Nawet nie spodziewałam się, że wyjdą takie pyszne. Musicie wypróbować ten łatwy smaczny przepis i z pewnością zagości w waszych domach na stałe:) SKŁADNIKI: 2 1/2
harrisawlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy olej, znów mieszamy. Do miski z suchymi składnikami przelewamy mokre. Całość mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta kakaowego. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy orzechowej z kawałkami orzechów, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki). Blaszkę z babeczkami
Słodkie okruszkiproszkiem, sodą i kakao, dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce połączyć mokre składniki. Zawartość obu misek połączyć i wymieszać, ale nie długo - tylko do połączenia składników. Formę na muffinki (12 otworów) wyłożyć papilotkami i nakładać do 3/4 wysokości dołka. piec w piekarniku około 20 min. w temp. 180C lub do suchego patyczka. Ostudzić. Masło chwile miksować z cukrem
Radość kipiąca uśmiechem.oliwowość się ulatnia; nie bójcie się więc tego połączenia. Są wyśmienite na ciepło (koniecznie z lodami!), ale na zimno też spisują się znakomicie. Malutkie, poręczne; znikają nie wiadomo kiedy. Muffinki znajdziecie dzisiaj również u Marty i Zuzi . Odwracane babeczki z czerwonymi pomarańczami Składniki: (na 16 sztuk) 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Pożeraczka, czyli raz adobrzericottę wymieszać dokładnie w drugiej misce. Wlać składniki mokre do suchych, szybko, ale dokładnie połączyć wszystko widelcem. Przelać masę do papilotek (3/4 ich wysokości). Posypać wierzch migdałami Piec muffinki ok. 25-30 minut
6nieboNONE X-NONE Coś słodkiego na drugie śniadanie nie zawsze musi oznaczać drożdżówkę. Słodkie bułki można zastąpić na przykład lekkimi muffinkami (te w wersji bezglutenowej). Śniadaniowe muffinki świetnie się sprawdzą jako przekąska w szkole, albo w pracy (można zjeść np. z ulubionym jogurtem). Wystarczy wrzucić 2 czy 3 sztuki do śniadaniowego p u d ełka i w drogę
Bon appetit mon amieKilka dni temu otrzymałam smakowitą przesyłkę od firmy Helio i postanowiłam jeszcze nim wezmę się za wielkanocne wypieki wypróbować te pyszności. Pora była już
Cynamonowe szczęściedodać cukier puder. Stopniowo dodawać serek homogenizowany, cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko wystudzić, wlać do masy serowej, zmiksować na najwyższych obrotach. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać 2-3 łyżki masy serowej. Schłodzić w lodówce. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć je do rondelka, dodać odrobinę wody
Domowa cukiernia EwyMuffinki pochodzą również od Margarytki, uwielbiam jej przepisy! Ten przepis jest rewelacyjny!Na drugi dzień nie są twarde ani suche! 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka mleka W jednym misce połączyć suche składniki
Moje Słodkie Piekiełkotaką barową pogodę szalałyśmy z córeczką w kuchni:) Dzisiaj upiekłyśmy jagodowe muffinki:* SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 0,5 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 1 szklanka jagód W jednej misce mieszamy składniki suche a w drugiej mokre. Wymieszane skladniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy
Moje Słodkie PiekiełkoMuffinki z Lentylkami to ulubione mojej córeczki:) Składniki: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku 2 jaja 6 łyżek maślanki 0,5 szklani oleju 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek. W drugiej składniki mokre: jaja, olej i maślanka. Składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy
Moje Słodkie Piekiełkośmietaną oraz masłem. Pomidory oraz ser feta kroimy w drobną kostkę. Suche składniki mieszamy z płynnymi. Dodajemy pokrojone pomidory z serem. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Foremki na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami (ok. 12 szt.). Wypełniamy je równomiernie ciastem. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniajeszcze raz dobrze roztrzepać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z niemal całym startym serem. Składniki suche przesypać do mokrych i całość wymieszać łyżką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć małą łyżkę ciasta. Do ciasta wcisnąć niewielką różyczkę brokułu i groszek. Resztę ciasta wyłożyć po dużej łyżce na brokuł. Wierzch posypać odrobiną pozostałego sera
Trzeci talerzSzybkie, proste i zgrabne muffiny na obiad Ryba musi być dobrze doprawiona, bo inaczej muffinki będą mdłe. Muffiny makaronowe z rybą
Kuchnia DanusiMuffinki zna każdy i myślę, że większość z nas ma w domu ma formę do muffinek. :-) Ja piekę je w awaryjnych sytuacjach, kiedy dostaję telefon, że za chwilę ktoś mnie odwiedzi. Dlaczego? Bo są proste, niewymagające i zawsze się udają. ;-) Zazwyczaj możemy zrobić je ze składników dostępnych w domu. Dziś zapraszam na wersję czekoladową. Smaczne, delikatne i banalne w przygotowaniu
Szefowa kuchni