muffinki - 4060 przepisów (strona:120/271)

Muffinki z nadzieniem czekoladowym 84

Muffinki z nadzieniem czekoladowym są smaczne i zdrowe ,nie zawierają spulchniaczy. Na drugi dzie ń nadal świetnie smakują, są wilgotne,nie za słodkie,idealne. Składniki:   cała tabliczka czekolady deserowej lub gorzkiej 150 g miękkiego masła 2 jajka 80 g cukru 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka Przygotowanie

Smaczne Potrawy
Muffinki bardzo czekoladowe 130

Dziś najsmaczniejszy dzień w roku, czyli Międzynarodowy Dzień Czekolady :) Z tej okazji u mnie bardzo czekoladowo. Zapraszam na muffinki z czekoladą :) Są wciągające :) Składniki: 150 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Obie

Na Ciasteczkowych Papierach
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ ŚLIWKI 109

rodniki, zapobiegając przy tym chorobom układu krążenia i serca 7. PYSZNY SMAK No a to chyba dla nas, wielbicieli słodkości – najważniejsze! Można przyrządzić z nich fantastyczne ciasta, desery, muffinki, musy, zapiekanki i powidła! Na blogu znajdziecie kilka śliwkowych pyszności! Warto zajrzeć! źródło głównego zdjęcia: Pinterest

Ostra na Słodko
Orzechowe muffinki z czekoladą 139

Pamiętacie o dzisiejszym święcie? Każda Mama na pewno z przyjemnością przyjęłaby taki prezent :) Muffinki orzechowe z kostką czekolady są doskonałe na każdą okazję :) A wszystkim Mamusiom życzę radości z uśmiechu dzieci, miłości od nich bezgranicznej i sto lat w zdrowiu, by móc jeszcze świętować Dzień Babci jak najdłużej :) Składniki: U mnie wyszło 18 sztuk: 3 białka 120g cukru 230g mąki

Kuchnia w czekoladzie
Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką 166

lekko ziemiste w smaku przez dodatek gałki muszkatołowej. Skórka z pomarańczy przyjemnie gra na podniebieniu z imbirem, a delikatna kruszonka dodaje ostrej tekstury. Ja już mam swoje ulubione, marchewkowe muffinki, a Wy? SKŁADNIKI 250g mąki pszennej pełnoziarnistej (u mnie Lubella 3 ziarna) lub zwykłej białej 150-200g startej marchewki (młode, słodkie karotki będą najlepsze) garść suszonej żurawiny wielkoowocowej

Karo in the Kitchen
Muffinki bananowo-kokosowe 108

łyżki wiórek odłożyć). Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy płynne masło, jogurt oraz banany i miksujemy. Dodajemy sypkie składniki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch odłożonymi wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok. 20 minut. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki jagodowo-kokosowe 145

Muffinki jagodowo-kokosowe - pyszne połączenie! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki mleka 100 g masła 1 szklanka jagód Sposób przygotowania: 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki z nadzieniem na każdą okazję 192

Papilotki umieszczamy w formie do babeczek. Do każdej z foremek nakładamy po łyżce ciasta. Następnie na środek nakładamy po łyżce konfitury. Na to dokładamy kolejną łyżkę ciasta. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Kiedy wystygną dekorujemy wedle upodobań. Ja użyłam czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Życzę wszystkim smacznego

two broke sisters
Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy 99

podczas przyjęć dla dzieci lub jako przekąska w pracy lub na uczelni. Świetnie poprawiają humor i dodają energii na resztę dnia. Taka miniaturowa wersja angielskiego carrot cake. Dzięki marchewce muffinki pozostają wilgotne i mięciutkie. Spróbujcie sami, a na pewno nie pożałujecie ;)  Czego potrzebujemy? - 4 duże marchewki - 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 4 jajka - 3/4 szklanki oleju

two broke sisters
Muffinki orzechowe 192

muffiny mega orzechowe. Są pyszne i świetnie się prezentują, dodatkowo posypka z pokruszonych orzechów pasuje idealnie. Polecam na kinder party albo do niedzielnej kawki Post Muffinki orzechowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
"Muffinki z nadzieniem budyniowym i kokosową pianką" 98

Muffinki z nadzieniem budyniowym i kokosową pianką" Zastanawiałam się co zrobić z białkami, które pozostały mi po którymś z poprzednich wypieków i tak narodził się pomysł muffin z kokosową pianką. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: 1 budyń waniliowy

Słodka Kraina Wypieków
Pyszności! Muffinki z czerwoną porzeczką 177

termoobieg) przez ok. 30 minut.                                               Muffinki wychodzą przepyszne! Porzeczka w cieście nie jest za kwaśna, bo temu zapobiec miał cukier waniliowy dodany do niej. Idealne do popołudniowej kawki bądź herbatki

Wielopokoleniowo
Proste muffinki jagodowe 210

Proste muffinki z jagodami pojawiły się już kiedyś na ciastkożercach, można zobaczyć je tu . Dzisiejsze postanowiłam zrobić dodatkowo z kremem jagodowym i choć jak zwykle babeczki z kremem wymagają więcej pracy niż te, które są gotowe od razu po wyciągnięciu z pieca, efekt końcowy jest tego warty! Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciastkozercy
Kawowe muffinki z lukrem 199

stopniach około 20 minut. Upieczone wystudzić. Aby przygotować lukier należy ptrzesiać cukier puder do miski, dodać wodę i rozpuszczoną we wrzątku kawę. Utrzeć dokładnie. Przygotowanym lukrem pokryć muffinki

Cakes By Kejt
Pełnoziarniste muffinki orzechowe 94

jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, płatki owsiane, orzechy, proszek do pieczenia, cukier. W drugiej mieszamy mokre składniki jajka, olej, maślankę. Łączymy składniki mokre z suchymi. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy do 3/4 wysokości. Wierzch sypiemy mielonymi orzechami. Pieczemy w 180 stopni pieczemy około 25 minut do suchego patyczka. Inspiracja

Moja Galeria Smaku