Miksować do połączenia składników. 2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, po czym porcjami dosypywać do masy jajecznej, cały czas miksując, Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. 3. Formę na muffinki wyścielić papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wierzch udekorować kolorową posypką, 4. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut
Motylkowa Kuchniawiadomo muffinki to ulubione ciasteczko dzieci, mojego dziecka również ;) Zawsze kiedy pojawiają się w naszej kuchni, znikają w zastraszającym tempie. Wilgotne, mało słodkie i kawałkami jabłek, na wierzchu przykryte chmurka z bitej śmietany. Składniki na 8 szt: 1 jabłko 150 g masła 1 jajka 80 ml mleka 125 g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku
Życie zaczyna się w kuchniZabrakło Wam czasu na upieczenie niedzielnego ciasta, a macie chęć na coś słodkiego do popołudniowej kawy? To proponuję szybciutko zrobić aromatyczne, wilgotne w środku muffinki piernikowe z jabłkami i słodką orzechową kruszonką na wierzchu. Wystarczy połączyć suche składniki z mokrymi, wymieszać łyżką (nawet nie trzeba używać miksera!), dodać jabłka, przełożyć ciasto do papilotek, posypać orzechami, wstawić do piekarnika
Simply FoodSzybkie do zrobienia muffinki z jabłkami, migdałami i cynamonem. Idealnie zbalansowane pod względem smaku. O lekkiej i jednocześnie wilgotnej strukturze. Smaczne, aromatyczne, długo zachowujące świeżość. Sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci jak i na poczęstunek dla gości. Do ich przygotowania nie potrzeba nawet miksera - wszystkie składniki wystarczy krótko i niedbale wymieszać w misce. Polecam. SKŁADNIKI 100 g masła 1/2 szklanki
cool and mintyproszek i sól mieszamy, łączymy z mokrymi składnikami, krótko, tylko do połączenia, na sam koniec wsypujemy oczyszczone jagody, delikatnie mieszamy szpatułką 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy do nich masę 4. Kruszonka - wszystkie składniki rozcieramy w palcach aż powstaną okruchy, na każdą babeczkę nakładamy porcję kruszonki i pieczemy
Słodki KompromisChcielibyśmy słodko pożegnać rok 2016. Muffinki śmietankowe z niespodzianką w postaci krówki wydają się być ku temu odpowiednie Mijający rok był dla mnie i Marcina jednym z najbardziej przełomowych w życiu. Wydarzyło się wiele wspaniałych rzeczy:) Z pasją nadal chcemy rozwijać naszego bloga, abyście mogli czerpać z niego inspiracje:) Ostatni tegoroczny wpis to propozycja dla wszystkich, którzy na ostatnią chwilę
Ania i Marcin gotująTakie muffinki bardzo często piekę zamiast ciasta, są bardzo smaczne i wilgotne, szybko je się przyrządza. Idealne na święta Bożego Narodzenia. Składniki: 250 gram mąki pszennej 100 gram cukru 2 łyżki miodu 150 gram startej marchwi 2 jajka 100 gram masła 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: Papilotki do muffinek Sposób przygotowania: Łyżkę cukru zrumieniamy
Bajeczna KuchniaDzisiejsze muffinki powstały na specjalne zamówienie urodzinowe dla pewnej młodej Panienki:) po ich dekoracji widać, że są dedykowane dziewczynce. Jednak niech to Was nie zmyli, sama babeczka jest pyszna a udekorować możemy ją dowolnie:) 10 sztuk 50 minut składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru wanilinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Ania i Marcin gotująUbrane w kolorowe perełki i obsypane cukrem pudrem, imitującym śnieg. Będą nie tylko smakować Twoim Domownikom i Gościom, ale też pięknie zdobić świąteczny stół. Składniki na 12 sztuk: Muffinki czekoladowe 300g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy zbożowej np karmelowej 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru
Kuchnia w czekoladziewręcz się materializują. Zaczynają niezależny żywot. Dotyczy to również kwestii kulinarnych, bo (wspólne) jedzenie jest nieodłączną częścią jakiegokolwiek świętowania. Czy moje dzisiejsze babeczki mieszczą się w kręgu świątecznych skojarzeń? Muffinki jako takie wydają mi się zwykłymi codziennymi ciastkami, ale w wydaniu żurawinowo-pomarańczowym śmiało mogą pretendować do miejsca na bożonarodzeniowym stole. U mnie je znajdą :) Składniki: 2 szklanki mąki
zadanie-gotowanierazem nie muffinki, a duże muffiny, które przygotowałam w uroczych papilotkach tulipan dostępne na stronie PAPILART. Muffiny są prawie tak duże jak kubek, więc zaspokoją głód na dłuższy czas. SKŁADNIKI 1,5 szkl. mąki, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, ½ szkl. mleka, 1/3 szkl. rozpuszczonego oleju kokosowego , skórka otarta z 1 cytryny, 1 jajko, ½ szkl. jagód, 2 łyżki
słodki bratekGrudzień to zdecydowanie czas piernikowy nie wiem czy dlatego że przyprawy korzenne kojarzą się z nadchodzącymi świętami, czy dlatego, że rozgrzewają ale jakoś lubię wtedy wszelkie
Cynamonowe szczęściełyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao WYKONANIE Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Następnie łączymy zawartość obu misek. Masę wylewamy do foremek na muffinki, pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu polewamy polewą. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników. Lekko ostudzoną
słodki bratekpieczenia, cukier, przyprawę do piernika, kakao, całość mieszamy łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i olej, mieszamy. Następnie do mokry składników dodajemy suche, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej foremki nakładamy 1-2 łyżki ciasta (, aby zakryć dno), następnie łyżeczkę dżemu z jagód i przykrywamy ciastem (foremki uzupełniamy do 3/4 wysokości bo ciasto ładnie rośnie). Babeczki
Słodkie okruszkiPrzepyszne i proste w przygotowaniu muffinki, które idealnie nadają się na zdrowy podwieczorek lub drugie śniadanie. Z dodatkiem płatków owsianych, jogurtu naturalnego j jabłek. Pamiętajcie, szczególnie na jesień, kupując jabłka wybierajcie nasze, krajowe, mają najlepszy smak a ich wybór jest ogromny 15 muffinek 40 minut składniki: 70 g brązowego cukru 70 g cukru opakowanie cukru waniliowego 170 g jogurtu naturalnego
Ania i Marcin gotują