Proste i szybkie do zrobienia mufinki.. ok. 170 g jogurtu naturalnego 100 g rozpuszczonego masła 3 jajka 3/4 łyżeczki sody 1 szkl. cukru 1,5 szkl.mąki szczypta soli dowolny dżem [ u mnie malinowy] Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre[ oprócz dżemu].Następnie wymieszać obie zawartości misek razem.Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami włożyć po 1 łyżce ciasta, na to troszkę dżemu i znów ciasto.Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-30 minut w 170°C (do ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...