muffinki - 4060 przepisów (strona:138/271)

WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 107

odrobiną wody i dusimy do miękkości. Przestudzoną fasolę i warzywa mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub blendujemy. Dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy. Następnie smarujemy formę na muffinki olejem kokosowym, nakładamy farsz, dekorujemy pestkami i pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
CZEKOLADKI Z NADZIENIEM JAGODOWYM (WEGAŃSKIE, RAW, BEZ CUKRU) 102

Wszystkie składniki na czekoladki blendujemy (jeśli używamy kakao, a zależy nam na słodkim smaku - dodajemy ulubiony słodzik). Połowę masy czekoladowej wylewamy na spód foremek (u mnie silikonowe foremki na muffinki). Wkładamy do zamrażarki na 5-10 minut. Blendujemy wszystkie składniki na nadzienie i wykładamy na czekoladki. Następnie polewamy pozostałą masą czekoladową. Wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Przechowujemy w lodówce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffiny czekoladowo-bananowe 158

Bardzo pyszne, idealnie skomponowane muffinki, bo przecież czekolada i banany współgrają ze sobą doskonale. Za sprawą owoców babeczki są delikatne, mięciutkie i pięknie pachną. Czekoladowe kropelki są cudownym zwieńczeniem. Polecam :) Składniki na około 12 muffinek: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju

Domowa cukiernia Ewy
Patera do ciasta (i nie tylko) 119

tego typu naczyń do serwowania ciasta.  A czy wiesz, że...? Patera do ciasta może służyć nie tylko do ciasta? ;) że można na niej pięknie wyeksponować cały tort, babeczki, muffinki, a także owoce to wiadomo, nawet napisałam wyżej, a ekspozycję owocową widać dobrze na zdjęciu poniżej. Ale ja znalazłam jeszcze jedno zastosowanie! Któregoś dnia, wieczorem nie było chwilowo prądu

Kolorowy Przepisownik
Domowa ciecierzyca (chrupiąca przekąska na słono lub słodko) 155

jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Chcesz być

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zakupowo, część 1 209

sobotę zakupiłam kilka rzeczy, a wszystko zaczęło się gdy ujrzałam szklanki w kształcie żarówki. A jak już je wzięłam, to sięgnęłam również po inne rzeczy.   Papilotki na muffinki - sztuk 18. Jeszcze nigdy nie piekłam kwadratowych muffinek, ciekawa jestem efektu :) Kupiłam je ze względu na kształt, który mnie zainteresował. A kolory z pewnością przypadną do gustu mojej młodszej córki

W kuchni u Moniki
MUFFINY KAJMAKOWE 113

łyżki wymieszać. Nie używamy robota! Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu muffinek rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Muffinki ozdobić i posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
Koszyczki tostowe z serkiem 195

kromek sera tostowego Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło. Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki. Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski. Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można

Gotuję Testuję
Koszyczki tostowe z Bieluchem 169

czerwonej marynowanej 1/3 słoiczka papryki żółtej marynowanej 10 dag pieczarek pieprz, sól 7 jajek Kromki chleba tostowego wyjąć z opakowania i rozwałkować wałkiem. Każdą kromkę włożyć do foremki na muffinki, wcześniej wysmarowaną margaryną. Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski

Gotuję Testuję
Babeczki drożdżowe z truskawkami 179

mleka. Wymieszać z mąką, na końcu dodać roztopioną margarynę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące można dodać mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min w ciepłe miejsce. Do papilotków na muffinki wkładamy pół foremki ciasta, na ciasto kładziemy pół dużej truskawki lub jedną mniejszą i przykrywamy odrobiną ciasta, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką. POSYPKA: Wszystkie składniki na posypkę łączymy razem i wyrabiamy

Gotuję Testuję
MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI 158

łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE  Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem, cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem. Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy. Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy żelatynę. Śmietankę ubijamy

słodki bratek
Jagodowe baby 115

Babeczki jagodowe. Klasyczne muffinki z jagodami. Pyszne, miękkie i soczyste. Idealne na przekąskę i deser. U mnie pełniły rolę Halloweenowej przekąski dla dzieci i dorosłych ;) Zamiast jagód można wykorzystać inne owoce. Mogą być świeże lub mrożone, albo wekowane. Ważne, by były dobrze odsączone. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Jagodowe baby","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished

Kucharzyca
Mufinki z jabłkiem i orzechami 157

miski z suchymi składnikami wlać składniki mokre , dodać orzechy i jabłka.Wymieszać i wykładać ciasto  do foremek na mufinki.Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
BANANOWE BABECZKI MAKARONOWE Z MUSEM DYNIOWYM + ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z DYNIĄ 143

cieniutkie plasterki. Dynię zalewamy sokiem pomarańczowym, dodajemy 3 czubate łyżki cukru pudru i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości, a następnie miksujemy na gładką masę. Do foremki na muffinki wysmarowanej delikatnie masłem wkładamy kilka wstążek makaronu, plasterki banana, mus dyniowy i podprażone, posiekane orzechy – czynność powtarzamy do wypełnienia foremek. Całość posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową i zapiekamy

Ostra na Słodko
Delikatne marchewkowo owocowe babeczki (na soku, bez mleka) 202

mokrych składników wsypujemy suche, mieszamy łyżką. Na koniec do naszej masy ścieramy na dużych oczkach (wcześniej obrane) jabłko. Krótko mieszamy. Masę przekładamy do papilotek, którymi wykładamy blaszkę na muffinki. Około 2 łyżki masy na babeczkę. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia zależy od piekarnika około 25 minut, stan upieczenia najlepiej sprawdzić patyczkiem. Smacznego

Słodkie okruszki