muffinki - 4060 przepisów (strona:143/271)

Mini frittaty z ziemniakami i papryką 288

Żarłoczki lubią najbardziej. Przeważnie kończy się na jajecznicy, ale jak widać na załączonych obrazkach nie zawsze tak jest. Mini frittaty to małe zapiekanki jajeczne z różnymi dodatkami. To takie muffinki z jajek i tym razem warzyw, bez grama mąki. Smakują doskonale na gorąco, ale kiedy wystygną też są smaczne więc możecie zabrać je ze sobą do pracy czy szkoły

Smaczna Pyza
Muffinki czekoladowo-bananowe z konfiturą truskawkową 133

razem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach z dodatkiem konfitury truskawkowej i domieszką bananów, mniam :* 45 minut 16 sztuk składniki: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże banany 200 g mąki

Ania i Marcin gotują
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 148

szklanki wody i zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż kasza wchłonie płyn. Odstawić.  Formę do muffinek lekko natłuścić olejem. Kakaowym ciastem wyłożyć wgłębienia na muffinki. Mi  ciasta starczyło na ok. osiem spodów. Wszystkie ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.  Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z masłem orzechowym

Kuchnia Ellie
Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem 171

bardzo pyszne. No cóż nie od dziś wiadomo, że w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Takie serniczki można również jeść bezpośrednio z foremek lub przygotować je np. w formie na muffinki (mniejsze serniczki). Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem 2016-04-22 00:41:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Muffiny z gruszką i bitą śmietaną 185

nagrzanego piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. W tym czasie ubijam kremówkę a pod koniec ubijania dodałam żółty barwnik spożywczy. Gotową śmietanę wkładamy do lodówki do momentu aż muffinki się upieką i ostygną. Po upieczeniu usuwam papilotki lub zdejmuję te, w których się piekły i nakładam nowe :) Gotowe muffiny (po ostudzeniu!) udekorowałam bitą śmietaną i jadalnymi ozdobami do deserów

Alutka-Gotuje
Muffinki jabłkowe z kruszonką. 172

muffinki robią się same .Im mniej mieszania, tym są bardziej puszyste i smaczniejsze .Z jabłkami , wilgotne i ta chrupiąca kruszonka …koniecznie do powtórki. Składniki: na 12 muffinek 1 duże kwaskowate jabłko 2 jajka 100 g masła,rozpuścić i ostudzić 125 ml mleka ,tem.pokojowa 250 g mąki 50 gr mielonych migdałów,można pominąć 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu

Ladylaura.
Muffinki jak tosty francuskie. 125

pieczywa, które niekoniecznie przynieśliśmy przed chwilą z piekarni. Baza dla nich może  być właściwie dowolna. Ja użyłem dziś chleba tostowego, ale chętnie widziałbym w tej roli np. chałkę. Muffinki wprost wołały o skontrastowanie jakimś mocnym, kwaśnym smakiem i odnaleziony w lodówce domowy dżem porzeczkowy okazał się dla nich świetnym partnerem. Kończymy tydzień muffinkowy, bo hasło następnego tygodnia strasznie się

zadanie-gotowanie
Jagodowe serniczki na piątkowe smutki. Pyszna słodycz dla bliskich. 204

łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. "Tu mamo tu... daj ciastkoo" Blachę wstawiamy

Słodkie okruszki
Babeczki zajączki 234

Trochę spózniony wpis, już dawno po świętach, ale musiałam pokazać Wam te babeczki ;) Ile frajdy jest przy ich dekorowaniu! Rozkoszne, trochę nieforemne kształty, które mają przypominać zajączki ;) Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady, udekorowane ubitą śmietanka i kruchymi, maślanymi ciasteczkami. Robione razem z bliską mi osobą, która ostatnio przechodzi gorsze chwile i która sama stwierdziła, że samo pieczenie i dekorowanie poprawiło

Domowa cukiernia Ewy
Wiosenne babeczki z kremem waniliowym 148

proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem waniliowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru

Domowa cukiernia Ewy
Muffiny z gruszkami 142

Gruszka jest jednym z moich ulubionych owoców. Ma bardzo ciekawy smak i idealnie nadaje się do deserów, ciast i wypieków. Dziś prezentuję Wam pyszny przepis na muffiny z gruszkami! Muffinki wg. tego przepisu wychodzą naprawdę idealne. Nie są zbyt słodkie, co dla mnie zawsze jest bardzo ważne, ponieważ u nas w rodzinie nikt nie lubi przesłodzonych potraw. Są pulchne, mięciutkie

Kuchnia Łukasza
Muffinki z kremem budyniowym 135

proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać

Domowa cukiernia Ewy
Muffinowe ciasto ze śliwkami wg Aleex 159

ciasto. O tej porze roku w mojej kuchni królują śliwki, więc i tym razem to te owoce pojawiły się w moim wypieku. Ciasto przygotowuje się naprawdę łatwo, podobnie jak muffinki. Osobno miesza się składniki suche, dodaje się mokre i gotowe. Dodatek śliwek sprawia, że ciasto jest naprawdę znakomite – mięciutkie, puszyste i wilgotne. Jeszcze obłoczek cukru pudru doskonale uzupełniający kwaskowość śliwek

W mojej kuchni
Muffiny z mango i cytrynowym lukrem 129

Muffiny z pokrojonym w kostkę mango, cytrynowym lukrem i posypkami o smaku mango i tutti frutti. Są puszyste, wilgotne i proste do przygotowania. Słodkości, które wywołują

Oryginalny smak
DROŻDŻOWE MUFFINKI 110

miejsce na 40 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem, zawijamy jak roladę i tniemy w 4 cm paski. Tak przygotowane ślimaczki układamy w foremkach na muffinki uprzednio wysmarowanych masłem lub olejem. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy lukrem.  Z podanej porcji wyszło mi 14 sztuk

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania