muffinki - 4060 przepisów (strona:117/271)

Muffinki kokosowo-migdałowe. 129

cytryny), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut (do "suchego patyczka"). Wystudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Muffinki owieczki 1201

Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia

Świat Ciasta
Cytrynowe muffinki z lukrem 114

Cytrynowe muffinki z lukrem Składniki: 2 jajka 2 cytryny 100 g masła   4 łyżki cukru 2 łyżki zmielonych migdałów  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli 3 łyżki mąki  1 łyżeczka sody  Wykonanie:  Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać startą skórkę z dwóch cytryn wcześniej wyszorowanych i sparzonych. Wycisnąć

Wino Francja Kuchnia
Popcornowe baranki 161

dzieci, jeśli to z nimi zechcecie je przygotować... Troszkę zabawy nikomu nie zaszkodzi w tym świątecznym wirze prac, więc może skusicie się na ich przygotowanie? Składniki: Na 8 sztuk: Muffinki 2 małe jajka 100ml mleka 100g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120g mąki pszennej 30g kakao 50g masła 8 cukierków "Krówek" Dodatkowo: ok 50g marcepanu 2 łyżki kakao

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki cytrynowe do koszyczka / święconki 127

masy jajecznej i miksować. Dodać olej, a na końcu skórkę otartą z 1/2 cytryny i wyciśnięty sok. 2. Ciasto przełożyć do dowolnych foremek wysmarowanych tłuszczem (u mnie foremki na muffinki). Piec 30 minut w 180 st. C. Wystudzone babeczki udekorować wedle uznania. 3. Z podanych składników wychodzi 8-10 niedużych babeczek. Smacznego!!! Źródło: Tradycyjna kuchnia Kasi

Kuchnia domowa Ani
Muffinki bananowo czekoladowe 175

Uwielbiam piec muffinki, bo to ten rodzaj ciasta, który po prostu wymieszacie w misce łyżką, całość jest upieczona w mniej niż pół godziny, a efekt końcowy zawsze jest super. To takie wypieki awaryjne, kiedy wiecie, że nie macie dużo czasu, bo goście już prawie dzwonią do drzwi. Jedne z moich ulubionych muffinów to te z bananami ( tutaj przepis

Ciastkozercy
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 126

ułożyć zimne plasterki jabłek (mniej więcej by do połowy na siebie zachodziły). Ciasto bez jabłek zawinąć na jabłkowe płatki. Paski zwinąć w ruloniki i włożyć je do formy na muffinki (jeśli mamy formę metalową należy delikatnie posmarować wypustki masłem, jeśli silikonową można pominąć). Na róże nałożyć na gorę folię aluminiową (by jabłka się nie przypaliły). Piec ok. 45-50 minut

Mania Wypiekania
Muffiny jak batoniki 138

starte jabłko i marchew.  Wymieszać.  Dodać rodzynki, orzechy i wiórki.  Całość przelać do miski z mąką i niedbale wymieszać.  Mieszankę przełożyć do przygotowanej formy na muffinki.  Wstawić do piekarnika na około 20 - 25 minut (do suchego patyczka

Sto kolorów kuchni
Muffinki cynamonowe jak pączki 119

Karnawał się skończył, ale czy za nim tęsknicie? Czy tęsknicie za pączkami, małymi słodkimi, pysznymi kaloriami? Jeśli tak to możecie na szybko przygotować sobie muffinki, które smakują jak pączki. Zrobiła je jakiś czas temu córka na popołudniowy deser. Wyszły jej znakomicie. Idealnie pasują na nadal chłodne, długie, zimowe wieczory. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BABECZKI TIRAMISU 368

wszystko dokładnie, ale delikatnie szpatułką lub drewnianą łyżką.  Odłóż 1/3 masy do miseczki i dodaj do niej kakao, wymieszaj dokładnie. Jasną masę przełóż po równo do blachy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzch wyłóż po około 1 łyżeczce ciemnej masy.  Piecz babeczki przez około 17-18 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone wyjmij i pozostaw do ostudzenia. KREM

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki z bezą 172

masy jajecznej i zmiksuj. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem, solą i kakao. Posiekaj czekoladę. Dodaj składniki do jajecznej masy i wymieszaj. Papierowe papilotki umieść w foremce na muffinki. Napełnij masą 2/3 foremki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki przez 15 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Przyrządź bezę. Przygotuj kąpiel wodną. Zacznij ubijać

codojedzenia
Muffinki z nutellą 271

Masa jest bardzo puszysta. Wykładamy silikonowe foremki ciastem do wysokości 3/4. Do każdej z foremek wkładamy całą łyżeczkę nutelli i palcem, maczanym w wodzie wciskamy delikatnie w głąb ciasta. Muffinki pięknie wyrosną, więc jeśli czekolady nie uda się całkowicie zakopać, ciasto i tak je przykryje. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO Marcin

Ania i Marcin gotują
Owsiane muffiny śniadaniowe z jabłkiem i bananem 117

sprawa. Powinno być zdrowe, dać energetycznego kopa na rozpoczęcie dnia, zawierać dodatek owoców lub warzyw i oczywiście powinno wszystkim smakować. Ostatnio w tej roli sprawdziły się u nas owsiane muffinki. Większość ciasta stanowią płatki owsiane i mąka graham. Jabłko i banan dodają słodyczy i wilgotności. Od nich zależy też ilość cukru. Jeżeli wolicie bardzo słodkie wypieki, zwiększcie jego ilość

Pełny talerz
Kakaowe muffiny z ricottą i borówkami 140

olejem i ricottą. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz cukrem, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać borówki i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wypełnić papilotkami i wyłożyć ciasto. Piec około 25 minut, do suchego patyczka. Z podanego przepisu wyszło mi 10 babeczek

Czerwień i błękit
Muffinki z jagodami 227

ponownie mieszamy wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*. W formy do muffinek wlewamy ciasto do wysokości ok 2/3. Wierzch ciastka delikatnie posypujemy brązowym cukrem. Do piekarnika wkładamy muffinki, pieczemy ok 20minut. Enjoy

Kuchnia Pełna Pasji