muffinki - 4060 przepisów (strona:136/271)

Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 126

Karp smażony Sałatka ziemniaczana      Marzena Śledzie w oleju lnianym     Magdalena  Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena

Magiczne Życie Marty
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2146

warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze

Karo in the Kitchen
Ciasteczka maślane 108

pieczenia razem z dziećmi, sprawiają niesamowitą frajdę jeśli robi się je razem, a potem zjada jeszcze gorące. Świetną zabawą było też wałkowanie wzoru (u nas ulubionym wzorem stały się muffinki). Polecam gorąco! 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 200 g. masła 2 żółtka szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki zagnieść, albo zmiksować końcówką do ciasta drożdżowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieguski - pomarańczowe muffinki z makiem i polewą z białej czekolady 148

Przepis autorski (mój). Muffinki są rewelacyjne i od pierwszego pieczenia - często goszczą w moim domu. Czasami pakuję je w urocze opakowania i sprawiam radość osobom bliskim i dla znajomych. Kuszą swoją delikatnością, cudownym zapachem i idealnym połączeniem składników. Co prawda - sprawdzą się o każdej porze roku, ale jako na świąteczny wypiek - pasują jak najbardziej. Szczególnie pięknie wyglądają w uroczych papilotkach

Di gotuje
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 313

składników. Wlać przestygniętą masę czekoladową i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 4. Do masy dodać mąkę, maślankę i krótko wymieszać, do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra-dół przez około 22-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia

Mała Cukierenka
Muffiny wypiekane na śniadanie 112

zdążyłam upiec chlebka  na zakwasie, a jak wiecie zakwas potrzebuje trochę czasu by pieczywo było  puszyste. postanowiłam więc dołączyć do "wypiekania na śniadanie"  bo zaproponowane muffinki wyglądały bardzo apetycznie i okazały się szybkie w przygotowanie. Nie miałam wszystkich składników, więc łososia wędzonego zastapiłam duszonym w jarzynach, a mąkę kukurydzianą - zwykłą. Muffiny udały się znakomicie, zobaczcie sami. Muffiny

Gotuj Sam!
BABECZKI PIERNIKOWE - CHOINKI 166

PRZYGOTOWANIE :  Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i mieszamy robotem kuchennym.  Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy po dużej łyżce ciasta. Babeczki pieczemy około 35 minut w temperaturze 170 % C. Wykładamy i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy. Zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy. Czekoladę łamiemy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Piernikowe muffiny 195

Jeżeli znudził Wam się tradycyjny piernik to proponuję upiec muffinki piernikowe i do ich dekoracji zaprosić dzieci. Na pewno zrobią to z ogromną frajdą. Ja już małych dzieci nie mam więc musiałam je sama udekorować. ciasto:  2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. cukru 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kolorowa kuchnia Elki
30 przepisów do przygotowania w grudniu 150

pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kompot z suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem

Moja smaczna kuchnia
2 lata bloga TwoBrokeSisters - KONKURS! 204

brakuje  Największą popularnością cieszy się przepis na domowe batony energetyczne  - jego wyświetlenia stanowią 10% wszystkich wyświetleń na blogu!  Na drugim miejscu w statystykach są wegańskie muffinki bananowe z masłem orzechowym  (w ogóle mnie to nie dziwi, są obłędne!) Po piętach depczą im fit ciastka z dwóch składników  - super, że tak jak my cenicie prostotę

two broke sisters
Sprawdź główną nagrodę w konkursie 203

roladę. Roladę tniemy na kawałki: 12 jeśli macie wysokie foremki, 14 jeśli nieco mniejsze. Ciasto przekładamy do foremek – ja wykorzystałam sztywne papierowe, dobrze spisze się też blaszka na muffinki, ale trzeba ją wysmarować masłem lub wyłożyć papierowymi papilotkami. Babeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni przez ok. 25-30 minut. Kiedy zrobią się rumiane na górze, to znak

Ciastkozercy
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 158

pistacjowe finansjer z gruszkami Jak można wykorzystać niesolone pistacje w kuchni? Możecie, jak ja, dodać je do Waszego śniadaniowego musli czy owsianki, zrobić z ich udziałem zdrowe batoniki i muffinki lub dosypać do sałatki. Niesolone pistacje mogą również być składnikiem przepysznych deserów, np. wpomnianych finansjerek , tureckiej baklavy czy posypki do owocowego crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffiny piernikowe 149

Przepis autorski (mój). Muffinki smakują przepysznie i z pewnością przypadną do gustu nie tylko wielbicielom pierniczków. Przyznam też, że ten zapach skusi każdego... Bezpośrednio po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz i odrobinę miękkie w środku, kolejnego dnia twardnieją jak standardowe pierniki. Swoje ciastka możecie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.  A urocze papilotki (u mnie z PapilArt ) - nadadzą muffinkom dodatkowego

Di gotuje
Muffinki czekoladowo-marchewkowe 85

dodać olej i dalej ubijać. • Dodawać do masy na przemian marchewkę, sypkie produkty i rozpuszczoną czekoladę. • Gotowe ciasto przelać do papierowych papilotek na muffinki. • Piec w 180 st.C przez 15 minut. Sprawdzić drewnianym patyczkiem czy suchy, jeśli mokry to piec jeszcze 5 minut. • Czekoladę na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej

To co kocham

Proponowane wyszukiwania