muffinki - 4060 przepisów (strona:122/271)

Muffinki jogurtowo-pomarańczowe 151

pomarańczy, dodaję jogurt, mieszam. Składniki suche dodaję do mokrych, miksuję dokładnie, ale nie za długo. Cisto nakładam łyżką do papilotek w blaszce do 2/3 wysokości, w środek każdej muffinki wkładam cukierka. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20-25 minut bez termoobiegu. Cukierki pięknie się rozpuszczą uwalniając sok do środka i nasączając ciasto w trakcie pieczenia. Baaardzo pomarańczowe

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki z brzoskwiniami i białą czekoladą 159

Muffinki polubiłam jeść i robić i myślę, że one też mnie polubiły. Szczególnie takie z białą czekoladą, która świetnie łączy się z pozostałymi składnikami ciasta, a po upieczeniu smakuje obłędnie. Równie wspaniałym smakiem odznaczają się płaskie brzoskwinie, pochodzące z Chin o pierwotnej nazwie Pantao ("pan"-płaski owoc, "tao"-brzoskwinia) . Jej najpopularniejsze odmiany w Polsce to Peento, Saturn, Flateryna, Galaxy

Kuchnia Prezydentowej
mini kopczyki kreta z truskawkami 194

cukrem na puszysta masę, dodajemy olej, mleko kwaśne oraz słodkie i miksujemy. Dodajemy wymieszane i przesiane suche składniki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi, najlepiej nie karbowanymi papilotkami. Pieczemy przez ok. 25 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. składniki na krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki kokosowo miętowe 139

koniec tygodnia proponujemy kolejne muffinki w naszym wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru

Kuchenne Wariacje
Muffinki banana blue 145

wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na 25minut. Krem: ubijamy śmietankę, dodajemy serek, likier i startą skórkę. Wszystko miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy muffinki się upieką i wystygną nakładamy krem i dekorujemy wisienką Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki limonkowe 104

Dzisiaj kolejna wersja muffinek o dość orzeźwiającym smaku czyli muffinki limonkowe Składniki: Ciasto: - 215g mąki pszennej tortowej - 125g cukru brązowego - 80g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - 10g kandyzowanej skórki z limonki - 1 limonka - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli - 1/3 szklanki wody Śmietana na wierzch: - 400g śmietanki 30% UHT - 100g cukru pudru - 1 limonka

Kuchenne Wariacje
Muffinki kawowo jaśminowe 129

To nasza kolejna wersja muffinek kawowych jednak tym razem z dodatkiem kwiatowego aromatu Mamy nadzieję, że i ta opcja przypadnie Wam do gustu Składniki: Babeczki: - 1

Kuchenne Wariacje
Muffinki cytrynowe z nasionami chia 145

Domyślam się, że większość osób (tak, jak ja :)), ma dość słodkości i innych ciężkostrawnych rzeczy po świąteczno-noworocznym maratonie przy stole. Dlatego moja propozycja na dziś to muffinki cytrynowe - nie za słodkie, orzeźwiające i dodatkowo ze zdrową wkładką - nasionami chia. Więcej o tych nasionach można przeczytać np. tutaj . Ale uwaga: zalecana dawka dziennego ich spożycia nie powinna przekraczać 1 łyżki

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki bananowe 205

Muffinki na poprawę humoru. Dosłownie :) Dziś prawdopodobnie wstałam lewą nogą - cały dzień chodziłam podminowana, więc po powrocie z pracy musiałam jakoś odreagować, a najlepiej mi to wychodzi przy pichceniu (degustację wliczam w ten proces :)). Efekt w postaci odprężenia osiągnięty, a przy okazji mam temat na post: mega prosty przepis na ekspresowe muffiny bananowe. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać, przelać do papilotek

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki kukurydziane + truskawkowy milkshake 154

mufinki kukurydziane z cukierenki , ale zmodyfikowany. Wreszcie skończyłam mąkę kukurydzianą. Jeśli ktoś nie lubi takiej należy zastąpić ją zwykłą. Znacie ciasto "cycki teściowej?" tak mi się niestety kojarzą te muffinki.. myślałam że ciasto rosnąc przykryje truskawkę Składniki na 12 muffinek: 200g mąki pszennej 75g cukru 100g mąki kukurydzianej 1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę, może dlatego wyszły bardziej

W kuchni bez szafek
Babeczki z rabarbarem, budyniem i rabarbarowym curdem 113

jajko, jogurt i wanilię. Wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą. Ciasto dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kawałki rabarbaru i ponownie zamieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanej formy na muffinki lub nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Gdy babeczki wystygną przekroić je na pół i nakładać

My simple kitchen
Muffinki dyniowo-kakaowe 132

Pumpkin Spice znajdziecie w linku podanym na końcu posta. Ja akurat już nie miałam tej przyprawy i dodałam trochę cynamonu, imbiru i mielonych goździków. Jeśli chodzi natomiast o muffinki to inspiracją był dla mnie przepis zamieszczony tutaj ( klik ). Zmieniłam go tylko nieznacznie, dodając od siebie kawę i zmniejsząc ilość kakao. Muffinky wyszły pyszne. Z miękką skorupką na zewnąrz, pulchnym wnętrzem

My simple kitchen
Muffinki z rabarbarem 160

miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut, w tym czasie ma podwoić swoją objętość. Rabarbar myjemy, kroimy w drobną kostkę i posypujemy cukrem. Kruszonkę przygotowujemy według przepisu . Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy po dużej łyżce ciasta, posypujemy rabarbarem i kruszonką. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około pół godziny. Babeczki pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym

Ciastkozercy
Owsiane muffinki z dynią 160

suchych i wszystko miksujemy ja spróbowałam jeszcze ciasto, żeby mieć pewność czy jest dość słodkie, w razie czego możemy dosłodzić miodem ;) tak przygotowane ciasto wykładamy do formy na muffinki z papilotkami (ja użyłam silikonowych) pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość