muffinki - 4060 przepisów (strona:113/271)

MUFFINKI Z KIWI 141

Wilgotne, puszyste i lekko kwaskowate muffinki, idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego.   SKŁADNIKI 1 szkl. mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1/3 tabliczki mlecznej czekolady, 2 owoce kiwi, czekoladowa posypka, 2 łyżki wiórek kokosowych WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, w drugiej misce

słodki bratek
MUFFINKI KOKOSOWO-KAKAOWE 147

uwielbiam muffinki w każdej postaci, szybko się je robi i smakują wybornie, coś słodkiego do kawki zawsze musi być, a gdy na dworze szaro, buro i ponuro, po zjedzeniu tych muffinek od razu poprawi nam się humor   SKŁADNIKI Suche:  1 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki wiórek

słodki bratek
MINI SZARLOTKI 182

słoiczek prażonych jabłek (ok. 170 g) WYKONANIE Suche składniki mieszamy w 1 misce, w drugiej misce mieszamy mokre składniki. Łączymy je razem,  mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek na muffinki po 1 łyżce ciasta, na to nakładamy 1 łyżeczkę prażonych jabłek, przykrywamy łyżką ciasta, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20 min, w 180 stopniach

słodki bratek
Tosty z jajkiem inaczej. 250

pieprz Wykonanie: Chleb rozwałkować na cienkie placuszki. Okrągłą foremką do wycinania ciastek wykroić z niego kólka. Formę do muffinek wysmarować masłem. Umieścić w niej delikatnie chleb. Do każdej muffinki nasypać ser (ewentualnie inne składniki) i wbić jajko. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni do ścięcia jajek. Ostrożnie wyjąć i podawać oprószone solą i pieprzem

zadanie-gotowanie
Muffinki kokosowo-migdałowe. 139

cytryny), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut (do "suchego patyczka"). Wystudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Muffinki owieczki 1213

Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia

Świat Ciasta
Cytrynowe muffinki z lukrem 127

Cytrynowe muffinki z lukrem Składniki: 2 jajka 2 cytryny 100 g masła   4 łyżki cukru 2 łyżki zmielonych migdałów  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli 3 łyżki mąki  1 łyżeczka sody  Wykonanie:  Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać startą skórkę z dwóch cytryn wcześniej wyszorowanych i sparzonych. Wycisnąć

Wino Francja Kuchnia
Popcornowe baranki 176

dzieci, jeśli to z nimi zechcecie je przygotować... Troszkę zabawy nikomu nie zaszkodzi w tym świątecznym wirze prac, więc może skusicie się na ich przygotowanie? Składniki: Na 8 sztuk: Muffinki 2 małe jajka 100ml mleka 100g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120g mąki pszennej 30g kakao 50g masła 8 cukierków "Krówek" Dodatkowo: ok 50g marcepanu 2 łyżki kakao

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki cytrynowe do koszyczka / święconki 141

masy jajecznej i miksować. Dodać olej, a na końcu skórkę otartą z 1/2 cytryny i wyciśnięty sok. 2. Ciasto przełożyć do dowolnych foremek wysmarowanych tłuszczem (u mnie foremki na muffinki). Piec 30 minut w 180 st. C. Wystudzone babeczki udekorować wedle uznania. 3. Z podanych składników wychodzi 8-10 niedużych babeczek. Smacznego!!! Źródło: Tradycyjna kuchnia Kasi

Kuchnia domowa Ani
Muffinki bananowo czekoladowe 197

Uwielbiam piec muffinki, bo to ten rodzaj ciasta, który po prostu wymieszacie w misce łyżką, całość jest upieczona w mniej niż pół godziny, a efekt końcowy zawsze jest super. To takie wypieki awaryjne, kiedy wiecie, że nie macie dużo czasu, bo goście już prawie dzwonią do drzwi. Jedne z moich ulubionych muffinów to te z bananami ( tutaj przepis

Ciastkozercy
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 135

ułożyć zimne plasterki jabłek (mniej więcej by do połowy na siebie zachodziły). Ciasto bez jabłek zawinąć na jabłkowe płatki. Paski zwinąć w ruloniki i włożyć je do formy na muffinki (jeśli mamy formę metalową należy delikatnie posmarować wypustki masłem, jeśli silikonową można pominąć). Na róże nałożyć na gorę folię aluminiową (by jabłka się nie przypaliły). Piec ok. 45-50 minut

Mania Wypiekania
Muffinki cynamonowe jak pączki 135

Karnawał się skończył, ale czy za nim tęsknicie? Czy tęsknicie za pączkami, małymi słodkimi, pysznymi kaloriami? Jeśli tak to możecie na szybko przygotować sobie muffinki, które smakują jak pączki. Zrobiła je jakiś czas temu córka na popołudniowy deser. Wyszły jej znakomicie. Idealnie pasują na nadal chłodne, długie, zimowe wieczory. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BABECZKI TIRAMISU 388

wszystko dokładnie, ale delikatnie szpatułką lub drewnianą łyżką.  Odłóż 1/3 masy do miseczki i dodaj do niej kakao, wymieszaj dokładnie. Jasną masę przełóż po równo do blachy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzch wyłóż po około 1 łyżeczce ciemnej masy.  Piecz babeczki przez około 17-18 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone wyjmij i pozostaw do ostudzenia. KREM

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki z bezą 198

masy jajecznej i zmiksuj. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem, solą i kakao. Posiekaj czekoladę. Dodaj składniki do jajecznej masy i wymieszaj. Papierowe papilotki umieść w foremce na muffinki. Napełnij masą 2/3 foremki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki przez 15 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Przyrządź bezę. Przygotuj kąpiel wodną. Zacznij ubijać

codojedzenia
Muffinki z nutellą 290

Masa jest bardzo puszysta. Wykładamy silikonowe foremki ciastem do wysokości 3/4. Do każdej z foremek wkładamy całą łyżeczkę nutelli i palcem, maczanym w wodzie wciskamy delikatnie w głąb ciasta. Muffinki pięknie wyrosną, więc jeśli czekolady nie uda się całkowicie zakopać, ciasto i tak je przykryje. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO Marcin

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania