muffinki - 4060 przepisów (strona:143/271)

Muffinki śniadaniowe 133

Śniadaniowe muffinki jajeczne, zapiekane z odrobiną chleba i warzywami. Bardzo sycące! Proporcje dla 2-3 osób.  3 jajka 5 plastrów szynki 30 dag sera żółtego 1/2 papryki 1 pomidor 1/2 cebuli czerwonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżka masła 1-2 kromki chleba Piekarnik rozgrzać do 180C. Masło rozpuścić w garnuszku, ostudzić. Jajka wbić do miseczki i rozbić. Dodać mleko

Czerwony Gupik
Muffinki z porzeczkami i melonem 118

Klasyczne muffinki, o których pisałam już tutaj , z owocowymi dodatkami. Lekkiej kwasowości dodają porzeczki, a melon wzmaga słodycz. W ogólności zapieczony melon bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoją konsystencją i smakiem, nie mogliśmy się powstrzymać od zjedzenia kilku muffinek jeszcze przed wystudzeniem. Proporcje na 15 muffinek. 80 gram porzeczek 1/3 melona 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki

Czerwony Gupik
Wąsate muffinki bananowe 89

Jakiś czas temu upolowałam cukrowe wąsy i tak skończyły na muffinkach. Mój chrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche

Pink Envelope
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 213

blaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ...  i są kwadratowe..  Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie) że to samo ciasto

Lubię to gotuję
Muffiny z czerwoną porzeczką 126

Porzeczki są dostępne naprawdę krótko, więc warto po nie sięgnąć dopóki są :) Muffinki porzeczkowe to idealny przepis dla osób, którym tak jak mnie brakuje czasu na wszystko. Robi się je błyskawicznie, ale tak samo szybko znikają :) Naprawdę polecam! Składniki: 250g czerwonych porzeczek 2 jajka 100g masła 170g cukru 125 ml mleka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

kuchnia doski
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 107

Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi

Magiczne Życie Marty
Muffinki z jagodami 170

mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 … Czytaj dalej Muffinki z jagodami

czarrna od kuchni
3 pomysły na śniadanie z boczkiem w roli głównej 199

samej patelni podsmażyć jajko „sadzone” Na tost nałożyć pastę z awokado, plasterek ciepłego, pachnącego boczku, jajko sadzone i listki roszponki. Przykryć drugą kromką. Podawać od razu. POMYSŁ NR 2: Muffinki z bekonem Składniki : 1 jajko 2-3 plastry boczku parzonego lub wędzonego Mała łyżeczka oleju Sól, pieprz do smaku Szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać do 150°C (termoobieg

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny z borówkami 108

znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli

Ania i Marcin gotują
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 197

przygotowania: 1. Spód: Masło roztapiamy i studzimy. Ciasteczka drobno siekamy w malakserze i mieszamy z masłem do uzyskania efektu mokrego piasku. powstałą masę nakładamy po łyżce do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. 2. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffiny Brownie z czerwoną porzeczką 103

klasyczne Brownie znajdziecie już na blogu ( klik ). A co powiecie na Brownie w formie muffinek z dodatkiem czerwonej porzeczki?? Ocenę pozostawiam Wam ;) Mogę tylko zapewnić, że te muffinki zasmakują Wam tak samo, jak moim bliskim. Bardzo polecam!     Składniki: (na ok. 10 sztuk)   Ciasto: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 g cukru 2 jajka

Nastoletnie Wypiekanie
Pomarańczowe muffiny z jagodami i kruszonką 143

Muffinki to takie małe pocieszacze. Taki lek na smutki, humory, gorsze dni. To także doskonała wymówka na małe co nieco do kawy, herbaty... Doskonałe na piknik, do pracy, w podróż. Jednym słowem - idealne ! Dziś proponuję Wam przygotować pachnące pomarańczą muffiny z jagodami i kruszonką. Dbający o linię, kruszonkę mogą pominąć, a białą mąkę - zastąpić pełnoziarnistą. Muffinek takich mogliście zakosztować

kolorowotorcikowo
Muffinki z jabłkami i czekoladą 127

Delikatne, słodkie, pachnące cynamonem po prostu idealne. Zachęcam do ich zrobienia bo naprawdę warto :)     Muffinki z jabłkami i czekoladą Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru (można mniej, w zależności od słodkości jabłek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu pół szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanki jabłek pokrojonych w kosteczkę

Smaki Natalii
Czekoladowe muffinki z czereśniami 118

Czekolada i czereśnie - idealne połączenie. Polecam! :) Czekoladowe muffinki z czereśniami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4            Składniki: 300 g mąki 170 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 150 g masła lub margaryny 100 g czekolady 1 szklanka cukru 2 jajka

Smaki Natalii
Muffinki z nektarynkami 84

Mięciutkie, bardzo wilgotne- po prostu idealne!  Zachęcam do wypróbowania przepisu :)    Muffinki z nektarynkami Składniki: (ok 12 muffinek) 1 ½ szkl mąki 1/3 szkl cukru ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ½ szkl mleka 1/3 szkl oleju ryżowego lub zwykłego 1 jajko 2 dojrzałe nektarynki Sposób wykonania:    Nagrzać piekarnik do 190 st.C Mąkę, cukier

Smaki Natalii