Proste i szybkie do zrobienia mufinki.. ok. 170 g jogurtu naturalnego 100 g rozpuszczonego masła 3 jajka 3/4 łyżeczki sody 1 szkl. cukru 1,5 szkl.mąki szczypta soli dowolny dżem [ u mnie malinowy] Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre[ oprócz dżemu].Następnie wymieszać obie zawartości misek razem.Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami włożyć po 1 łyżce ciasta, na to troszkę dżemu i znów ciasto.Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-30 minut w 170°C (do ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...