Kandyzowana skórka grejpfruta
Kandyzowana skórka grejpfruta
Kandyzowana skórka grejpfruta to przysmak dla wielbicieli tych specyficznych słodko-gorzkich owoców. Można jej używać jako składnik bakalii do keksów, jako dekorację do ciast lub jako małe co nieco do podjadania. Oryginalnie kandyzowanie polega na smażeniu owoców, lub ich części, w coraz bardziej słodkim syropie cukrowym. Przepis, na który trafiłam w książce „Babeczki na słodko” upraszcza ten proces i sprowadza go do trzykrotnego obgotowywania kawałków skórki grejpfruta w celu pozbycia się ewentualnych zanieczys... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grejpfrut, babeczki, ciasto, pomarańcze, muffiny, ciastka , roladki, ciasteczka, lekkie ciasto
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję