muffinki - 4060 przepisów (strona:119/271)

Babeczki dyniowo-pierniczkowe z kremem twarożkowym 119

Sodę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i wlewamy do ciasta. Na koniec dosypujemy mąkę i miksujemy jedynie do połączenia składników. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Twaróg blendujemy

My Culinary Art
Wytrawne muffinki z wędzonym łososiem, kaparami i serkiem ricotta 218

Dziś królewskie śniadanie, i choć mogłoby się wydawać, że babeczki są czasochłonne, to uwierzcie nam na słowo, nie są! Znudziły nam się kanapki, a takie dwa muffinki zjedzone w towarzystwie prostej sałatki, zapewniły nam zastrzyk energii na cały dzień :) Zamiast mąki pszennej użyliśmy orkiszowej i jaglanej. W ten sposób obniżyliśmy zawartość glutenu w babeczkach. Jeśli chcielibyście przygotować babeczki całkowicie bezglutenowe

W kuchni Katie
NAJLEPSZE MUFFINKI - DYNIOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 187

przechowywać w lodówce lub nawet zawekować. Ja upiekłam sobie wcześniej dwie średnie dynie w piekarniku, wyjęłam i odstawiłam do wystudzenia. Pod wieczór wzięłam je tylko zblendowałam, z części przygotowałam muffinki, resztę zapakowałam do słoika i wstawiłam do lodówki. Na jeszcze jedną porcję muffinek, puree nam wystarczy. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj , lekko go tylko zmodyfikowałam pod moje formy i rodzaj

Smaczne Zdrowe
Muffinki gruszkowo-imbirowe 142

wymieszać za pomocą łyżki na jednolite ciasto. Na końcu dodać starty imbir oraz gruszkę i ponownie wymieszać. Ciasto nakładać za pomocą łyżeczki do papilotek umieszczonych w formie na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut

My simple kitchen
Muffinki dyniowe 116

masło i puree z dyni, wszystko mieszając silikonową szpatułką. Łączymy zawartość obu misek i czekoladę. Mieszamy do momentu aż mąka przestanie być zauważalna. Czekolada roztapia się robiąc niesamowite wrażenie. Muffinki wyglądają ładnie, a smakują… No właśnie, sprawdźcie sami:) SMACZNEGO Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Muffinki z jabłkami 128

Pyszne, lekkie muffinki z jabłkami to idealny deser na jesienną depresję. Robi się je szybciutko, w smaku są cudowne, a ponadto zawierają w sobie pyszne polskie jabłka. Fantastycznie nadają się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.Zdecydowanie polecamy! Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 140g miękkiego masła (fantastyczną promocję na masło znajdziecie TUTAJ

Kolizje Smaków
Razowe muffiny bananowe 159

orzeszki ziemne Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajka miksujemy, dodajemy jogurt, masło, banany łączymy ze sobą obie masy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffinki na wierzch wykładamy orzeszki i startą czekoladę pieczemy w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Serniczki dyniowe na czekoladowo-orzechowym spodzie z orzechami i karmelem 196

włoskie Przygotowanie: Spód:  Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż się połączą. Masę wlewamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa:  Białą czekoladę i śmietanę podgrzewamy w kąpieli wodnej

Smakowity Blog Kulinarny
Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego z nutą pomarańczy 183

siebie. Ciasto składamy na pół wzdłuż dłuższego boku, jakbyśmy kładli kołderkę na nasze owoce. Zawijamy w "ślimaka", staramy się delikatnie skleić końcówkę z całością i umieszczamy w formie na muffinki, bądź w papilotkach. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Be Fit Be Strong
Cukiniowe muffinki z jagodami goji 127

Muffinki z warzywnym dodatkiem? Czemu nie! Szczególnie, kiedy efekt jest pyszny! Troszkę bałam się smaku cukinii w gotowym wypieku, zupełnie niepotrzebnie, bo rezultat był absolutnie wspaniały! Z waniliowym cukrem pudrem? Mniam! Jagody goji smakują jak rodzynki, nadając całości fajnej tekstury. Składniki: 1 szklanka startej cukinii 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka sody 1/3 szklanki oleju

Cakes By Kejt
ZIELONE MUFFINKI KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ CHILLI 157

okazji  Międzynarodowego Dnia Wegetarianizmu życzę wszystkim zielonym  dobrego i miłego dnia :) Przy okazji  przypominam przepis na zielone muffinki:  http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/zielone-babeczki.html i podpowiadam małe modyfikacje. Wybrałam tym razem mleko kokosowe, żeby wzmocnić kokosowy smak. Zamiast oleju płynnego dodałam do składników mokrych 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego , którego używam już w tej chwili dosłownie do wszystkiego, prócz

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Muffiny na raz. 143

Marchewkowe muffinki z malinami*;  z ricottą i miodem  *lekko gryczane, z pure marchewkowego Dobrze czasem zjeść muffiny w środku tygodnia ^^ ah te światło Dziękuję wszystkim za wszelki życzenia, jesteście kochani < 3 Przepis: 40g mąki pełnoziarnistej 20g mąki gryczanej (lub zwykłej) 150g ugotowanej marchewki jajko ew. mleko do konsystencji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody

More food, love and dreams
Muffinki pełnoziarniste z gruszką i cynamonem 100

oknem deszcz i zimno... Kawałek domowej szarlotki z kubkiem ciepłej herbaty lub puszysta babeczka i ulubione kakao szybko poprawiają humor w zimne wieczory :) Dziś zapraszam na idealne muffinki pełnoziarniste z soczystą gruszką z babcinego ogródka i nutką rozgrzewającego cynamonu... Najlepsze babeczki podawane na ciepło prosto z mojewypieki.com :) Składniki: 125 g pszennej mąki pełnoziarnistej 125 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z budyniem 143

Muffinki z budyniem... Lekko chrupiące z zewnątrz, w środku puszyste i wilgotne i do tego jeszcze to nadzienie. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, więc kiedy przychodzi ochota na słodkie, warto zakasać rękawy. Jak już raz je zrobiłam, to wysyłali mnie do kuchni codziennie. Są naprawdę bardzo smaczne. Składniki na ok. 12 sztuk: 300 g mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania