placek piernikowy i chciał, żebym mu go upiekła. Powiedziałam, że może tym razem w formie babeczek. Zgodził się i tak oto tym sposobem są: mięciutkie, delikatne, nie za słodkie muffinki w wersji z suszoną żurawiną. Na 12 sztuk Składniki suche : 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki drobnego cukru 3 lekko czubate łyżki kakao
Niebieski kubek z kawaJeden z najprostszych i najszybszych wypieków - muffinki ! Mam nadzieję, że lubicie. Ja bardzooooo, zwłaszcza takie wilgotne, aromatyczne. Moje dzięki dodaniu banana, takie właśnie są. Często dodaję banana do muffinek czekoladowych. Zyskują dzięki niemu nie tylko wilgoć, ale także ciekawy smak. Składniki: ( na około 15 muffinek ) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej 1 łyżka masła
kolorowotorcikowoProste, szybkie i smaczne małe co nieco do popołudniowej kawy. Po domu roznosi się niebiański zapach pomarańczy, który uwielbiam. Muffinki podałam na talerzyku New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 180 g jogurtu naturalnego 150 g kajmaku 2 jajka 70 ml oleju 0,5 szklanki mleka Olejek pomarańczowy
VioletoweKucharzenieNabrałam ochoty na muffinki. Oczywiście nastrój świąteczny wiec muszą być z dodatkiem piernika. Babeczki są mega pyszne, mięciutkie i co tu dużo mówić rozpływają się w ustach, a te powidła mmm. Zapraszam... Przepis z "Moje wypieki" Skala trudności - proste Stopień smaku 10/10 ja dałam polewę z czekoladą biała i taką wam polecam. Składniki na 12 babeczek: 2/3 szklanki
Kubki smakupapilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachsobą mleko z jakiem i olejem. Następnie mokrą masę łączymy z suchą, dokładnie mieszamy i wylewamy do foremek zakrywając 3/4 ich powierzchni na górę dodając pozostałą część czekolady. Muffinki pieczemy w temp. 200 *C przez 20 minut :) Już w piekarniku wyglądały pysznie :) Efekt Końcowy :) na niedzielne popołudnie jak znalazł
W Moim Magicznym Domupapilotki (formy). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto w środku jest upieczone (patyczek powinien być suchy a góra muffinki jasna, nieprzypieczona). Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wierzch muffinek moczymy w roztopionym maśle i kolejno w cukrze z cynamonem. Posypka: 55 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła Cukier mieszamy
Made By Mom And Sonświętami? Może! Takie babeczki w cudownych kształtach choinek, gwiazdek i śnieżynek. Pachną piernikiem, wyglądają świątecznie, a smakują wybornie :) Jeśli nie macie takiej cudownej formy jak nasza możecie upiec zwykłe muffinki w okrągłych papilotkach. Nasza foremka silikonowa pochodzi ze sklepu garneczki.pl . Piekłam w niej już kilkakrotnie i z czystym sumieniem mogę Wam ją polecić :) Ilość porcji: (ok. 30 malutkich babeczek. Ciasta
Kolizje SmakówSuche razem, mokre razem i wszystko byle jak połączyć, czyli....muffinki. Każdy lubi, każdy zrobi, nawet dziecko sobie poradzi. Można dodać co się lubi i za każdym razem mamy inny wypiek. Ja dodałam masę makową i polałam rumowym lukrem. Taki przedsmak właściwego smaku zbliżających się Świąt:) Składniki na 24 sztuki: SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki
Maślane ciasteczkoDziś mam dla Was przepis na przepyszne ponczowe babeczki. Babeczki / muffinki z ciasta drożdżowego , nasączone orzeźwiającym ponczem i obsypane dużą ilością moich ulubionych , chrupiących bakalii i kokosem. Mamy tu orzechy laskowe , nerkowce oraz prażony kokos. Do szczęścia potrzeba jeszcze tylko kubka ulubionej , pachnącej kawy. Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 125 g * drożdże suszone – 1 łyżeczka * cukier
Ostra na SłodkoWyjątkowo prosty, idealnie nadający się dla początkujących przepis na pulchne domowe babeczki (muffinki). SKŁADNIKI (na 12 sztuk babeczek): 250 g. mąki pszennej 2 jajka 250 g. jogurtu naturalnego 100 g. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml. oleju Przepis: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną
Domowe Tortydoprowadzamy do zagotowania i ściągamy z gazu. Wsypujemy posiekaną czekoladę oraz skórkę kandyzowaną i mieszamy do otrzymania lśniącego gładkiego kremu Wstawiamy do lodówki i zostawiamy aż zastygnie. Kiedy muffinki się upieką i ostygną, rękawem cukierniczym dekorujemy nasze babeczki kremem i obsypujemy posiekanymi orzechami laskowymi Smacznego
Kuchenne Wariacjeoddzielnej misce mieszamy jajko razem z mlekiem oraz maślanką. Następnie mokre składniki dodać do suchych i chwilę mieszać razem, do momentu uzyskana jednolitej masy (fot.1) . Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, (najlepiej, aby nie były o karbowanej strukturze) lub posmarować lekko masłem i oprószyć kaszą manną lub mąką. Przygotowanym wcześniej ciastem wypełnić papilotki do 1/2 ich wysokości
Świat CiastaPomysł na wykonanie takich babeczek widziałam w jakimś programie w angielskiej telewizji, ale wykonanie i składniki to już mój pomysł. Ciasto francuskie jest gotowe, kupiłam dwa
Kuchnia PokoleńNagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Do silikonowych foremek nakładamy na przemian ciasto, łyżeczkę powideł i znowu ciasto. Tworzymy iglo, dla naszych przetworów. Pieczemy przez około 25-30 min, gdy muffinki popękają, a z ich środka wydobywać się będą pyszne powidła, będziecie jeść je oczami SMACZNEGO Ania i Marcin
Ania i Marcin gotują