Dzisiejszego dnia przygotowuję wypieki na Święto Wsi. Na pierwszy ogień poszły muffinki. Wyszły bardzo puszyste i delikatne. Zastanawiam się czy oprószyć je cukrem pudrem czy polać czekoladą. Składniki na 12 sztuk : Suche składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre
Kocham Czekoladęcukrem kryształem i cukrem waniliowym.Marcepan pokroić na maleńkie kawałki.Jajka,mleko i marcepan dodać do masła,utrzeć.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Do papierowych foremek na muffinki nakładamy po łyżce ciasta,układamy na blaszce.Pieczemy 20 min. w temp.180st..Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipyszne małe co nie co do kawki, uwielbiam muffinki w każdej postaci, tym razem z malinami SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórek kokosowych, 2/3 szkl. mleka, 2 jajka, 100 ml oleju, szczypta soli ½ szkl. malin WYKONANIE Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki
słodki bratekmniejszej miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać sodę, proszek i szczyptę soli. Wymieszać. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać łyżką - tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami, do których nałożyć ciasta do połowy wysokości papilotki, następnie do każdej wcisnąć po 4-6 jeżyn, tak by zbytnio nie wystawały - będą puszczały sok. Wtedy poziom ciasta
Mania Wypiekaniamlekiem, olejem, jajkami i cukrami. Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi, proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać pokrojone owoce i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie wyłożyć ciasto (równo z brzegiem papilotek). Wierzch ciasta posypać brązowym cukrem. Piec około 30 minut. Muffiny są upieczone, gdy wierzch dobrze się zrumieni, a wykałaczka wbita
Czerwień i błękitreszty, mieszam. Nakładam masę do papilotek na wysokość 3/4 foremki. Mąkę i cukier na kruszonkę mieszam w miseczce, dodaje pokrojone masło, zagniatam palcami, aż powstaną większe grudki, posypuję nią muffinki. Piekę w 200 stopniach około 20 minut, do tzw. "suchego patyczka
kruche babeczkiCześć ! Długo poszukiwałam przepisu na wyczekiwane przez Wszystkich tytułowe czekoladowe muffinki i w końcu trafiłam na idealny. Znów pomogła mi koleżanka ze studiów (podziękowania dla Ruty ;), która upiekła je na imprezę. Muszę przyznać, że są boskie - mięciutkie, wilgotne i puszyste. Naprawdę polecam !!! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkanajpierw należy poświęcić trochę czasu w kuchni. Na szczęście moja mała dama chętnie robi wszystko samodzielnie. Ja jedynie podstawiam jej na kuchenną ladę potrzebne składniki. Poniżej przepis na nasze muffinki, które Emilka przygotowała samodzielnie Babeczki bardzo owocowe Składniki na ciasto: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru 1/2 szklanki oleju pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich
Bon Appetit Małgorzatyzdecydowany i konkretniejszy Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia i otręby. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i posypuję mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (grzałki góra/ dół). Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 muffinek. Wydawać by się mogło
Wielopokoleniowoskórkę cytrynową, proszek do pieczenia i cukier puder, całość mieszamy. Następnie do naszych suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy całe jajko. Całość mieszamy do połączenia składników. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja użyłam większych i mniejszych papilotek, stąd ilość moich babeczek była mniejsza, standardowo powinno wyjść około 12 sztuk babeczek. Masę wypełniamy 3/4 wysokości papilotek. Blaszkę wkładamy do nagrzanego
Słodkie okruszkikiedy się połączą wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia łyżką. Czekoladę drobno łamiemy i razem z umytymi, wysuszonymi owocami dodajemy do masy. Do formy na muffinki wkładamy papilotki i do 2/3 wysokości wkładamy ciasto. Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25-27 minut. Smacznego
ChilliJemywsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto - do ok. 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut
babka w formieMuffinki nie tylko są pyszne w smaku, ale również ciekawie się prezentują. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 250 g jogurtu naturalnego 250 g wydrylowanych wiśni 35 g maku 290 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, formę
Passions hobbies lifeKolejna propozycja na zdrowe słodkości. Tym razem muffinki z mąki pszennej razowej typ 2000, zawierającej dużą ilość naturalnego błonnika, bogatego w witaminy i mikroelementy. Mąka taka działa na nasz układ pokarmowy jak miotełka, oczyszczając go z toksyn. Jagody zaś zawierają dużą ilość garbników, antocyjanów, fitoestrogenów, pektyn, witaminy: C, B1, B2, PP, składniki mineralne, tj. potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan
Passions hobbies lifesię pisklę, że z pozornie martwej skorupy wychodzi coś żywego . www.wiadomosci24.pl A jakie Wy kultywujecie zwyczaje i obrzędy Wielkanocne? Piszcie!:) W Kuchni Smaków postanowiłam wypróbować dziś następne przepisy na muffinki:) Tym razem z marcepanem i płatkami migdałów . Wyszły naprawdę pyszne! Mięciutkie i pachnące! Takie babeczki to doskonały pomysł, gdy wpadną do Was znajomi , a nie macie nic słodkiego pod ręką
Kuchnia smaków