muffinki - 4060 przepisów (strona:141/271)

Miodowo- jabłkowe różyczki 131

cieniutkie plasterki i ukła damy wz dłuż posmarowanego paska ( do połowy szerokości). Wolną częścią szerokości paska z ciasta przykrywamy jabłka i rolujemy (robimy ślimaka). Ukła damy w foremkach na muffinki, wcześniej posmarowanych masłem.   Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 minut ( do zarumienienia). Smacznego

ChilliJemy
BABECZKI KOKOSOWE Z ADWOKATEM I KAWĄ 121

Najszybsze muffinki jakie możemy przygotować gdy goście tuż ,tuż.   8 łyżek mąki 12 łyżek cukru 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki likieru adwokat 2 łyżki wiórek kokosowych 2 jajka 8-10 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,cukier,kawę,likier adwocat,wiórki kokosowe i proszek do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy.Wbijamy jajka,wlewamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wielkanocne muffinki-gniazda z jajeczkami :-) 152

Witam kochani Dziś chcę Wam przedstawić kolejną propozycję na dekorację Wielkanocnych muffinek. Jest to chyba najbardziej popularny sposób :-)  Do jego przygotowania będziemy potrzebowali: Muffinki  oraz krem przygotowane według tego przepisu  kliknij Oraz elementy do dekoracji -kolorowe żelki jelly beans -do kupienia w Biedronce na wagę -zielony barwnik spożywczy Krem dzielimy na dwie części, do jednej dajemy zielony

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Hasło tygodnia - dynia. 143

warzywo, które sprawdzi się również w deserach. Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o amerykańskiej tarcie dyniowej, czyli pumpkin pie. Można z nią upiec też sernik czy muffinki, przygotować dżemy, chutneye... Jaki kierunek wskaże nam wyobraźnia? Czas pokaże, zapraszam do zabawy

zadanie-gotowanie
Kakaowe muffiny z brzoskwiniami (Muffin al cacao e pesche) 118

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto mieszamy. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Na wierzch każdej muffinki układamy plasterki brzoskwiń. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate con le fruste il burro ammorbidito

La grande e la piccola cuoca
Cukinia a la ananas na zimę do słoików 104

naszej rodzinie! Cukinia po przygotowaniu ma super smak i rzeczywiście smakuje jak ananas.  Świetnie komponuje się z ciastami czy muffinkami. Nam najbardziej smakuje w tym przepisie na muffinki i wkładamy ją zamiast ananasa z puszki. Dla kogo: dla posiadających nadmiar cukinii dla chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi   Składniki: 700g cukinii (waga

Mania Wypiekania
Muffinki podwójnie krówkowe 160

mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas. 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta.  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut

Szefowa kuchni
Bardzo kokosowe babeczki (z mąką kokosową i olejem kokosowym) 194

miski, wbijamy jajko, dodajemy maślankę i całość mieszamy łyżką do połączenia. Następnie do mokrych składników wsypujemy suche i całość mieszamy do uzyskania jednolitej, ale dość gęstej masy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy masę kokosową. Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20 minut. Babeczki z góry się zarumienią

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste muffiny czekoladowe z malinami 141

dnia. Po przestudzeniu posypuję lekko pudrem.  A czekolada? Gra tu pierwszoplanową rolę. Pieści cudnie kubki smakowe od pierwszego do ostatniego kęsa. W zależności od tego jakiej użyjecie czekolady muffinki będą różnie darzyły Was swą słodkością. Obecność lekko kwaśnych po pieczeniu malin skoryguje słodycz nawet mlecznej czekolady. Gorąco polecam. Ostatnio to nasze ulubione babeczki czekoladowe. Smacznego! #muffinyczekoladowe # muffinypełnoziarniste

I tu będę miała takie te
MUFINNKI Z MANDARYNKĄ 186

Jeżeli nie macie pomysłu na małe co nieco, muffinki sprawdzą się idealnie. Postanowiłam wykorzystać mandarynki w syropie, które kupiłam niedawno w jednym z marketów. Zastanawiając się, jak najlepiej można je wykorzystać, w głowię pojawiły się właśnie te małe, urocze babeczki. W takiej "egzotycznej" wersji smakują świetnie ;) MUFFINKU Z MANDARYNKĄ (przepis na 12 stuk) składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki

W kuchni Karmel-itki
Muffinki ze śliwkami i czekoladą 121

Przepis autorski (mój). Nie od dziś wiadomo, że połączenie śliwek i czekolady - to istna pyszność. Muffinki wyszły niesamowite i zniknęły w oka mgnieniu. Lewo zdążyły wystygnąć, a  już ich nie było... To chyba o czymś świadczy?! Musiałam upiec kolejne, aby sprawdzić jak z ich świeżością... Jedną muffinkę schowałam i przyznam, że po aż po dwóch dniach była nadal pyszna

Di gotuje
Lunchbox #1 153

Przepis na kuleczki ryżowe ze szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej cukinii, kabanosy drobiowe i pomidorek ze szczypiorem. Roladki z cukinii z nadzieniem z serka, prażonego słonecznika i suszonych pomidorów: średnia cukinia ok 80g serka

Czerwona Porzeczka
Śniadaniowy pudding z nasion chia, fig i sezonowych owców 134

czegoś innego, ciekawego i oczywiście smacznego ale również prostego w przygotowaniu. I tak na szybko kilka moich ulubionych śniadaniowych przepisów:         Owocowe śniadanie Chleb tostowy Orzechowe muffinki Nadziewane awokado A do tego wszystkiego śmiało może dołączyć Pudding z nasion chia, fig i sezonowych owoców . Wiecie dlaczego jest taki fajny? Bo można go sobie samemu skomponować z aktualnie

PaleoLife
Muffiny w przebraniu 150

obawiać, podbiły serca gości i zniknęły niemal wszystkie.  Spróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 186

pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą   Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami   Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń

Cooking Monster