galaretkę – zwykle opakowanie wystarcza na 500 ml, dlatego to czego nie wykorzystałam wlałam w inne miseczki. Przygotowane naczynia napełniamy do połowy i dodajemy pokrojone truskawki. Do blaszki na muffinki wkładamy ściereczkę kuchenną i układamy naczynia pod lekkim kątem. Odstawiamy do stężenia. Żelatynę zalewamy wodą. Do garnuszka wlewamy śmietankę i mleko, dodajemy cukier. Przekrawamy wzdłuż laski wanilii i wyciągamy nasionka
Ciastkozercyherbatniki umieszczamy w woreczku z zamknięciem i kruszymy. Możemy do tego wykorzystać także malakser. Okruchy łączymy z masłem orzechowym. Mieszanka powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Do formy na muffinki wkładamy papilotki i do każdej wkładamy ok. 1 pełną łyżkę masy. Ugniatamy. Z podanej ilości masy wystarczyło na 24 serniczki i zostało także na dekorację ich wierzchu. (Wszystko zależy od tego
Cooking Monsterpiekę zbyt często muffinek, tylko w sytuacjach awaryjnych, kiedy potrzebuję "coś do kawy" w miarę szybko ;-) Bo muffinki robi sie szybko, przepis jest banalnie prosty, nie potrzebujemy tutaj żadnych wyszukanych składników, no i udają się zawsze (czasem są bardziej "wybujałe" w górę, innym razem mniej, ale smaczne są zawsze). Oczywiście truskawki możemy zamienić na każde inne owoce, albo zwyczajnie
Walijskie PichcenieCiasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe
NA MOIM TALERZUokazji zbliżającego się Euro chciałam pokazać Wam dzisiaj babeczki, które na pewno spodobają się małym fanom piłki nożnej :) Proste waniliowe muffinki z kawałkami czekolady ozdobiłam trawą z kremu budyniowego i piłkami z masy cukrowej. Do zrobienia trawy wykorzystałam tylkę 233 z Wiltona, dobrze spisze się jednak też jakakolwiek w kształcie małej gwiazdki. Masę cukrową można przygotować samemu (link do przepisu
Ciastkozercyprzepis na bardzo popularne ciasto, o wspaniałym kolorze i wyjątkowym, delikatny smaku. Jest ono proste, bardzo efektowne, szybko się przyrządza, a goście na pewno będą zachwyceni ;) Wcześniej przygotowywałam muffinki na wzór tego ciasta, też fajnie się prezentują. Zdecydujcie sami, co Wam bardziej odpowiada :) Ja polecam oba przepisy ;) Składniki (tortownica o średnicy 21cm): Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru
Czerwona Porzeczkaszczęścia, zdrowia, spełnienia marzeń i tego, byście mogli być zawsze sobą. Jeśli nie macie tortu z tej wyjątkowej okazji, przygotujcie z rodzicami (lub sami, jak już możecie) szybkie muffinki majonezowe z kiwi. W sam raz w taki dzień
Anioszek w kuchniułożyć papilotki, wlewać ciemne ciasto na 2/3 wysokości, na wierzch położyć kostkę białej czekolady. Do pozostałych papilotek wlać jasne ciasto (pozostało mi ciut ciemnego ciasta więc na niektóre jasne muffinki zrobiłam na wierzchu szlaczek łyżką z ciemnego ciasta). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 20-25 minut. Można posypać cukrem pudrem
Zrób to smaczniePrzygotować dwie miski. W jednej wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość drugiej miski wlać do suchych składników, dodać rabarbar i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki, wyłożonej papilotkami. Babeczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestygnięciu podawać ze świeżymi truskawkami
Kuchnia w opałachwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki smakują rewelacyjnie, są wilgotne i długo pozostają świeże. Nawet na drugi dzień charakteryzują się miękkością - tak jak bezpośrednio po upieczeniu. Podczas przygotowywania - już sam zapach kusi i sprawia, że ciężko przejść obojętnie obok gotowej babeczki. A po ugryzieniu....? Miękkie ciasto bananowo-kokosowe z rozpuszczającą się w ustach czekoladą
Di gotujemuffinki to najlepszy pomysł na "ekspresowe coś do kawy" ;) Ostatnio wykorzystałam je na event z okazji otwarcia Salonu Corium w Siewierzu. Dlaczego ? Bo są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia dziś dla odmiany dodałam do nich rabarbar. Wyszły wyśmienite ! -2 szklanki mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 2 jajka - 1 szklanka jogurtu/maślanki/mleka
dlaSmaQczasie sprawdzamy patyczkiem czy babeczki są gotowe. Studzimy na kratce. Masło rozpuszczamy w małym garnuszku. Lekko studzimy. Cukier (pozostałe220g) mieszamy z cynamonem, wysypujemy na płaski talerzyk. Przestudzone muffinki wyciągamy ostrożnie z foremki. Każdą po kolei maczamy w maśle i obtaczamy w cukrze z cynamonem. Gotowe
Tagebuch po polskupowodu zbliżającego się Dnia Dziecka. Bo które dziecko nie chciałoby dostać takiego tortu? :) Jako bazy użyłam ciasta muffinkowego i jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę. Ciasto na muffinki jest super szybkie i znacznie bardziej stabilne niż biszkopt, dzięki temu nawet 6 warstw ciasta poukładanych na sobie przetrwa spokojnie oczekiwanie na gości. Ciasto piekłam w niedużych tortownicach o średnicy
Ciastkozercysodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem
Gotowanie moimi oczamiMuffinki ostatnio to jedne z popularniejszych babeczek. I wcale się nie dziwię, bo pracy przy nich dużo nie ma, są proste do zrobienia, a przy tym przepyszne. Mam sprawdzony przepis. Dostałam go od przyjaciółki - mamy dwóch urwisów. A skoro urwisom smakuje, to i dorosłym tym bardziej:) Składniki: suche: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku
dobra gospodyni dom wesołym czyni