muffinki - 4060 przepisów (strona:148/271)

Muffiny z gruszką i bitą śmietaną 176

nagrzanego piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. W tym czasie ubijam kremówkę a pod koniec ubijania dodałam żółty barwnik spożywczy. Gotową śmietanę wkładamy do lodówki do momentu aż muffinki się upieką i ostygną. Po upieczeniu usuwam papilotki lub zdejmuję te, w których się piekły i nakładam nowe :) Gotowe muffiny (po ostudzeniu!) udekorowałam bitą śmietaną i jadalnymi ozdobami do deserów

Alutka-Gotuje
Muffinki jabłkowe z kruszonką. 139

muffinki robią się same .Im mniej mieszania, tym są bardziej puszyste i smaczniejsze .Z jabłkami , wilgotne i ta chrupiąca kruszonka …koniecznie do powtórki. Składniki: na 12 muffinek 1 duże kwaskowate jabłko 2 jajka 100 g masła,rozpuścić i ostudzić 125 ml mleka ,tem.pokojowa 250 g mąki 50 gr mielonych migdałów,można pominąć 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu

Ladylaura.
Muffinki jak tosty francuskie. 111

pieczywa, które niekoniecznie przynieśliśmy przed chwilą z piekarni. Baza dla nich może  być właściwie dowolna. Ja użyłem dziś chleba tostowego, ale chętnie widziałbym w tej roli np. chałkę. Muffinki wprost wołały o skontrastowanie jakimś mocnym, kwaśnym smakiem i odnaleziony w lodówce domowy dżem porzeczkowy okazał się dla nich świetnym partnerem. Kończymy tydzień muffinkowy, bo hasło następnego tygodnia strasznie się

zadanie-gotowanie
Jagodowe serniczki na piątkowe smutki. Pyszna słodycz dla bliskich. 185

łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. "Tu mamo tu... daj ciastkoo" Blachę wstawiamy

Słodkie okruszki
Babeczki zajączki 221

Trochę spózniony wpis, już dawno po świętach, ale musiałam pokazać Wam te babeczki ;) Ile frajdy jest przy ich dekorowaniu! Rozkoszne, trochę nieforemne kształty, które mają przypominać zajączki ;) Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady, udekorowane ubitą śmietanka i kruchymi, maślanymi ciasteczkami. Robione razem z bliską mi osobą, która ostatnio przechodzi gorsze chwile i która sama stwierdziła, że samo pieczenie i dekorowanie poprawiło

Domowa cukiernia Ewy
Wiosenne babeczki z kremem waniliowym 134

proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem waniliowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru

Domowa cukiernia Ewy
Muffiny bananowo-orzechowe 102

które nie do końca wyszło tak, jak byśmy tego chcieli, a nagle przyszła ochota na coś słodkiego? Najlepszym pomysłem są muffiny bananowo-orzechowe. Ponieważ w naszej diecie unikamy glutenu muffinki świetnie się wpasowały w nasze gusta. Wykonanie cista jest bardzo proste. Wystarczy blender i kilka składników. Z racji tego, że w naszym domu bakalie są mile widziane, nasze ciasteczka zostały

Ciasna Kuchnia
Muffiny z gruszkami 129

Gruszka jest jednym z moich ulubionych owoców. Ma bardzo ciekawy smak i idealnie nadaje się do deserów, ciast i wypieków. Dziś prezentuję Wam pyszny przepis na muffiny z gruszkami! Muffinki wg. tego przepisu wychodzą naprawdę idealne. Nie są zbyt słodkie, co dla mnie zawsze jest bardzo ważne, ponieważ u nas w rodzinie nikt nie lubi przesłodzonych potraw. Są pulchne, mięciutkie

Kuchnia Łukasza
Muffinki z kremem budyniowym 124

proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać

Domowa cukiernia Ewy
Muffinowe ciasto ze śliwkami wg Aleex 149

ciasto. O tej porze roku w mojej kuchni królują śliwki, więc i tym razem to te owoce pojawiły się w moim wypieku. Ciasto przygotowuje się naprawdę łatwo, podobnie jak muffinki. Osobno miesza się składniki suche, dodaje się mokre i gotowe. Dodatek śliwek sprawia, że ciasto jest naprawdę znakomite – mięciutkie, puszyste i wilgotne. Jeszcze obłoczek cukru pudru doskonale uzupełniający kwaskowość śliwek

W mojej kuchni
Muffiny z mango i cytrynowym lukrem 116

Muffiny z pokrojonym w kostkę mango, cytrynowym lukrem i posypkami o smaku mango i tutti frutti. Są puszyste, wilgotne i proste do przygotowania. Słodkości, które wywołują

Oryginalny smak
DROŻDŻOWE MUFFINKI 97

miejsce na 40 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem, zawijamy jak roladę i tniemy w 4 cm paski. Tak przygotowane ślimaczki układamy w foremkach na muffinki uprzednio wysmarowanych masłem lub olejem. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy lukrem.  Z podanej porcji wyszło mi 14 sztuk

słodki bratek
W domu: babeczki sernikowe 243

składników i powoli mieszamy dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół z termoobiegiem). Smacznego

Kuchnia w biegu
W domu: babeczki z kawałkami czekolady 218

dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową oraz drobno posiekaną czekoladę, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół z termoobiegiem). Smacznego

Kuchnia w biegu
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 133

myślenie. A dziś postanowiłam do tego "suchego ciastka" dodać wilgotne nadzienie . I to był strzał w dziesiątkę. Ta odrobina budyniu plus porcja masy śmietanowej skutecznie odmieniła mój obraz muffinki. Składniki: 2 szklanki (340g ) mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki (160g) cukru 1 szklanka kefiru (lub maślanki) 2 jajka 1/4 szklanki oleju 2 łyżki soku

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania