Wlać olej, dodać nasiona wanilii, zmiksować. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować do połączenia się składników. Ciasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości. Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 250g serka mascarpone, 1/2 szklanki śmietany 18%, 100g białej czekolady
Z miłości do słodkościByło już brownie banana split teraz kolej na pyszne babeczki, czy tez muffinki banana split. Pysznie bananowe ciasto, krem, owoce i czekolada i odjazd na maxa. Polecam zarówno dla mniejszych jak i większych łasuchów. Robi się szybko i prosto. Przepis na ciasto z tej strony. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwanilii ok. 1/4 szklanki mleka ociupina niebieskiego barwnika Jajeczka włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. Ciasto na babeczki: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć papilotkami 10 foremek na muffinki. Do miski przesiać razem mąkę, kakao, sól, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej misce mikserem ubić razem masło i cukier przez 3-4 minuty, aż będzie puszyste. Zmniejszyć obroty
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :)Dzisiaj serwujemy Wam kolejne muffiny - tym razem marchewkowo-bananowe pochodzące z książki "Muffinki" wydawnictwa Świat Książki. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :)Lubicie imbir? Mam nadzieję, że tak, bo dzisiaj kolejny przepis z użyciem tego składnika :) Przepis pochodzi z książki "Muffinki" wyd. Świat Książki.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwarto chyba spróbować, prawda? Tematem tego półfinału była kuchnia obu Ameryk. Długo zwlekałam, myślałam, kombinowałam, aż w końcu padło na pewne dwa dania...Jednym z nich są te muffinki, które właśnie Wam prezentuję. Jak się podobają? Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam Was!Tak! Marchewka, a jak marchewka to... pewnie było spotkanie Geek Girls Carrots!Już 3 raz przygotowywałam poczęstunek na spotkanie krakowskich Karotek.Co przygotowałam poprzednio? piernikowe cupcakes z marchewką muffinki choinki z likierem jajecznym pączki z konfiturą marchewkowo-pomarańczową Tym razem również postawiłam na marchewkę i przygotowałam babeczki z marchewką i orzechami włoskimi oraz krem na bazie śmietany i mascarpone
Pora coś zjeśćCześć!Co planujecie zabrać ze sobą jutro na drugie śniadanie do pracy? Mam dla Was świetny pomysł! Delikatne drożdżowe muffinki z dodatkiem kwaśnych wiśni i musli, bardzo smaczne i pożywne połączenie. Polecam!Pozostałe pomysły na drugie śniadanie z Fitellą znajdziesz TUTAJ.Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćżurawina. Przepis jest na tyle fajny, że postanowiłam się nim z Wami podzielić, bo jak pewnie część z Was wie, dzięki niemu wygrałam świetny blender z końcówkami do siekania :-). Muffinki mają całkiem inny aromat, powiedziałabym nawet, że nieco orzechowy, dzięki dodatkowi wina, porzeczki nadają nieco kwaskowości, te 2 składniki razem tworzą całkiem ciekawe połączenie. Może się skusicie? Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćroztopioną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę z masłem. Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy łyżką do połączenia się masy, ale tak by było grudkowate. Formy na muffinki napełniamy masą i w środek każdej wkładamy kostkę białej czekolady. Pieczemy w 180 C przez 25 minut
Zainspirowana w kuchniPrzepis autorski (mój). Zgodnie z tradycją każda rzecz, którą wkładamy do koszyczka ze święconką ma swój symbol. Żadna nie jest przypadkowa... Nie będę Wam opisywała
Di gotujeDziś polecam Wam babeczki z truskawkowo-migdałowym środkiem i nutą pomarańczy . Uwielbiam te małe wypieki. Wspaniale sprawdzają się na każdą okazję, a w szczególności do ulubionej
Słodkie okruszkiPrawie każdy uwielbia domową pizzę, robiłam ją już na różne możliwe sposoby, na jej wzór powstały wytrawne muffinki, dodatki do takich babeczek możemy dobierać
Wanilia i KardamonPrzepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne i kuszą swoim ciasteczkowo-kawowym aromatem. Smak herbatników jest bardzo wyczuwalny i idealnie komponuje się z całością muffina. Koniecznie spróbujcie
Di gotujeJestem weteranem zestawów lunchowych do pracy. Przez wiele lat pracowałam w warszawskim Mordorze, gdzie nie ma ani jednego miejsca z odpowiednim stosunkiem ceny do jakości posiłku
Ugotowane pozamiatane