muffinki - 4060 przepisów (strona:128/271)

Muffinki kokosowe z Princessą 146

drugiej mokre. Łączymy je ze sobą i mieszamy energicznie do momentu połączenia składników. Foremki do muffinek ( ja używam silikonowych ) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka).     Inspiracją był blog : Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik

Ostra na Słodko
Muffinki bananowo – czekoladowe 172

papilotkami, a ja … a ja nie mam dość!Bo czy można mieć ich dość , kiedy to są niezliczone ilości przepisów ,smaków i możliwości ich zrobienia?!Dziś padło na muffinki czekoladowe!Połączyłam je z bananami i płatkami migdałowymi - efekt niesamowity!Zobaczcie jak je zrobiłam!SKŁADNIKI:- mąka – niepełna szklanka- kakao – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 161

gładkim kremem , a bardzo widoczne i wyczuwalną są kawałki ( dośc spore ) jabłek.    Jest mnóstwo sposobów na ich wykorzystanie :- naleśniki - omlety- szarlotki- w cieście francuskim- strudel- sakiewki naleśnikowe- ciasta ucierane- muffinki i co tylko nam fantazja podpowie!   Składniki:( 12 szt )Ciasto :- margaryna – 40 g– drobny cukier – 150 g– mąka pszenna – 120 g– proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Bułeczki serowe – przepyszne! 162

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne muffinki / bułeczki o serowym smaku.Niesamowicie miękkie , delikatne … puszyste.Przepis na stałe wchodzi do mojego menu i jeszcze nieraz zachwycę  nim nie tylko domowników!Są świetnym pomysłem zarówno na śniadanie , jak i przekąskę w pracy czy na pikniku! SKŁADNIKI:- mąka – 1 szklanka- proszek do pieczenia – 2 lyżeczki- piwo ( jasne ) – 1/4 szklanki

Ostra na Słodko
Muffinki pączkowe z marmoladą 143

Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami.Pączki , oponki , chrust , faworki i karnawałowe róże chyba u każdego zagoszczą.Nie ma chyba osoby , która w ten dzień nie

Ostra na Słodko
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 220

kąpieli wodnej , studzimy.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy jajka i cukier.Dodajemy roztopioną , lekko przestudzoną czekoladę i wszystko razem dokładnie miksujemy.Przygotowaną masę wlewamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 20 min / 180C.Nie pieczemy do ” suchego patyczka” , gdyż babeczki mają być wilgotne wewnątrz.KREM PRALINOWY :Do miski wlewamy żółtka , dodajemy cukier puder  , skrobię kukurydzianą

Ostra na Słodko
Bajaderki / ziemniaczki 256

Resztek ciast , ciastek, okruchów , które zostają po innych wypiekach … a nawet z ciasta, któremu „przytrafił” się zakalec!Spróbujcie!Na pewno nie pożałujecie!  SKŁADNIKI:* pokruszone ciasta, ciastka, muffinki ( bez żadnych mas i kremów! ) – 400 g* pokruszone herbatniki – 100 g* „mleko” sojowe waniliowe – 1/3 szkl* cukier – 1/4 szkl* posiekane orzechy- 1 garstka* marmolada

Ostra na Słodko
Muffiny z czekoladą Milka 211

przepis okazało się, że polskojęzyczna wersja strony milki nie zawiera już przepisów, znalazłam je dopiero na wersji.... czeskojęzycznej :)) no ale ponieważ nasze języki są tak podobne, a przepisy na muffinki są zawsze tak banalne, to nie daję tłumaczenia.  Jeśli zaś chodzi o smak muffinków to jest on niebanalny, zwłaszcza gdy są jeszcze ciepłe i czekolada jest w wersji półpłynnej

Z butelką mleczka w tle
Czekoladowo-Orzechowe Babeczki Ferrero Rocher 136

Babeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli.  Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki

Słodka Strona
Muffiny z aronią 189

Kiedyś, dawno temu ;) ...pokazałam Wam muffinki na słono z przepisu Naczelnej, która piecze je w ilościach hurtowych ;) Od czasu, kiedy mam ten przepis, piekę je dość często. Raz na słono, raz na słodko.  Dopiero wczoraj jednak udało mi się sfotografować te słodkie - znikają bardzo szybko i nawet nie wiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi 197

Otrzymany kiedyś od Dominiki i sprawdzony wielokrotnie przepis na muffinki wykorzystałam do przygotowania ich z nadzieniem czekoladowym i płatkami migdałowymi. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę z jednym zastrzeżeniem: powinnam zrobić ich więcej, bo w przedziwny sposób zniknęły w ciągu jednego popołudnia ;) Babeczki są bardzo wilgotne i nie zapychają. Ich czekoladowe nadzienie "stapia się" z ciastem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bananowe babeczki z blond czekolą 202

foremek nakładać ciasta do wysokości 2/3 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170-180 stopni i piec przez około 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy muffinki są upieczone w środku.Po upieczeniu wystudzić, najlepiej układając je na kratce. Udekorować według uznania - ja użyłam kremu czekoladowego Czeko'la Blond otrzymanego ze sklepu Anielskie Przysmaki.Skład Czeko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffiny z borówkami 145

lubi chyba każdy. Sezon borówkowy w pełni, więc słodkie śniadanie z kawą i muffinką w roli głównej jest jak najbardziej mile widziane. Polecam. Tym bardziej, że przygotowanie ciasta na muffinki zajmuje zaledwie kilka minut.Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 jajka1 i 1/4 szklanki jogurtu naturalnego lub maślanki70g masła1 płaska łyżeczka proszku dopieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli3 łyżeczki dobrej jakości

Smakowity Blog Kulinarny
Bezglutenowe muffiny z borówkami 133

Przepis ten dedykuję wszystkim osobom będącym na diecie bezglutenowej (szczególnie tym, które muszą stosować ją nie z własnej woli, a z konieczności) spragnionym pysznych wypieków. Muffinki pomimo, że bezglutenowe to naprawdę pyszne! Z wierzchu chrupiące, w środku miękkie, puszyste i wilgotne. Składniki suche:2 szklanki mąki bezglutenowej (mix B Schär )1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakowity Blog Kulinarny
Muffiny truskawkowe 173

Muffiny truskawkowe...Puchate, wilgotne, pachnące!Z kawałkami soczystych truskawek.Pyszny dodatek do kawy czy herbaty.Zapraszam do spróbowania!Składniki:375 g mąki pszennej;175 g białego cukru;2

Gospodyni Miejska