muffinki - 4060 przepisów (strona:137/271)

Dynia z ryżem i rodzynkami 137

mojej kuchni i na blogu zaroi się więc od dyniowych przysmaków. Ryż z dynią jest dopiero zaczątkiem tego przedsięwzięcia, notabene bardzo smacznym. W planach muffinki dyniowe, dynia z orzechami i… jescze nie wiem co! Składniki: • 500 g dyni bez skóry • 1 szklanka ryżu • 100 g masła • 1/2 szklanki wody • 1/2 szklanki mleka • 1/2 szklanki

To co kocham
Muffinki dyniowe 122

dokładnie wymieszać. • Na koniec wsypać posiekane orzechy i płatki migdałowe. • Rozłożyć masę do papierowych papilotek i umieścić ją w formie na muffinki. • Piec 20 minut w temp. 180 st.C lub do suchego patyczka. Dekoracja • Czekoladę z mlekiem rozpuścić na parze wodnej, dodać herbatę mieloną i wymieszać. • Na każdą

To co kocham
Miniserniczki marcepanowe 138

biały cały czas mieszając. • Wbijać po 1 jajku, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. • Masę serową wlewać do papilotek papierowych umieszczonych w formie na muffinki. • Piec w temp. 140 st.C przez 30 minut. Gotowe serniczki polać rozpuszczoną czekoladą i posypać migdałami

To co kocham
Muffinki bananowe z czekoladą 143

Miękkie, aromatyczne, chrupiące czekoladą i orzechami muffinki bananowe! Prosty przepis, szybkie wykonanie i 20 porcji słodkości do kawy. Pachną bananem i czekoladą, i nastrajają wyjatkowo optymistycznie w pochmurny dzień o każdej porze roku. Składniki: • 300 g mąki pszennej • 125 g miękkiego masła • 2 dojrzałe banany • 3 jajka • 1/4 szklanki mleka • 3/4 szklanki cukru

To co kocham
Babeczki ziemniaczane 142

smaku. • Seler naciowy drobno pokroić w plasterki, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. • Wymieszać ziemniaki z selerem, czosnkiem, olejem. Doprawić pieprzem. • Wgłębienia w blasze na muffinki wyłożyć dwoma paskami papieru do pieczenia każdy. • Do wgłębień włożyć plastry ziemniaków lekko ubijając. • Przykryć blachę folią aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez

To co kocham
Murzynek z bananami i orzechami wg Aleex 166

wypróbować. I nie pomyliłam się. Ciasto przygotowuje się kilka chwil. Nie musimy mieć miksera. Ja użyłam blendera, ale wystarczy widelec i też będzie dobrze. Sposób przygotowania przypomina nieco muffinki: łączymy mokre i suche składniki, mieszamy i wkładamy do formy. Po godzinie puszyste, intensywnie pachnące bananami i czekoladą ciasto, jest gotowe. Upieczcie je w swojej kuchni. Naprawdę warto. Składniki: • 3 duże

W mojej kuchni
muffinki w wersji mini 126

niedbale (zbyt długie i dokładne mieszanie nie jest korzystne dla muffinek). Formę muffinkową wyłożoną papilotkami napełniać do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni piec muffinki ok 15 minut

6niebo
Jaglane muffinki serowe z pieczarkami i zielonym groszkiem 111

Znudziła mi się tradycyjnie podana kasza do obiadu, dlatego postanowiłam z niej zrobić pyszne muffinki serowe. Idealnie komponuje się jako dodatek do dania głównego.    Składniki: 100 g kaszy jaglanej 4 pieczarki 1/3 szklanki zielonego groszku 1 jajko 10 dag sera żółtego sól, pieprz oregano oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie pieczarki lekko podsmażyć

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym) 130

pomocnica W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko. Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki (do 2/3 wysokości). Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 206

upiec ciasto bez masła, mleka i jajek. Poznacie kilka podstawowych przepisów na wegańskie białko czy też wegański krem śmietankowy. Drugi rozdział to zbiór przepisów mini-formacie. Znajdziecie tu śniadaniowe muffinki, brownies w orzechami pekan czy też tartaletki cynamonowe z sorbetem z pieczonych jabłek. Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia

Moja pasja smaku
Mufinki z bakaliami 167

drugiej. Do miski z suchymi składnikami wlać składniki mokre , dodać bakalie.Wymieszać i wykładać ciasto do foremek na mufinki.Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Orzechowe muffinki z Monte! 182

orzechy.  Blachę do muffinek wykładam papilotkami i wlewam analogicznie do deseru Monte- najpierw ciemną część ciasta, następnie jasną (po ok. łyżce. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i piekę muffinki 20-25 minut

Cook&Love
Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką 181

łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk). Do każdej papilotki wkruszamy jedno ciasto. Ja wkładamy całe ciasto na tyle ile się da, a następnie brzegi przyciskam by się pokruszyło. Marmolada z ciasteczka

Słodkie okruszki
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 110

odrobiną wody i dusimy do miękkości. Przestudzoną fasolę i warzywa mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub blendujemy. Dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy. Następnie smarujemy formę na muffinki olejem kokosowym, nakładamy farsz, dekorujemy pestkami i pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
CZEKOLADKI Z NADZIENIEM JAGODOWYM (WEGAŃSKIE, RAW, BEZ CUKRU) 108

Wszystkie składniki na czekoladki blendujemy (jeśli używamy kakao, a zależy nam na słodkim smaku - dodajemy ulubiony słodzik). Połowę masy czekoladowej wylewamy na spód foremek (u mnie silikonowe foremki na muffinki). Wkładamy do zamrażarki na 5-10 minut. Blendujemy wszystkie składniki na nadzienie i wykładamy na czekoladki. Następnie polewamy pozostałą masą czekoladową. Wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Przechowujemy w lodówce

Jeść, by żyć w zdrowiu