze, mielimy. Mieszamy z miękkim masłem i wykładamy spody papilotek.  Muffinki: Masło ucieramy wraz z cukrem. Kiedy będzie puszyste dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Mąkę przesiewamy w oddzielnej misce, mieszamy z kakao i stopniowo naprzemiennie z mlekiem dodajemy do masy maślanej

Pieczone Truskawki
Herbaciane muffiny 52

Nic, co przychodzi i odchodzi, nie jest tobą. "Jestem znudzony" - kto o tym wie? "Jestem zły, smutny, boję się" - kto o tym wie? Ty jesteś wiedzą

Weganizm infantylny
Marchewkowo-jogurtowo-cynamonowe muffiny bez mąki 71

Proste w wykonaniu, wilgotne w środku, w 100% zaspokajają chęć na słodycze! Ważne ,żeby użyte marchewki były dość słodkie. Tak naprawdę zrobiłam je na szybko ,bo

Feel Eat
Muffinki orzechowo-czekoladowe 115

Muffinki te przygotowałam dla rodziców, nie należą do dietetycznych, dzięki nim w domu unosi się piękny, czekolady zapach! W czasie pieczenia znacznie rosną. Swoje wykonałam na 1/4 porcji i wyszły mi 4 muffinki, z jednej porcji (ze składników podanych w przepisie) wychodzi 12-16 muffinek. Przepis pochodzi z jakiegoś bloga,ale niestety nie zapisałam adresu. Składniki : 125 g masła

Feel Eat
Muffinki czekoladowe z czereśniami 90

Muffinki czekoladowe z czereśniami. Już piekąc te muffinki rozmarzyłam się o wersji z wiśniami :) Bo i one i czereśnie świetnie pasują do czekoladowych babeczek. I choć lato w pełni, to zaczynam już żałować, że sezon na świeże owoce trwa tak krótko. Marzy mi się wielka zamrażarka, w której upchnęłabym kilogramy truskawek, wiśni, czereśni czy malin... ale póki co, nie miałabym

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki na maślance z porzeczkami i kruszonką 78

przed wykorzystaniem papilotek, które przywiozłam z Ustki (tak tak blogerka kulinarna nie zbiera muszelek, ani nie przywozi piachu znad morza, za pamiątki służą kolejne garnki;)) Jeśli będziecie przygotowywać te muffinki oczywiście jako bazę możecie wykorzystać klasyczny przepis na muffinki, który podawałam Wam tutaj . Ja jednak zdecydowałam się tym razem wykorzystać maślankę, która nadaje im zupełnie inny smak. Wypróbujcie sami

Okolice Palnika
Czekoladowe muffinki a'la Bounty :) 65

Ktoś znów wczoraj mówił mi: Trzeba przecież kochać coś, by żyć Mieć gdzieś jakiś własny ląd Choćby o te dziesięć godzin stąd" Lady Pank Muffinki a'la Bounty, zainspirowane konkursem u Domi . Muffinki są pyszne! Puszyste, wilgotne z delikatnie wyczuwalną nutką malibu. Z nadzieniem czy bez... właściwie obojętne:) Mogę jeść takie i takie... Może tylko polewy zrobiłabym podwójną

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki czekoladowe z nutellą 66

muffinki zrobiłam jakiś czas temu, nie dałam wtedy wpisu na blog, bo pewnie były inne i ten zszedł na dalszy plan i dopiero teraz, podczas porządków blogowych, go odnalazłam:) Muffinki z przepisu Bajaderki . Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Muffinki z kawową nutą 57

Muffinki lubi chyba każdy. Ja lubię bez kremu, ale ze zdecydowanym smakiem czekolady bądź wanilii. Tym razem dodałam rozpuszczalnej kawy Jacobs Crema Gold i powiem Wam, że było to świetne posunięcie. Do środka kawałeczki białej czekolady. Istne niebo! Polecam! Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 1/4 szklanki kakao * 1/4 szklanki kawy Jacobs Crema Gold  * 3/4 szklanki cukru * pół łyżeczki sody(...)łyżka soku z cytryny * pół tabliczki białej czekolady Przygotowanie : Składniki suche dokładnie połączyć. Składniki mokre wymieszać. Do suchych wlać mokre składniki, wymieszać. Dodać posiekaną białą czekoladę. Do blaszki na muffinki włożyć papierowe papilotki, wlać ciasto na 3/4 foremki. Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach. Studzić na kratce

Magiczne Życie Marty
MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI I JABŁKIEM. 112

się oprzeć! Daktyle i jabłka stanowią fajne urozmaicenie i zapobiegają wrażeniu mdłości i nudy. Naprawdę, smakują pysznie, nie tylko według mnie. Partia 12 sztuk rozeszła się w mgnieniu oka. MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI I JABŁKIEM. / w oparciu o przepis : ILLUCUCINA / na 12 muffinek 210 g pasty tahini 170 g płynnego miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 240 g mąki(...)drugą, by je usztywnić). Uzupełniam ciastem do ok. 3/4 wysokości. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 25-30 minut, a najlepiej do "suchego patyczka". Po upieczeniu zostawiam muffinki do wystudzenia w piekarniku. Leciutko upadną.  SMACZNEGO! Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MUFFINKI ZE SNICKERSEM. 88

endorfiny i serotoniny, by poprawić nastrój w ten szarobury, mroźny dzień. Coś, co wywoła ciepły na twarzy uśmiech i uczucie błogostanu. Coś, co nie wymaga wiele wysiłku. Może muffinkę? MUFFINKI ZE SNICKERSEM. /własny;/ na 12 muffinek 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki mleka  1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia płaska(...)minuty w 180 stopniach, aż do wyrośnięcia i zbrązowienia. Najlepiej sprawdzić, czy są dopieczone, wkłuwając patyczek z boku, gdzie nie ma batonika. Jeśli nie obkleił się ciastem, można muffinki wyciągać z pieca.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Muffinki bananowe z czekoladą 70

maczne muffinki bananowo-czekoladowe. Nie za słodkie, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Bardzo dobrze wyważone proporcje składników (przepis znalazłam na opakowaniu cukru :)). Ze względu na dodatek czekolady lubię je jeść jak tylko lekko przestygną (czekolada jest wtedy jeszcze półpłynna). :-)   Muffinki bananowe z czekoladą PRZEPIS   Temperatura pieczenia: 20 0ºC   Czas pieczenia : ok. 25 min. Składniki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki jak sałatka: z kurczakiem i szparagami 159

Muffinki jak sałatka: z kurczakiem i szparagami 120g mąki orkiszowej łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki siemienia lnianego SANTE upieczona pierś kurczaka 2 ugotowane szparagi 40g serka brie light jajko 150ml jogurtu naturalnego Rozgrzewamy piekarnik do 180stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, siemię. Pierś kurczaka, szparagi i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do suchych składników. Wbijamy(...)jajko i dolewamy jogurt naturalny. Mieszamy do połączenia się składników. Formę na muffinki smarujemy masełkem i przekładamy do niej masę. Pieczemy ok. 35-40minut

365 dni dookoła kuchni
Muffinki kakaowo - serowe 269

taki dzień jak dziś, Dzień Dziecka, podzielę się przepisem , który znalazłam w swoich zapiskach sprzed lat :)  Pyszne , pulchne , delikatne muffinki kakaowo - serowe. Moje dzieci je uwielbiają . Jest to przepis na sernik Isaura , ja wykorzystałam go w trochę inny sposób :) Z podanego przepisu wychodzi ok. 35 muffinek . Dzieci  zachwycone ,a oto chodzi ;) źródło : zeszyt rodzinny   Składniki(...)szkl. masy na polewę. Do reszty dodac mąkę , proszek do pieczenia i pianę z białek. Ser przełożyc do miski, połączyc z jajkami , 1 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę  łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże

Słodkości i nie tylko
Muffiny ryżowe 8

zrobić Muffiny z Madagaskaru czyli Ramanonaka Jak zrobić muffiny ryżowe Ramanonaka?  Oczywiście dowiesz się, czytając poniższy przepis.  Historia muffin Ramanonaka, sięga czasu Króla Ralambo, który rządził Madagaskarem w latach 1575 do 1612 i według przekazów ustnych to On był pomysłodawcą tych muffinMuffiny ryżowe to typowe danie z Madagaskaru, najczęściej spożywane na śniadania i najlepiej smakuje(...)ciepło z Herbatą Waniliową , kawą lub mlekiem.  Muffiny Ramanonaka można niewątpliwie znaleźć w całym Madagaskarze.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego 🍪 – 24 ⏰ – 30 minut ➕ czas dla ciasta 🇲🇬 – Madagaskar Istotnie potrzebujesz kilku składników by zrobić Ramanonaka 200 g mąki ryżowej 60 g mąki semoliny 40 g mąki zwykłej 2 łyżeczki suszonych drożdży Szczypta soli

RafalCook
Czekoladowe muffiny świąteczne 60

Macie ochotę na kolejne czekoladowe wypieki ? Polecam przepis na czekoladowe muffiny świąteczne. Muffiny mocno czekoladowe posypane orzechami. W środku z rozpływającą się czekoladą. Po prostu pychotka! Piekłam muffiny w foremce do muffinów bez papierowych papilotek. Muffiny są bardzo wilgotne ale swobodnie można je wyjąć z foremki. Czekoladowe muffiny z kawałkami rozpływającej się czekolady są cudowne. A do tego jeszcze smak(...)laskowych orzechów…Co tu dużo gadać jak święta to trzeba szaleć na czekoladowo ! Czekoladowe muffiny Składniki: na 12 muffinów 200 g pszennej mąki 4 łyżki kakao 50 g zmielonych orzechów laskowych 180 g cukru muscovado 1 łyżka waniliowej pasty lub ekstraktu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła 100 ml kwaśnej śmietany szczypta soli

codojedzenia
Muffinki z musli 55

Ekspresowe muffinki z płatkami mus li smakują wyjątkowo dobrze. Skł a dniki: Suche: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 szklanki musli Mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 6 łyżek oleju dowolny aromat do ciast - u mnie śmietankow y Sposób przygotowania: 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z brzoskwiniami 63

Niezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne! Składniki: Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli   Mokre:   2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju kilka kropel olejku śmietankowego   2-3 brzoskwinie (świeże lub z puszki) Sposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Muffinki czekoladowe z wiśniami 57

Bardzo fajne wilgotne muffinki. Przepis znalazłam na blogu, który już nie istnieje, ale podaję ze swoimi zmianami. Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 kostki masła 2 czubate łyżki dżemu wiśniowego 2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu) 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 jajka 1 niepełna szklanka mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: 1. Masło

Kuchnia domowa Ani
Wytrawne muffinki. 44

Muffinki które smakują jak bułeczki, przynajmniej według mojej opinii. Koleżanka natomiast uważa, że smakują jak jajecznica:) Nie ulega wątpliwości, że są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealny poczęstunek na imprezę, drugie śniadanie lub podwieczorek, albo po prostu na zaspokojenie małego głoda. Smaczna alternatywa dla osób, które nie przepadają za tradycyjnymi muffinkami. Składniki

QuchniaKaroli
643. Muffina z czekoladą. 76

Jabłkowa muffina z gorzką czekoladą*; truskawki, kawa orzechowa z mlekiem *w środku i na zewnątrz Nie lubię mżawki

More food, love and dreams
Pomarańczowe muffinki 52

papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem  i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe

Aga w kuchni
Muffinki - mini szarlotki 131

Kociołka. Tym razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Marty , Oli , Martyny , Wiosenki , Sióstr Zalewskich , Małgośki , Karoliny , Patryka i Joanny . Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki .  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku

Pasja Smaku
Muffinki czekoladowe 254

Mocno czekoladowe muffinki, alternatywa dla czekolady, a efekt taki sam - poprawa humoru gwarantowana :D po prostu niebo w gębie :) Składniki:  Suche: - 250 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 175 g cukru - 0,5 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 2 łyżki nutelli Mokre: - 250 ml mleka - 100 g rozpuszczonego masła - aromat waniliowy - 1 jajko Przygotowanie: Składniki wymieszać w osobnych

Malinowo w kuchni
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 83

wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia.  W tym  czasie ubijamy śmietanę,  pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 66

momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki pierniczkowe 81

Wprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut (   w tym 20 minut pieczenia

Kolizje Smaków
Muffinki tęczowe 65

Mój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na   serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej

Kolizje Smaków
Muffinki z kremem jeżynowym 145

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki

Ala piecze i gotuje
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 75

ubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni.  Smacznego Kochani

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 142

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Muffinki z suszonymi morelami 71

naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli). Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste.  Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 78

kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki

Ze smakiem i z pasją
Muffinki bananowe z granolą 81

Muffinki idealne na śniadanie, no może na drugie śniadanie. Niezwykle wilgotne, ale z chrupiącą skórką. Zniknęły w tempie błyskawicznym i wiem, że powtórzę je jeszcze nie raz. Tylko następnym razem zrobię je w wersji pełnoziarnistej. Będzie jeszcze zdrowiej. Przepis pochodzi z bloga Foolproof living . Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Sto kolorów kuchni
Muffinki z jagodami 204

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku
Muffinki keksowe 134

kolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre

Pasja Smaku
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 119

masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche. Powinno wyjść dokładnie

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 133

jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI SNICKERS 1271

Pyszne muffinki o smaku snickersa. Pojawiają się u mnie w domu już dobre kilka lat i za każdym razem znikają ze stołu w takim samym tempie-chwila i już ich nie ma! Przepis kiedyś znalazłam na stronie internetowej albo w gazecie. Niestety było to tak dawno, że nie pamiętam gdzie dokładnie, także z góry przepraszam jeśli to przepis kogoś

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z MALINAMI 94

mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła

Smaczne Zdrowe
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 109

Sezon rabarbarowy już się zaczął.Polecam Wam pyszne muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką.Po prostu są pyszne. Składniki: 2,5 szk mąka pszenna 3/4 szk cukier 2 szt jajka 0,5 szk olej 1 szk  mleko 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencja waniliowa 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 szk rabarbar krojony 2 łyżki cukier Kruszonka kokosowa

Ala piecze i gotuje
Muffinki piwne z precelkami 50

jedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo . Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki bananowo-dyniowe z nutella 66

mąż ja artystycznie wyciął na dekoracje przed dom na Halloween, wiec pewnie jeszcze coś się z tej dyni pojawi. A na razie zapraszam was na dyniowe muffinki z dodatkiem bananów i nutelli. Myślę, ze takie połączenie niejednego smakosza słodkich wypieków zadowoli. Przepis z którego korzystałam zmieniłam o dodatek nutelli i otoczkę z cukru. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piernikowe muffinki z polewą cytrynową 84

Propozycja dla dzieci, które niekoniecznie w święta lubią jeść piernik za to na pewno lubią jeść muffinki, a dzięki dodatkowi przyprawy do piernika chętnie je zjedzą, pozostając w klimacie świątecznym. Porcja na ok 22 szt. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z tuńczykiem 88

Wytrawne muffinki to prosta i szybka przekąska, nie tylko na karnawałową imprezę ale na przyjęcie niepodziewanych gości, gdy mamy mniej niż 30 minut na upichcenie czegokolwiek. Nie dość, że robi się je szybko z produktów, które najczęściej są w domu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki mandarynkowe z ricottą 69

Muffinki z rana jak.. sposób najlepiej rozpocząć sobotni poranek... a ze dzisiaj Dzień Kobiet więc myślę że niejednemu mężczyźnie, gdyby się postarał wyszłaby taka niespodzianka by upiec te proste babeczki dla swojej kobiety. Wiec jeszcze zdążycie. I dodam że są pyszne, jak na razi najlepsze jakie zrobiłam. Polecam. Źródło . Dodaje wpis do akcji u Domi Muffinkowe zimowisko . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drugie śniadanie z Fitellą #6 Muffinki truskawkowe z musli 75

Cześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejny pomysł na kreatywne drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella! Tym razem padło na muffinki z truskawkami, w końcu sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami. Zapraszam! Poprzednie pomysły znajdziecie tutaj : #1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym #3 Ciasteczka musli #4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Muffinki z brzoskwiniami i rozmarynem 52

Jeśli to właśnie nasz blog zostanie zwycięzcą, wybierzemy (w obu przypadkach) po 3 osoby sposród osób, które dodały zdjęcia. Zasady konkursu : Zapoznaj się z przepisem, zrób potrzebne zakupy. Upiecz muffinki i zrób im zdjęcie. Kliknij w przycisk Cook'd, zaloguj się do aplikacji, dodaj zdjęcie. Czas masz do 22.09.2013, do godziny 23:59. Pamiętaj, aby Twoje zdjęcie było kreatywne

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania